Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási kisgép és kiegészítői / Vízforraló

Vízforraló

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Mire jó a vízforraló?

A vízforraló tipikusan az az eszköz, amiről a legtöbb ember úgy véli, hogy egy dolgot tud: vizet forralni. A vízforraló ára mégis igen széles skálán mozog: a pár ezer forinttól a több tízezer forintig terjed. Mi indokolja ezt a nagy árkülönbséget? Egyáltalán mire jó ez a készülék?

Nem is olyan régen még merülő vízforralóval forraltuk a vizet a kollégiumi szobákban, de ez nem volt egy túlzottan biztonságos megoldás. Helyette ma már vízforralót használunk, melynek szükségességéről megoszlanak a vélemények, hiszen vizet forralni nyilvánvalóan lehet a tűzhelyen is. Ha esetleg nem áll rendelkezésre tűzhely – mert például munkahelyi konyhákban, kollégiumi szobákban ilyen azért előfordul –, mikrohullámú sütő általában van ezeken a helyeken, és azzal is megoldható a vízforralás. Mások esküsznek az ezen készülékek adta vízforralás kényelmére és szükségességére. Ők a gyorsasága, praktikussága, kényelmes használata miatt szeretik. Mindenki döntse el saját maga, hogy mit gondol erről a kérdésről. Az Office Depot kínálatában mindenesetre számtalan márka és modell között választhat az egyszerűtől a design darabokkal bezárólag. Nem létezik olyan, hogy legjobb vízforraló. A legjobb az, ami Önnek a legjobb. Egy Sencor vízforraló éppolyan jó választás lehet, mint egy Tefal vízforraló, Bosch vízforraló vagy Philips vízforraló.

Mire figyeljünk vásárláskor?

Elmondható, hogy mindegyik termék gyakorlatilag ugyanúgy működik: a talpról levehető kancsót megtöltjük vízzel, visszatesszük a talapzatra és máris indul a forralás. Pár perc után felforr a víz – ez általában a bugyogó hangból tudható, drágább készülékeknél kijelző jelzi, de léteznek üvegből készült modellek is, ahol a teljes folyamatot vizuálisan is követhetjük. A víz felforralása után minden készülék magától kikapcsol, léteznek olyanok is, amelyek víz hiányában be sem kapcsolnak, így ottfelejtés szempontjából teljesen biztonságosnak tekinthetők. Elmosogatni hasonlóan nehéz mindegyiket, de ha csak vízforralásra használjuk, ezt elég pár alkalom után megtenni. A vízkövesedést egyik készülék sem kerülheti el, de erős ecetes víz kancsóba töltésével és felforralásával a vízkő könnyen leoldható.

  1. Kár is lenne tagadni, hogy a legtöbben a külső alapján választanak. Milyen a színe, mennyire divatos, a megjelenése passzol-e a konyha stílusához. Mivel ezeket a készülékeket nem szokás a konyhaszekrényben rejtegetni, a kinézet valóban fontos szempont. Kínálatunkban az inox vízforraló éppúgy megtalálható, mint a teljesen üveg vagy kerámia anyagú. Önnek csak választania kell.
  2. A másik dolog, amire érdemes odafigyelni, az a teljesítmény, hiszen ettől függ, hogy milyen gyorsan forralja fel a vizet a készülékünk. Nem mintha olyan égbekiáltó különbségek lennének: a különböző tesztek alapján a leggyorsabbak kb. három perc, a lassúbbak kb. 5 perc alatt melegítenek fel egységnyi mennyiségű (kb. 1,5 liter) vizet. A reggeli rohanásban az a két perc is számíthat.
  3. Akinek volt már a kezében ilyen készülék, az tudja, hogy sok típust nehézkes megtölteni, mert a fedele nem nyílik ki eléggé. Pedig a megtöltés egy tipikus mozdulatsor, sok bosszankodástól megkíméljük magunkat, ha odafigyelünk erre.
  4. Fontos, hogy a víz kiöntésekor biztonságosan záródjon a fedél, így elkerülhetjük az esetleges forró víz okozta baleseteket.
  5. A legtöbb készülék térfogata 1,5–1,7 liter között van, ez kb. 7–10 csészényi, pohárnyi italra elegendő. Az átlagos háztartásban ez az ideális méret. De ettől eltérő térfogatú modellek is léteznek, akár irodába vagy utazáshoz. Persze nyilvánvalóan adja magát a lehetőség, hogy ha kevesebb vízre van szükségünk, nem töltjük tele, ha többre, akkor többször is feltöltjük egymás után.

Extra funkciók tekintetében széles a választék, a teljesség igénye nélkül említünk néhányat:

  1. Létezik extra hőszigeteléssel ellátott modell, amely kívül akkor is hideg marad, ha forr benne a víz. Kigyerekes családoknál jól jöhet.
  2. Van olyan készülék, amely a víz hőfokának megfelelően mindig más színben világít.
  3. Létezik már hőfokszabályozós vízforraló is, amelynél egyszerűen és jó nagy számokkal beállítható, hogy hány fokra melegítse a vizet, ami álmos reggeleken nagy segítség lehet.

Extra tipp: szükség esetén ezekben a készülékekben virslit, tojást, tésztát főzni is lehetséges. Próbálja ki!

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve