Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Létesítmény üzemeltetés
Szemetesek, hamutartók
Takarító eszközök
Szemeteszsákok
Ventilátorok és fűtőberendezések
Higiéniai termékek
Biztonságtechnika
Vendéglátás
Csomagolástechnika
Karbantartás, barkács

Szemeteszsákok

(17 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Szemeteszsák „kisokos”

A szemeteszsák vagy kukazsák minden háztartás nélkülözhetetlen kelléke, tipikusan az a termék, amelyet hajlamosak vagyunk lehagyni a bevásárló listáról, mert „úgyis van még pár darab”, vagy „majd legközelebb veszünk”, de amikor elfogy, megtapasztaljuk, milyen hasznos és fontos segítség a lakás higiéniájának fenntartásában. Méretüket literben szokás megadni, s többféle űrtartalmú zsák érhető el a piacon, ugyanakkor az anyag vastagsága és színe alapján is válogathatunk. Sőt, ma már sok helyen elérhető prémiumkategóriás szemeteszsák is, amely magasabb minőségű, erősebb anyagból készül hétköznapi társainál, de akadnak illatosított típusok is, amelyek valamelyest ellensúlyozni tudják a kellemetlen szagokat, amelyeket például a kidobott ételmaradékok és egyéb hulladékok okoznak.

Fajták, változatok

Gyártásukhoz sokféle anyag használható. Gyakoriak a papírból, HDPE-ből, LDPE-ből és biológiailag lebomló fóliából készült zsákok. A rendeltetéstől függően a szemeteszsákokat nemcsak klasszikus zsákként gyártják, hanem más változatokban is, van például húzózsinóros zsák, amelynek felső felén hegesztett műanyag szalag van, amivel a zsák összehúzható.

Létezik olyan megoldás is, amikor egy hajtást helyeznek a zsák oldalába, így a zsák feltöltésekor enyhén téglalap alakú és lapos aljú formát vesz fel. Az ilyen termék jobban használható szabadon álló szemeteszsákként vagy téglalap alakú kukákban. Bizonyos esetekben műanyag szalagot is behelyeznek a hajtogatásba a zsák megkötésére. Fogantyús változatok is akadnak – ilyenkor a felső rész fogantyúkkal van ellátva. Ezekkel a zsák bezárható és hordozható.

Vannak olyan háztartások, ahol az elhasznált műanyag szatyrokat és tasakokat szemeteszsákként használják fel. Fontos azonban a hulladékkezelésre vonatkozó helyi előírásokat figyelembe venni, s ha nincs is erre vonatkozó megkötés, mindenképpen ügyeljünk a higiéniára – a zsákok ára egyáltalán nem magas, szinte minden boltban elérhetők, így nem éri meg ezen spórolni.

Az Office Depot webshopjának kínálatában is többféle méretben, színben, vastagságban érhető el a kukás zsák. Köthető füles, húzófüles és zárószalagos zsákok is elérhetők, akár prémium változatban is.

A méret lényeges

Vásárlás során érdemes a szemetesünk méretéhez igazítani a zsák űrtartalmát, s annál lehetőleg kicsivel nagyobbat választani, hogy biztonságosan össze tudjuk kötni, mielőtt levisszük, vagy ledobjuk a szemétledobón. A zsinóros és szalagos típusok esetében is célszerű inkább egy kicsivel nagyobbat vásárolni a kuka méreténél, vagy figyelni, hogy ne töltsük meg színig a zsákot. A másik fontos szempont a vastagság. Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy megfelelő vastagságú termékeket válasszunk, hiszen, ha túlterhelünk egy vékonyabb anyagú zsákot, az könnyen kiszakadhat, rengeteg kellemetlenséget, koszt és szagokat okozva ezzel!

Egy kis történelem

Furcsa lehet belegondolni, hogy a kukás zsákot csak az 1950-es években találták fel Kanadában, s csak jóval később, több évtized elteltével terjedt el használatuk szerte a világon. Használatuk ma már a legtöbb helyen teljesen alapvető és evidens, de sajnos még mindig előfordul, hogy a hulladékokat hanyagul kezelik, pedig azok helyes tárolása és megfelelő körülmények között történő szállítása igen fontos higiéniai, környezet- és egészségvédelmi kérdés. A környezetvédelem, az élő környezet megóvása egyre sürgetőbb és fontosabb feladatunkká válik, s ennek egyik fontos eleme a szelektív hulladékgyűjtés. Ennek azonban csak akkor van értelme, ha a különböző anyagú hulladékokat valóban külön szemetesben gyűjtik. Emellett arra is figyelmet kell szentelni, hogy ezek a szemetesek tiszták, szárazak legyenek, a háztartási hulladék tárolóit pedig megfelelő méretű és erősségű zsákkal lássuk el. Az Office Depot kínálatában széles választékban vásárolhat különféle méretű és vastagságú zsákokat szemetesébe, kedvező áron.