Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Papír / Pénztárgép- és árazószalagok / Árazógépszalagok

Árazógépszalagok

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

 

Pénztárgépszalag, árazószalag – nem is gondolnánk, mennyire nélkülözhetetlenek

 

A pénztárgépszalag és az árazószalag jelentéktelen kis papírgurigának tűnik, pedig nélkülük gyakorlatilag megbénulna a kereskedelem.

 

Ma már minden vállalkozás, üzlet, kereskedelmi egység kötelező feladata a nyugtaadás, ami már csak online pénztárgéppel és az azzal kompatibilis pénztárgép szalaggal valósulhat meg. Az online pénztárgép egy olyan kassza, amely online csatlakozik az adóhatóság (NAV) központi szerverére. A pénztárgép fix időközönként előre meghatározott adatokat küld mobilinterneten keresztül az adóhatóság központi szerverére. A NAV-hoz bekötött kasszákba csakis termo (hő) nyomtatós pénztárgépek használhatók speciáls, thermo papírral (használatos még az online pénztárgépszalag vagy hőpapír tekercs elnevezés is), mert ez a technológia biztosítja a tinta hosszú ideig tartó láthatóságát. (A hőpapír megfelelő tárolására fordítsunk kellő figyelmet, mert a nem megfelelő módon tárolt papírokról egy idő után eltűnhet a nyomtatás!) A hőnyomtatás gyors és csendes.

Működési elvük szerint a hőnyomtatós technológiát használó pénztárgépek és nyomtatók a hőérzékeny papír felmelegítésével jelenítik meg a rájuk nyomtatott szöveget, képet. A papír feketedését a hőnyomtató fej egy pontján kibocsátott hőenergia hozza létre.

 

A hőpapír tulajdonságai

 

·         A hőérzékeny réteg elszíneződése kb. 70–120 Celsius-fok között megy végbe.

·         A hőpapír azonban más hőhatásokra is reagál, ezért ügyeljünk rá, hogy ne érje például közvetlen napfény, de nagy koncentráltságú pára vagy víz sem tesz neki jót. Optimális tárolása maximum 25 C-fok, 65%-nál alacsonyabb páratartalom mellett.

·         PVC-vel érintkezve is elhalványulhat az írás, ezért részesítsük előnyben a poliészter, polipropilén, polietilén alapanyagú tárolóeszközöket.

·         A hőpapírra készült számlákat, nyugtákat ne tartsuk nyomtatott felükkel egymás felé fordítva, mert az írás áttevődhet egyik papírról a másikra.  

 

Pénztárgépszalagok fajtái

 

·         Hőpapír pénztárgép szalag

o    taxaméter vagy online pénztárgép hőnyomtatójában használható,

o    online pénztárgépekben használható, az adóhivatal előírásainak megfelelő szalag.

·         Ofszet szalag 

o    egyszerű papírszalag, mindenféle bevonat nélkül,

o    a rá való nyomtatáshoz festék szükséges,

o    egy- és kétpéldányos kivitelben is elérhető, a kétpéldányosnál a második önátírós.

·         Önátírós szalag

o    a szalag nyomásra elszíneződik,

o    a rá való nyomtatáshoz nem szükséges festék,

o    egy és kétpéldányos kivitelben is elérhető, a kétpéldányosnál két darab önátírós szalag van együtt feltekerve.

 

Árazás

 

Az eladandó termékek megadott jellemzőinek (pl. ár, egységár, méret stb.) feltüntetése kötelező a kereskedelemben, ezt rendeletek szigorúan szabályozzák. Az árazás tehát egy fontos folyamat, ennek eszköze az árazópisztolynak is nevezett árazógép. Árazógép vásárlásakor ne az ár-érték arány mentén döntsünk elsősorban, hanem nézzük meg, hogy mire kell majd használnunk a gépet, pontosan milyen információkat (pl. ár, egységár, dátum, cikkszám, szavatossági idő, lejárat, méret stb.) kell feltüntetnünk vele.

A kereskedelmi szabályok miatt szükség van egysoros és kétsoros árazógépekre is, és van kimondottan dátum és cikkszám feltüntetésére alkalmas modell is.

Az egysoros típussal az árazócímke felületén csak egy sornyi információt tudunk feltüntetni.

A kétsoros modell olyan árazó címke nyomtatására képes, amelyen a szükséges információk két sorban szerepelnek. Például a felső sorban az eladási ár, az alsó sorban az 1 kilóra vagy 1 literre vetített egységár van feltüntetve.

 

Szempontok árazópisztoly vásárláshoz

 

·         Minőség

Kerüljük az ismeretlen gyártók névtelen termékeit, mert ezekhez később igen nehéz vagy nagyon drága kompatibilis festékhengert és árazógép szalagot beszerezni.

·         Alapanyag

Műanyag és fém mechanikával egyaránt gyártanak árazógépeket. Mondanunk se kell, hogy a fém klasszisokkal tartósabb.

·         Garancia és szerviz

A legtöbb gyártó 1 év garanciát vállal a termékeire. Még a jó minőségű gépek sem védettek például az igen gyakori leejtés okozta sérülésektől. Éppen ezért az alkatrészellátottság és az elérhető szervizhálózat legyen az egyik legfőbb szempont a vásárláskor.

·         Kellékek

Árazó szalag és festékhenger nélkül nem tudunk információt feltüntetni. Épp ezért fontos, hogy ezek egyszerű és lehetőleg olcsó beszerzése, valamint az árazógép befűzésének és a festékhenger cseréjének egyszerűsége szintén szempont legyen.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve