Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Létesítmény üzemeltetés
Szemetesek, hamutartók
Takarító eszközök
Szemeteszsákok
Ventilátorok és fűtőberendezések
Higiéniai termékek
Biztonságtechnika
Vendéglátás
Csomagolástechnika
Karbantartás, barkács

Takarító eszközök

(30 termék)
/ 1 oldal
3db-os partvis készlet
Raktáron
2 249 Ft

Mop pamut 300 gr
Raktáron
749 Ft

Fehér portörlőrongy
Raktáron
259 Ft

Mosogatókefe
Raktáron
239 Ft

Moon wc szett fehér
Raktáron
699 Ft

Felmosórongy
Nincs raktáron
159 Ft

/ 1 oldal

Takarítsunk: partvis, mop és a többiek

A partvist már nagyanyáink is használták, de azt talán nem mindenki tudja, mit jelent a mop. Ez valójában nem más, mint a felmosófej angol neve, de így rövidebb és egyszerűbb, hát átvette a magyar is.

Régen elmúltak már azok az idők, amikor a háztartásokban az elnyűtt trikókból lett a felmosórongy vagy a törlőkendő. Használati tárgyainkat ma már nagy odafigyeléssel választjuk ki: az okostelefonunk számtalan funkciónak kell, hogy megfeleljen; egy új szekrénynél a gyakorlati szempontok mellett számít az anyaga, formája, stílusa és színe is, de még egy szimpla fogkefét sem veszünk meg csak úgy találomra. A takarítóeszközökre is érdemes ugyanígy odafigyelni, hiszen a megfelelő darabok kiválasztása megalapozza a takarítás minőségét; egyszerűbbé, hatékonyabbá és gyorsabbá teszi a munkát.

A jó partvis – csakúgy, mint a májusi eső – aranyat ér, a rossz minőségű pedig sok bosszúság forrása. A porszívózás hatékonyabb ugyan a söprésnél, de előtte, vagy két alkalom között érdemes összehúzni a szemét nagyját, ezzel kímélhetjük egy kicsit a porszívónkat és csökkenthetjük az áramfogyasztást is. Ha por és piszok marad a padlón, vagy nem sikerül felsöpörni a macskaszőrt, az azt mutatja, hogy nem megfelelő az eszközünk.

Egy háztartásban akár több partvisra is szükség lehet. Kültérre a durva sörtéjű, erős vagy közepesen erős, műanyag szálú darabok valók: ezek magasabbak, azaz hosszabb szálúak, hogy a nagyobb darabokat vagy a nedves hulladékot is fel tudjuk takarítani vele. Az előtér, gang vagy erkély takarításához használhatunk régimódi cirokseprűt is. A lágy sörtéjű, lószőrből vagy szintetikus szőrből, esetleg a kettő keverékéből készült darabok beltéri használatra lettek kitalálva. Ezek általában rövidebb szőrűek, a finom por, a szöszök, a szemcsés konyhai szennyeződések és az állatszőr felsöprésére alkalmasak. Ez utóbbi feltakarításához a gumisörtéjű partvisok is kiváló megoldást nyújtanak. A terület mérete és hozzáférhetősége alapján válasszuk meg a partvis szélességét: a kisebb, vagy zsúfolt és zegzugos helyiségekbe a keskeny darabok passzolnak, míg a tágas, nyílt terepen gyorsabban megy a munka egy széles partvissal. A hosszú nyelű szemétlapát praktikus és kényelmes megoldást nyújt a söprés befejezésekor: ha ilyet használunk, nem kell lehajolnunk a szemétkupac felszedéséhez.

A takarítás másik alapvető mozzanata a felmosás. Egy irodában nemcsak a rendszeres takarításnál, de napközben is bármikor szükség lehet rá: ha sáros időben összejárkálják a padlót, vagy ha kiömlik a kávé, máris előkerül a mop. Számos felmosótípus közül választhatunk: a legegyszerűbb szett egy kosaras felmosóvödörből és egy nyeles felmosófejből áll, általában kör alakban elhelyezett felmosószálakkal. A lapos fejű felmosók talán valamivel praktikusabbak, bár sokak szerint nem lehet őket elég szárazra kicsavarni. Ha nincs időnk várni a felszáradásra, nem ez lesz a nekünk való megoldás, hacsak nem másodszor is átmegyünk a felületen egy száraz felmosófejjel.

A nyélből lehetőleg ne a legolcsóbb, alumíniumból készült, színes műanyaggal bevont darabot válasszuk, mert ezek már egy erősebb kicsavarástól is kettétörhetnek, és hamar elrozsdásodnak. Ruházzunk be inkább egy tartós fa vagy műanyag nyélre. A felmosófejek közül a mikroszálas a legjobb választás, ami tökéletesen tapad a felmosandó felületre, és hatékonyan szedi össze a porszívózás után visszamaradt apró porszemeket. A higiénia érdekében elengedhetetlen a felmosófej rendszeres tisztítása és cseréje, ellenkező esetben, ha nem is olyan gyorsan, mint egy mosogatószivacs vagy egy mosogatókefe, de a mop is hamar a baktériumok tárháza lesz. A gyártók a használat gyakoriságától és a felmosandó terület nagyságától függően a két-háromhavonta történő cserét javasolják. Éppen ezért nagyon fontos, hogy felmosószett vásárlásakor csakis olyat vegyünk, ahol az egyes részeket később külön is tudjuk majd pótolni, cserélni.