ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Létesítmény üzemeltetés
Higiéniai termékek
Biztonságtechnika
Vendéglátás
Csomagolástechnika
Karbantartás, barkács

Biztonságtechnika

(69 termék)
/ 2 oldal
Fekete postaláda
Raktáron
6 999 Ft

/ 2 oldal

Széf, pénzkazetta, kulcstartó szekrény – a biztonságtechnika eszközei

Minden munkahelyen vannak értékek, amelyeket őrizni kell, és otthonainkban is tárolhatunk átmenetileg nagyobb értékeket. Erre való a pénzkazetta, a széf – otthoni verzióban a könyv széf – és a kulcstartó szekrény. Napi szinten hallunk a médiában betörésekről, lopásokról, emiatt egyre nagyobb szerepet kap a biztonságtechnika, a megelőzés. A kereskedelmi szektorban szigorú biztonsági követelményeknek kell megfelelni, de minden más munkahelyen is kiemelt fontosságúnak kell lennie az élet és a vagyon védelmének. Ezenkívül ki kell zárni a működési folyamatokat károsító meghibásodásokat is. A hatékony védelem különösen az értékes üzleti felszereléssel rendelkező vállalatok számára, illetve azokon a helyeken fontos, ahol nagyobb összegű készpénzt tárolnak.

Az irodák épületeinek és rendszereinek hatékony műszaki védelme a betörésvédelemmel kezdődik. Ez magában foglal minden olyan intézkedést, amely megnehezíti az illetéktelen személyek behatolását, illetve sikeres bejutás esetén az értékekhez való hozzáférést. A rendőrség szerint a betörők sokszor kudarcot vallanak a jól átgondolt biztonsági technológia miatt.

Ha biztonságtechnikáról esik szó, nem csupán a riasztóberendezésekre és a biztonsági kamerákra érdemes gondolni. A kármegelőzés és a vagyonvédelem fontos eszközei a széfek, pénzkazetták és a bankjegyvizsgálók is. Ezek akkor jönnek igazán jól, ha nagyobb készpénzforgalmat bonyolít le egy vállalkozás, vagy ha a bevételt, esetleg más értéket biztonságos módon kívánja tárolni.

Széfek

A készpénz, értéktárgyak, dokumentumok vagy adathordozók helyes kezelését a magánszférában gyakran gondatlanul végzik, de munkahelyeken is előfordul, hogy fontos dokumentumokat nemes egyszerűséggel egy fiókban tárolnak. Ezzel azt kockáztatják, hogy betörés esetén a tolvaj könnyűszerrel hozzáfér olyan információkhoz, adatokhoz, amelyekkel visszaélhet, az adott vállalkozásnak jelentős károkat okozva. Pénzt, hitelkártyákat, fontos dokumentumokat, USB-adathordozókat és egyéb érzékeny tartalmú adatokat mindig elzárva tartsunk. Az irodák és a vállalati járművek kulcsainak sem szabad egyszerűen hozzáférhetőnek lenniük. A széfek tökéletes megoldást nyújtanak a biztonságos tároláshoz. Ma már bárki egyszerűen hozzájuthat széfhez, akár magáncélra, akár a munkahelyén szeretné használni. Többféle típus létezik, a teljesség igénye nélkül néhányat említünk ezek közül.

Betörés elleni széf: ez a betörés elleni védelem egyik klasszikus eszköze. A tartalom biztonságát a különböző biztonsági szintek határozzák meg. Minél magasabb az előírt szint vagy az ellenállás, annál összetettebb a széf felépítése.

Tűzvédelmi széf: az előzőhöz hasonlóan arra szolgál, hogy megvédje tartalmát az illetéktelen személyektől és a lopástól, ezen kívül a benne elhelyezett értékeket tűz esetén megvédi a lángoktól és a koromtól. (Hasonló funkciót lát el a tűzálló táska is, amit webáruházunk választékában is megtalál.)

Betéti széf: az általános védelem mellett van egy speciális, összecsukható eszköze is, amellyel a kulcsokat, pénzt vagy értékeket kívülről belehelyezhetik a lezárt széfbe;

A kulcsszéf vagy kulcsszekrény feladata a járművek és az iroda kulcsainak biztonságos tárolása.

Pénzkazetták

A széfek mellett a biztonságtechnika fontos eszközei a pénzkazetták. Ezeket főként a kereskedelemben használják a készpénzforgalom biztonságossá tételéhez. A pénzkazetta jól láthatóan elkülöníti az egyes címleteket, és ha például a pénztáros rövid időre elhagyja a munkaterületét, le is tudja zárni az eszközt.

Bankjegyvizsgálók

Szintén a biztonságot szolgálják a bankjegyvizsgálók, amelyek a hamis pénzeszközzel való fizetéstől óvják meg felhasználóikat. Többnyire UV-fény segítségével teszik láthatóvá az egyes címletek grafikáját, így megállapítható, hogy az adott bankjegy nem hamisítvány-e. Létezik olyan bankjegyvizsgáló, amely az UV-fény mellett más módon is – nagyítóval vagy erős, fehér fényű lámpával – támogatja a bankjegyek ellenőrzését. Ha ilyen eszközt vásárlunk, érdemes megfontolni az alábbi szempontokat:

  1. hordozható az eszköz, vagy hálózatról működik?
  2. milyen erős az UV-lámpa?
  3. mekkora a készülék?
  4. ha pótolni kell az UV-csövet, az milyen költségekkel jár, és mennyire nehéz a beszerzése?

Elemlámpák, hosszabbítók

Nem a betörés elleni védelemhez tartoznak, de a biztonságos üzemeltetés nélkülözhetetlen eszközei a megfelelő elemlámpák és a hosszabbítók. Egy elemlámpa fényt biztosít olyan helyzetekben, amikor áramszünet vagy valamilyen meghibásodás miatt nem tudunk a megszokott módon világítást használni, esetleg célzottan szeretnénk valamit erősebb fénnyel megvilágítani.

A hosszabbítók a biztonságos és kényelmes áramhasználatot teszik lehetővé. Nemcsak elektronikus eszközeink, de életünk védelme miatt is kiemelten fontos, hogy mindig jó minőségű, ép állapotban lévő hosszabbítót használjunk.