Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Irodaszer / Irodai kisgépek / Feliratozógépek és szalagok / Feliratozógép szalagok

Feliratozógép szalagok

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Sokak életét megkönnyítheti egy feliratozógép vagy cimkenyomtató

A feliratozógép vagy címkézőgép még nem igazán közismert termék, pedig az „ipari” felhasználáson túl sokoldalúan bevethető a mindennapokban is.

Címkézésre az élet nagyon sok területén szükség van. Gondoljunk csak a boltok árucímkéire, termékleírásokra, vonalkódokra, postai küldeménykezelésre. Ezek mindegyikéhez elengedhetetlen a megfelelő minőségű etikett előállítása.  Ezeket specifikusan erre a feladatra tervezett nyomtatókkal tudjuk a leghatékonyabban és leggazdaságosabban előállítani. A címkenyomtató kiválasztásánál több szempontot is ajánlatos figyelembe venni, hogy hosszú távon is elégedettek legyünk készülékünkkel. Fontos tanács, hogy ne csak a nyomtató, hanem a hozzá való kellékanyagok, feliratozógép szalagok áráról is tájékozódjunk, mert csak ezek együttes ismeretében kaphatunk megalapozott információt a nyomtatás költségeiről.

Az alábbi kérdések megválaszolásával könnyeben eligazodhat a címkézőgépek erdejében.

Hogy működik?

A cimkenyomtató kinézetre leginkább egy nagyméretű mobiltelefonra hasonlít: kijelzővel és nyomógombokkal van ellátva. Begépeljük a szöveget, formázzuk (igen sok betűtípus, egyéb effekt közül választhatunk), megadjuk a nyomtatási példányszámot, megnyomjuk a nyomtatás gombot – és már nyomtat is. Van rajta egy kis vágószerkezet: a végén megnyomjuk, a kívánt méretre darabolja a címkét és már készen is van. A legtöbb készülék számítógépre is köthető, ott még gyorsabban elvégezhetjük a tervezést, formázást.

Mennyire tartós címkére van szükségünk?

Az etikett feliratának tartóssága, olvashatósága nagy mértékben függ a nyomtatás módjától. A direkt-termálnak nevezett nyomtatás abban az esetben ajánlható, ha elegendő, hogy etikettünk csak pár hónapig lesz kifogástalanul olvasható. A direkt termál nyomtatók működési elve megegyezik a faxokéval: a nyomtatási kép egy hőérzékeny papír melegítése által keletkezik. Tehát maga a papír színeződik el hő hatására, festékszalagra nincs szükség. Ezt például gyorsan fogyó élelmiszereknél, postai küldeményeknél, vonalkódoknál szokták alkalmazni. Normál beltéri körülmények között (raktár, iroda stb.) az ilyen címkék élettartama 1–3 év.

A termál-transzfer nyomtatással sokkal időtállóbb címkéket készíthetünk (értelemszerűen magasabb áron), hiszen ebben az esetben egy festékszalagról kerül a tinta a címkére, amely készülhet papírból vagy műanyagból is. Előnye ennek az eljárásnak a kiváló, igen tartós nyomtatási kép, amely magas hőmérséklet, nedvesség, hosszú idejű tárolás, tartós napfény (pl. kirakat) esetén sem veszít minőségéből. Műanyag alapanyag esetén a címke kültéren, nedvességnek kitéve is hosszú életű lesz. Hátránya a magasabb ár.

Mennyi etikettet nyomtatnánk naponta?

A címkézőgép élettartama szempontjából kiemelten fontos, hogy a megfelelő kapacitású modellt válasszuk. Ha nem így teszünk, a nyomtató idő előtt tönkremehet, meghibásodhat. Nagyobb mennyiségű nyomtatás esetén (pl. napi több ezer darab) érdemes egy nagy kapacitású, strapabíró modellt választani.

Milyen méretű címkét fogunk nyomtatni?

Címkenyomtató vásárlása előtt érdemes átgondolni, hogy mekkora lenne az a címke, amelyen minden szükséges adat olvashatóan, esztétikusan elfér. Jó tudni, hogy a nyomtatók nagy része maximum 104 mm címkeszélesség esetén használható, ennél nagyobb etikettet nyomtatására már csak a közép és felső kategóriás címkézők képesek.

Mennyibe kerül hozzá a szalag?

A címkézőgépek piacán is óriási a kínálat és a verseny. Előfordul, hogy a meglepően olcsó készülék csak nagyon drága, sajátmárkás címkével kompatibilis.  Az ilyen csapdák elkerülése érdekében tájékozódjunk és olyan készüléket válasszunk, amelyhez a kellékanyagok szabadon, sokféle forrásból beszerezhetők.

Az Office Depot választékában megtalálható a kiváló minőségű Brother és DYMO feliratozógép is, ami hasznos segítségünk lehet az irodában és otthon egyaránt. Az elemmel vagy akkumulátorral is működő kézi feliratozógépek sokáig bírják egy feltöltéssel, könnyen hordozhatók, így bárhol egyszerűen használhatók. A feliratozógép szalag választékunkban többek között megtalálhatja a Brother szalagot is, többféle színben, méretben, kivitelben.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve