Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Papír / Naptárak és kiegészítők / Tanári, tanítói és hallgatói zsebkönyvek

Tanári, tanítói és hallgatói zsebkönyvek

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Füzet, órarend, diáknaptár: az iskolai hétköznapok kellékei

Ebben a cikkben az iskolai papírárukat fogjuk áttekinteni, azaz az iskolához szükséges kellékek közül mindazt, ami papírból van. A füzet, a rajzlap és az órarend fontosságát és szükségességét nem is kell hangsúlyozni. A diáknaptár és a pedagógus naptár azonban, ha nem is nélkülözhetetlen, ám rendkívül hasznos és praktikus használati tárgy. Haladjunk tehát sorjában az áttekintéssel.

Füzet

Elsőre valószínűleg mindenkinek a füzetek jutnak eszébe, lássunk hát néhány tippet velük kapcsolatban.

  1. Alsó osztályosoknak olyan füzeteket vegyünk, amelyekben a lapok oldalán margó található, garantálva a rendezett írásképet. Itt elsősorban a kockás füzet és a vonalas füzet jöhet szóba.
  2. Nagyobb gyerekek esetében részesítsük előnyben a nagy alakú füzeteket: ezek gazdaságosabbak, az anyag pedig áttekinthetőbb lesz bennük. Amennyiben ki szeretnénk tűnni a tömegből, választhatunk ponthálós füzetet is: garantált a „menőség”.
  3. Mielőtt a pénztárhoz indulnánk, pörgessük át a lapokat, hogy a lapok biztosan hibátlanok és tiszták-e.
  4. Mindig vegyünk belőlük pár darabot pluszban, egyrészt mert pillanatok alatt betelnek, másrészt mert mindig kiderül valami, amit nem terveztünk be előre a vásárláskor, például, hogy dolgozat- és gyakorló füzetekre is szükség lesz.
  5. Otthon lehetőleg használjunk merev mappát a füzetek biztonságos tárolására.

Rajzlap és írólap

A papírok méretezése a nemzetközi szabvány szerint készül mindenhol, kivéve az Egyesült Államokat és néhány más amerikai országot. Itthon a legelterjedtebb az A-s sorozat – A3, A4, A5 –, de előfordul még a B és a C sorozat is. A rajzlapok fő alapanyaga a cellulóz, amit gyapotból vagy fából vonnak ki. Az utóbbi tartalmaz egy lignin nevű anyagot, ami reakcióba lép a fénnyel, a papírban pedig ettől megindul a savas bomlás, és idővel elszíneződik. Iskolai papíráru esetén nem tragédia, ha a korábbi évfolyamokon készült alkotások megsárgulnak, de ha valaki komolyabb szinten műveli a rajzolást, biztosan szeretné, ha tartós lenne a papír. Ez esetben válasszunk savmentes, vagy magas alfa-cellulóz tartalmú rajzlapot, ami azt jelenti, hogy eltávolították belőle a lignint. Az akvarellpapírt elsősorban akvarellfestéshez használják. Mivel a művelet közben több-kevesebb víz éri, amit bírnia kell anélkül, hogy szétázna, jóval vastagabb és súlyosabb, mint a többi papír.

Órarend

Amennyiben nem magunk nyomtatjuk ki gyermekünknek az iskolai órarendjét, hanem készen vásároljuk, figyeljünk oda néhány dologra. Lehetőleg kétoldalas legyen az órarend, hogy az "A" és a "B" heti órák beosztását is fel lehessen tüntetni rajta. Szerencsésebb, ha magyarul, vagy a gyerek által tanult idegen nyelven vannak rajta a feliratok; az ismeretlen karakterek, szavak zavaróak lehetnek számára. A praktikus méret pedig egy órarendnél azt jelenti, hogy nemcsak az íróasztalon lehet elhelyezni, hanem a tolltartóba is belefér, ezért mindig kéznél van.

Tanári naptár és diáknaptár

A tanárok számára készült naptáraknál (pedagógus naptár) figyelembe veszik a szakma sajátos igényeit. Ezek a speciális naptárak nem januárral, hanem praktikusan szeptemberrel kezdődnek, és végigviszik a használójukat egy-egy tanév minden eseményén. Az osztálynévsortól kezdve a hiányzásokon, a különböző programok időpontjain át az összes osztályzatig minden lényeges információ egy helyen megtalálható bennük. Segítenek megtervezni a mindennapokat, az osztálykirándulást, vagy akár még a nyári szünetet is.

A diáknaptárak az iskolai- és különórákat, foglalkozásokat, egyéb időpontokat rögzítik. Segítségükkel megelőzhetjük, hogy a kisdiák figyelmetlensége vagy szétszórtsága miatt elmulasszon esetleg fontos feladatokat. A kedves, vidám mintás füzetkékkel a kicsi játékosan tanulja meg rendszerezni a kötelezettségeit, beosztani az idejét, a nagyobb gyerekek pedig a korrepetálások, foglalkozások és egyéb különórák kavalkádját tehetik áttekinthetőbbé a diáknaptárak segítségével.

Tanulói munkalapok, könyöklők

A tanulói munkalapok tartós kivitelű, írható és letörölhető, cseppálló A4-es lapok, amik nemcsak az órai munkát, de az otthoni tanulást is megkönnyítik. Az oktatásban használt térképek és tablók kicsinyített másai egyszerű és szemléletes módon foglalják össze a földrajzi, történelmi, biológiai, matematikai stb. ismereteket, legtöbbjük hátoldalán pedig gyakorlási lehetőség is van.

Hasonlóak, de talán még egy fokkal praktikusabbak a könyökalátétek, melyek nem csak oktatási segédletként használhatók, hanem sima és egyenletes munkafelületet is biztosítanak, és védik az asztalt a sérülésektől.


Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve