Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási kisgép és kiegészítői / Padlóápolás / Takarítógép

Takarítógép

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Porszívó, takarítógép és robotporszívó padlóápoláshoz

A munkahelyi kötelezettségek és a magánélet mellett viszonylag sok időt kell szánnunk a háztartási munkákra, például a padlóápolásra. Fontos, hogy az otthoni feladatok terhe a lehető legkisebb legyen, a legkevesebb időt és energiát vegye el tőlünk. A padlók, szőnyegek és kárpitok tisztítása megfelelő eszközök nélkül nem könnyű feladat. Szerencsére a porszívók, takarítógépek megszabadítanak bennünket a sepregetéstől vagy a szőnyegek más módon történő portalanításától. Ezáltal több idő jut az élet egyéb dolgaira. Mára a porszívó minden háztartás nélkülözhetetlen részévé vált, a termékek széles választéka áll a felhasználók rendelkezésére. A hagyományos porzsákos porszívók mellett ma is találhatunk zsák nélküli modelleket. Vannak olyan típusok is, amelyek szőnyegekhez vagy padlótisztításhoz is kiválók, 2:1 funkciójuknak köszönhetően nedves felmosásra is alkalmasak. Ezen porszívók egy része tisztítószerekkel együtt használandó, s velük egyszerűen végezhető el a porszívózás és a feltörlés egyetlen lépésben. A legújabb trend az úgynevezett porszívórobot vagy robotporszívó. A robotporszívó egyedül végzi a takarítást, és még könnyebbé teszi a házimunkát.

Hogyan működik a porszívó?

A porszívó készülékek elszívják a szennyeződéseket és a porszemcséket a különböző felületekről és aljzatokról. A működés elvileg minden porszívónál megegyezik. A motor által működtetett fúvó negatív nyomást eredményez. Az így létrejövő levegő áramlása elszívja a szennyeződést és port a szívócsövön keresztül a készülékbe. Ezután egy szűrőrendszer megtisztítja a szennyezett levegőt. Ez átáramlik a motoron hűtés céljából. A porzsákos porszívók zsákba fogják a port, ezt rendszeres időközönként ki kell üríteni. A zsák nélküli eszközök viszont egy olyan tartályba fogják fel a koszt, amelyet ki lehet venni, kiüríteni, majd az üres tartályt visszahelyezni a testbe. A takarítógépek a szennyezett levegőt egy víztartályba szívják, minden használat után ki kell önteni a piszkos vizet.

Milyen porszívót érdemes választani?

A porszívók a porgyűjtő típusa, működése és felépítése szempontjából különböznek egymástól. Az úgynevezett hengerporszívó a klasszikus típus. A test görgők segítségével mozgatható a helyiségben. A modellek nagy teljesítményűek, és az alapverzió is olcsó. Kompakt alternatívák a kézi és az álló porszívók. Könnyen használhatók, és különösen alkalmasak olyan helyekre, amelyekhez nehezen lehet hozzáférni. A függőleges porszívó jó alternatíva a szőnyeggel rendelkező vásárlók számára, mivel mélyen és alaposan tisztítja a szőnyeget.

Választhatunk porzsákos vagy porzsák nélküli modellt, de porzsákoson belül is meg kell különböztetni a hagyományos, papír porzsákos porszívókat a polipropilén zsákosaktól. Utóbbi puha, textilhez hasonló anyagból készül, amely több rétegű. Úgy alakították ki, hogy a porszemek nem tudnak átszivárogni az anyagon, s annak pórusait sem tömítik el. Alapvetően tovább bírják, mint a hagyományos porzsákok, azonban drágábbak is papír társaiknál.

A porszívó teljesítménye határozza meg a tisztítás sebességét és hatékonyságát. Különbséget kell tenni az energiafogyasztás és a tényleges szívóteljesítmény között. Az energiafogyasztás leírja, hogy egy eszköz mennyi áramot fogyaszt. Ha lehetséges, ennek 1500 W alatt kell lennie. A tényleges szívóteljesítmény tekintetében meg kell győződni arról, hogy a kívánt modell legalább 250 W-os. Ez közepes szívóerőt jelent.

Mint látszik, rengeteg típusú porszívó található a piacon. Vannak speciális darabok, amelyek az autó tisztítására alkalmasak, illetve kaphatunk olyan típust, amelynek „specialitása” házi kedvenceink szőrének a hatékony összegyűjtése. S vannak úgynevezett takarítógépek, amelyek tisztítószerrel feltöltve alaposabb tisztítást tesznek lehetővé.

Nem vagyunk egyformák, így igényeink is mások, de kínálatunkban egészen biztosan megtalálja mindenki a számára ideális porszívót és a hozzá tartozó kellékeket.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve