Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Létesítmény üzemeltetés
Szemetesek, hamutartók
Takarító eszközök
Szemeteszsákok
Ventilátorok és fűtőberendezések
Higiéniai termékek
Biztonságtechnika
Vendéglátás
Csomagolástechnika
Karbantartás, barkács

Takarító eszközök

(27 termék)
/ 1 oldal
Mop pamut 300 gr
Raktáron
899 Ft

Mosogatókefe
Raktáron
399 Ft

Moon wc szett fehér
Raktáron
699 Ft

Fehér portörlőrongy
Raktáron
349 Ft

Felmosórongy
Nincs raktáron
399 Ft

Felmosó vödör csavaróval 12l
Nincs raktáron
1 359 Ft

3db-os partvis készlet
Nincs raktáron
2 249 Ft

/ 1 oldal

Takarítsunk: partvis, mop és a többiek

A partvist már nagyanyáink is használták, de azt talán nem mindenki tudja, mit jelent a mop. Ez valójában nem más, mint a felmosófej angol neve, de így rövidebb és egyszerűbb, hát átvette a magyar is.

Régen elmúltak már azok az idők, amikor a háztartásokban az elnyűtt trikókból lett a felmosórongy vagy a törlőkendő. Használati tárgyainkat ma már nagy odafigyeléssel választjuk ki: az okostelefonunk számtalan funkciónak kell, hogy megfeleljen; egy új szekrénynél a gyakorlati szempontok mellett számít az anyaga, formája, stílusa és színe is, de még egy szimpla fogkefét sem veszünk meg csak úgy találomra. A takarítóeszközökre is érdemes ugyanígy odafigyelni, hiszen a megfelelő darabok kiválasztása megalapozza a takarítás minőségét; egyszerűbbé, hatékonyabbá és gyorsabbá teszi a munkát.

A jó partvis – csakúgy, mint a májusi eső – aranyat ér, a rossz minőségű pedig sok bosszúság forrása. A porszívózás hatékonyabb ugyan a söprésnél, de előtte, vagy két alkalom között érdemes összehúzni a szemét nagyját, ezzel kímélhetjük egy kicsit a porszívónkat és csökkenthetjük az áramfogyasztást is. Ha por és piszok marad a padlón, vagy nem sikerül felsöpörni a macskaszőrt, az azt mutatja, hogy nem megfelelő az eszközünk.

Egy háztartásban akár több partvisra is szükség lehet. Kültérre a durva sörtéjű, erős vagy közepesen erős, műanyag szálú darabok valók: ezek magasabbak, azaz hosszabb szálúak, hogy a nagyobb darabokat vagy a nedves hulladékot is fel tudjuk takarítani vele. Az előtér, gang vagy erkély takarításához használhatunk régimódi cirokseprűt is. A lágy sörtéjű, lószőrből vagy szintetikus szőrből, esetleg a kettő keverékéből készült darabok beltéri használatra lettek kitalálva. Ezek általában rövidebb szőrűek, a finom por, a szöszök, a szemcsés konyhai szennyeződések és az állatszőr felsöprésére alkalmasak. Ez utóbbi feltakarításához a gumisörtéjű partvisok is kiváló megoldást nyújtanak. A terület mérete és hozzáférhetősége alapján válasszuk meg a partvis szélességét: a kisebb, vagy zsúfolt és zegzugos helyiségekbe a keskeny darabok passzolnak, míg a tágas, nyílt terepen gyorsabban megy a munka egy széles partvissal. A hosszú nyelű szemétlapát praktikus és kényelmes megoldást nyújt a söprés befejezésekor: ha ilyet használunk, nem kell lehajolnunk a szemétkupac felszedéséhez.

A takarítás másik alapvető mozzanata a felmosás. Egy irodában nemcsak a rendszeres takarításnál, de napközben is bármikor szükség lehet rá: ha sáros időben összejárkálják a padlót, vagy ha kiömlik a kávé, máris előkerül a mop. Számos felmosótípus közül választhatunk: a legegyszerűbb szett egy kosaras felmosóvödörből és egy nyeles felmosófejből áll, általában kör alakban elhelyezett felmosószálakkal. A lapos fejű felmosók talán valamivel praktikusabbak, bár sokak szerint nem lehet őket elég szárazra kicsavarni. Ha nincs időnk várni a felszáradásra, nem ez lesz a nekünk való megoldás, hacsak nem másodszor is átmegyünk a felületen egy száraz felmosófejjel.

A nyélből lehetőleg ne a legolcsóbb, alumíniumból készült, színes műanyaggal bevont darabot válasszuk, mert ezek már egy erősebb kicsavarástól is kettétörhetnek, és hamar elrozsdásodnak. Ruházzunk be inkább egy tartós fa vagy műanyag nyélre. A felmosófejek közül a mikroszálas a legjobb választás, ami tökéletesen tapad a felmosandó felületre, és hatékonyan szedi össze a porszívózás után visszamaradt apró porszemeket. A higiénia érdekében elengedhetetlen a felmosófej rendszeres tisztítása és cseréje, ellenkező esetben, ha nem is olyan gyorsan, mint egy mosogatószivacs vagy egy mosogatókefe, de a mop is hamar a baktériumok tárháza lesz. A gyártók a használat gyakoriságától és a felmosandó terület nagyságától függően a két-háromhavonta történő cserét javasolják. Éppen ezért nagyon fontos, hogy felmosószett vásárlásakor csakis olyat vegyünk, ahol az egyes részeket később külön is tudjuk majd pótolni, cserélni.