Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Létesítmény üzemeltetés
Szemetesek, hamutartók
Takarító eszközök
Szemeteszsákok
Ventilátorok és fűtőberendezések
Higiéniai termékek
Biztonságtechnika
Vendéglátás
Csomagolástechnika
Karbantartás, barkács

Ventilátorok és fűtőberendezések

(205 termék)
/ 6 oldal
Orion OOR-11 olajradiátor
Raktáron
26 999 Ft

DeLonghi HCX3120FS konvektor
Raktáron
43 999 Ft

Zinas ZN 304 barna sparhelt
Raktáron
129 999 Ft

/ 6 oldal

Olajradiátor, hősugárzó, ventilátor – kellemes klíma minden évszakban

Olajradiátor vagy hősugárzó (ventilátor vagy nélkül) adja a legtöbb nyaralóban a meleget a fürdőben, illetve a hűvösebb napokon akár az összes helyiségben. Ezek az eszközök jó szolgálatot tudnak tenni nemcsak a hétvégi házban, de bármilyen helyzetben, amikor egy kis instant melegre vágyunk. Tipikus példák erre a központi fűtéses házak ősszel és tavasszal, amikor a fűtés már/még nincs bekapcsolva; vagy családi házak, amikor nem akarjuk még beindítani az egész fűtésrendszert, de esténként már fázunk; vagy ha kisbaba van a családban, akinek a szobájában és fürdetéséhez a szokásosnál magasabb hőmérsékletre van szükség.

Az elektromos kiegészítő fűtések közül a legkorábbi, és máig is a legszélesebb körben használt megoldás az elektromos olajradiátor. Működése abból áll, hogy a készülékben lévő fűtőbetét olajat forrósít, ez biztosítja a fűtőtest felületén az egyenletes meleget. Ez a fajta fűtés számos előnnyel bír: gyorsan bemelegszik, működtetése nem jár piszokkal, hosszú élettartam jellemzi, teljesítménye pedig szabályozható, így az adott helyiség méretére tudjuk szabni, hogy milyen erősen fűtsön. Üzembe helyezését nem kell szakemberre bíznunk, hiszen csak annyiból áll, hogy bedugjuk a csatlakozóját a fali konnektorba. Az egyetlen követelmény hozzá annyi, hogy legyen áram a házban. Érdemes közepes vagy alacsony fokozatra állítani, így kevesebb áramot fogyaszt, hosszabb ideig üzemképes marad, és egyenletesebb hőmérsékletet tudunk elérni vele. A legtöbb modell kerekekkel van ellátva, így könnyedén át tudjuk tolni a ház egyik pontjából a másikba. Nem alkalmazható azonban fő hőforrásként, mivel nem szabad felügyelet nélkül hagyni: ha a helyiségben nem is maradunk bent, a házat semmiképp ne hagyjuk el, amíg fűt az olajradiátor!

A hősugárzó is egy elektromos fűtőtest: beépített fűtőszál található benne, ami az áram hatására felizzik, és hőt ad le. A használata ennek is egyszerű, és nem csinál piszkot, ez is hordozható, de mivel még szigorúbban csak felügyelet alatt működtethető, az előzőhöz hasonlóan csak kiegészítő hőforrásként számíthatunk rá. Többféle változata is létezik, üzletünkben kapható olyan, melyben ventillátor van, valamint halogén, kvarc és kerámiabetétes modellek is. Kisgyerekek mellett csak gondos felügyelet mellett javasoljuk a hősugárzó használatát, mivel egyes részei tűzforróra felmelegednek, így áramütést vagy égési sérüléseket okozhatnak.

A ventilátoros hősugárzó működési elve hasonló a hajszárítóéhoz: beszívja a hideg levegőt, felmelegíti és kifújja. Ezek a készülékek többnyire kis teljesítményűek, cserébe viszont olcsók, és rövid időn belül meleget varázsolnak. A mai modellek már túlmelegedés elleni védelemmel és felborulást érzékelő kapcsolóval is el vannak látva. A halogén hősugárzó rövidhullámú sugarai nagyon gyorsan felmelegítik a levegőt a fürdőszobában, emiatt ideális választás. Fogyasztása alacsony, működése csendes, és párás helyiségekben, vagy akár a kertben is megállja a helyét. A leggazdaságosabb megoldások egyike a kerámiabetétes változat, ami hosszú életű, hatékonyan tárolja, és adja le a hőt, működését pedig jóformán észre sem vesszük. A készülék belseje egy speciális, terrakottából készült bordás szerkezetet rejt, ami jól tartja a meleget, így a kisebb energiafelvétel ellenére nagyobb teljesítményre képes. A kvarc hősugárzó hasonló elven működik, mint a kerámiabetétes, csak itt a beépített kvarc forrósodik fel, és adja le a hőt a környezetének.

Léteznek ezenkívül olyan készülékek is, amik a hűtést és a fűtést is megoldják, ha nem akarunk a légkondi beszerelésével vesződni. Persze nem egy sima asztali ventilátor, oszlop ventillátor vagy álló ventilátor képes ilyesmire: ezek nagyobb teljesítményű, komolyabb gépek, amik meleg időben ventilátorként, hidegben pedig hősugárzóként képesek funkcionálni.