Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási kisgép és kiegészítői / Egyéb comfort készülék / Ultrahangos hideg párásító / Ultrahangos hideg párásító

Ultrahangos hideg párásító

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Aroma diffúzor, párásító, ultrahangos párásító, párásító készülék – van-e köztük különbség?

Párásító készülék, aroma diffúzor, párásító, párologtató, hidegpárásító, illóolaj párologtató, ultrahangos aroma diffúzor – az elnevezések területén lehet némi zűrzavar. Az alábbiakban próbálunk e tekintetben rendet tenni. Egészségünk megőrzése érdekében nem árt, ha odafigyelünk otthonunk páratartalmára, a levegőben lévő aromák pedig jótékony hatással vannak az egészségünkre, hangulatunkra.

Az ember számára ideális relatív páratartalom 40-60% között van. A relatív páratartalom a levegő által maximálisan tartalmazható vízgőz mennyiségéhez képest a pillanatnyi páratartalmat adja meg. Fiziológiai szempontból a relatív páratartalom főleg a bőr és a tüdő működésére van hatással. Alacsony páratartalom esetén kialakulhat például szemszárazság, torokkaparás, szájszárazság és száraz köhögés is. Ilyenkor külső párásításra van szükség, amely könnyen megvalósítható valamilyen párásító készülék beszerzésével.

Alapvetően két típusról beszélhetünk: meleg párásítóról és hideg párásítóról. A meleg párologtatók felforralják a vizet, ami így elpárolog. A hideg párásítók nem ezt teszik, hanem más módszerrel bontják meg a vízmolekulákat. Legelterjedtebbek az ultrahangos párásítók, amelyeknél egy speciális ultrahangmembrán apró cseppekké porlasztja a vizet, így ködhöz hasonló pára képződik, amely a vízcseppek mikroszkopikus mérete miatt jól el tud elegyedni a levegőben. Ennek köszönhetően az ultrahangos készülékek gyorsan, nagy mennyiségű vizet képesek a levegőbe juttatni.

Párásító, ultrahangos párásító

A porlasztótechnológiák között hatékonyságbeli eltérés is lehet. Ha nem elég apróra porlasztja a rendszer a vizet, vízlecsapódás, víztócsák alakulhatnak ki a készülék környékén. Az ultrahangos készülékek számára a lágy víz az ideális. Magyarországon kemény a víz, ezért szükség lehet cserélhető vízlágyító patronok használatára, ám desztillált víz, vagy ozmózis víz alkalmazásával ezek használatát kiválthatjuk.

  1. A légzéskönnyítés szempontjából egy ultrahangos párásító készülék javasolható leginkább, mert segítségével a légutakba apró vízcseppek jutnak be, nem pedig a melegebb párás levegő. Előbbi a könnyű légzés szempontjából sokkal ideálisabbnak mondható.
  2. Egyes modellek folyamatosan mérik és ki is jelzik a levegő páratartalmát, működésükkel az ideális érték elérését segítik elő.
  3. Bár a legtöbb készülék igen csendes, ha hálószobában kívánjuk használni, érdemes odafigyelni a készülék által kibocsátott zaj mértékére.

Aroma párologtató vagy aroma diffúzor

Illóolaj párologtató, aromapárologtató – sokféleképpen nevezik ezeket a szintén a hideg párásítás elvén működő készülékeket. Az aroma diffuzor tulajdonképpen egy ultrahangos párásító, amelybe illóolaj adagolása is lehetséges.

  1. A diffúzor tartályába tiszta, 100%-os növényi illóolajat is csepegtethetünk a vízhez. Az illóolajok hozzáadásával készülékünk nemcsak a levegő páratartalmát növeli, hanem illatmolekulákat is levegőbe juttat, ami jótékony hatást gyakorol szervezetünkre.
  2. A különböző illóolajoknak más-más hatást tulajdonítanak. Az aromaterápia azon túl, hogy ízlésünk szerinti kellemes illatot varázsol a lakásba, akár enyhítheti a stresszt, felfrissítheti az elmét, csökkentheti a fáradtságot, javíthatja a hangulatot, fertőtlenítheti a levegőt – vagy elriaszthatja a szúnyogokat.
  3. Mindig ügyeljünk párásító készülékünk tisztán tartására, a víz rendszeres cseréjére, utánpótlására.
  4. Weboldalunkon többféle kapacitású (100 ml, 200 ml és 300 ml) aromadiffúzor kapható. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy minél nagyobb a kapacitás, annál erősebb a párásító hatás. Például, ha a környezet levegője olyan száraz, hogy már a bőrünk, szánk is kiszárad, akkor érdemes egy nagyobb kapacitású készüléket választani. Ha viszont érzékeny a szaglásunk, nem bírjuk az erős illatokat, vagy a lakásunk kisebb méretű, akkor elegendő egy kisebb kapacitású párásító készüléket beszereznünk.
  5. Ne vigyük túlzásba a párologtató használatát, pár órára nyugodtan leállíthatjuk. Ha a levegő páratartalma túl magas, azt a mellkas szorításából, nehézkesebb lélegzetvételből vehetjük észre. A párásító nedvességtartalmát mindig a külső és belső hőmérsékletnek és páratartalomnak megfelelően kell beállítani.
  6. Egyes típusok hangulatvilágításként is használhatóak, változó színű fénnyel.
  7. Egy párásító berendezés, különösen illóolaj használatával extra komfortot adhat otthonának. Egy fárasztó nap után igazán üdítő érzés a friss levegőjű, jó illatú otthonunkba hazatérni.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve