Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási nagygép és kiegészítői / Hűtő / Szabadonálló / Borhűtő

Borhűtő

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Hűtőszekrény, tűzhely, mikrohullámú sütő – a szabadonálló készülékek előnyei

A konyhákban még 10–15 évvel ezelőtt is jórészt szabadonálló készülékekkel találkozhattunk. Azóta ez gyökeresen megváltozott: úgy tűnik, a beépített háztartási eszközök térhódítása megállíthatatlan. Vannak, akik ennek ellenére mégis, tudatosan szabadonálló készüléket választanak – és nem áll szándékukban megváltoztatni a döntésünket. Ez nem véletlen, határozottan vannak előnyei a beépíthetőkkel szemben.

Először is tisztázzuk: mi is az a szabadonálló készülék? Olyan konyhai nagygép – hűtőszekrény, tűzhely, mikrohullámú sütő –, amelyet nem lehet a konyhaszekrénybe beépíteni. A gép saját ajtaját így nem lehet a konyhai szekrénysor frontjával eltakarni, hanem mindig látszani fog. A beépített készülékek olyan módon vannak kialakítva, hogy a konyhabútorunk frontjával megegyező szekrényajtót lehet felszerelni rájuk, így maximálisan rejtve maradnak, belesimulnak a konyhaszekrény egészébe, meghagyva annak egységes arculatát. A szabadonálló készülékeknek ezzel szemben más előnyei vannak.

Mi szól a szabadonálló készülékek mellett?

Elsősorban az áruk. Például egy nagyjából azonos paraméterekkel (márka, űrtartalom, energiaosztály) bíró beépített hűtőszekrény vagy mikrohullámú sütő akár 30–70 százalékkal is drágább lehet szabadonálló társánál. A szabadonálló készülékeknek egyszerűbb az üzembe helyezésük, vagy meghibásodás esetén a cseréjük, és általában energiatakarékosabbak is beépíthető társaiknál. Ha a konyhabútor frontjának színét a hűtő, tűzhely színéhez igazítjuk, például fehér vagy inox színű frontot választunk, akkor a háztartási gépek egyáltalán nem bontják meg a konyha egységes megjelenését. Vannak, akik azért választanak szabadonálló hűtőszekrényt, mert például egy konyhához közel eső, beugró mélyedésben helyezik el, így nem is kell figyelembe venniük a konyhabútor egységét.

A tűzhely esetében a szabadonálló verzió kisebb mérete lehet a döntő. A konyha kis területe esetén minden centi számít, így a keskenyebb méretben is kapható szabadonálló tűzhely – ami lehet villany- vagy gáztűzhely, esetleg kombinált készülék – lehet a megfelelőbb. Ennek az ára is sokkal kedvezőbb szokott lenni, mint a külön vásárolt beépíthető sütő és főzőlap. A beépített sütő- és főzőlap esetében előnyeként szokás említeni, hogy tetszőleges magasságba – akár szemmagasságba is – beépíthetjük a sütőt, így elkerülhetjük a hajolgatást. Másfelől viszont, ha a beépített készülékek cserére vagy javításra szorulnak, sokszor csak a konyhabútor megbontásával férhetünk hozzájuk.

Az előnyök és hátrányok mérlegelése segít abban, hogy mindenki kiválaszthassa a számára legjobb megoldást.

Side by side hűtő

A hűtőszekrények piacán viszonylag új szereplő a side by side hűtő. A készüléknek két ajtaja van, mint egy hagyományos szekrénynek, a hűtő és a fagyasztó rész pedig nem egymás alatt, hanem egymás mellett helyezkedik el. Ez az elrendezés megkönnyíti az ételek rendszerezését. Legfelülre tehetjük a ritkábban elővett, vagy a gyermekek számára „tiltott” ennivalókat, középre a gyakran, míg alulra szintén a ritkábban használt dolgokat. A polcok kisebb méretük miatt jobban áttekinthetőek, ezért ritkábban fordul elő, hogy például egy-egy zacskó mirelit „eltűnik a süllyesztőben”. A side by side készülékek egy részénél víz- és jégadagoló található a hűtőszekrény ajtaján, így a hűtő kinyitása nélkül vehetünk vizet vagy jeget, amivel sok energiát megspórolunk. Ez a funkció a vásárlók egyik kedvence, azt azonban érdemes észben tartani, hogy a víz- és jégadagolók időnként karbantartást igényelnek, illetve a funkció működéséhez esetleg víz bekötésére is szükség lehet. A nagy tepsik a függőlegesen osztott tároló tér miatt nem biztos, hogy beférnek a hűtőbe, így érdemes kisebb edényeket használni.

Kínálatunkban a (side by side) hűtőszekrénytől kezdve a gáztűzhelyen át a mikrohullámú sütőig minden konyhai nagygép megtalálható.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve