Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Irodaszer / Irodai kiegészítők / Gémkapcsok, iratcsipeszek, gemkapocstartók / Gémkapocstartók

Gémkapocstartók

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

A gemkapocs egyszerű, nagyszerű és sokoldalú

A gémkapocs mindenki számára ismerős irodaszer, nem kell bemutatni. Iskolákban, irodákban, hivatalokban, háztartásokban is találkozhatunk vele. Egy okosan meghajlított kis huzaldarab, ami iratok gyors, nyom nélküli összefogására szolgál.

Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű és hiánypótló darab volt, amikor a 20. század elején a brit GEM Manufacturing Company forgalmazásban piacra került. Előtte az irodisták, titkárnők, hivatalnokok szalagokkal, gombostűvel, rugóval igyekeztek együtt tartani az összetartozó iratokat, nem sok sikerrel.

Eredete

A gémkapocs eredete meglehetősen homályos, de a legtöbb forrás szerint 1899-ben egy norvég mérnök, Johan Vaaler szabadalmaztatta először, ám a gyártásig nem jutott el. 1900-ban egy amerikai feltaláló, Cornelius Brosnan is szabadalmaztatott egy kapcsot konaclip néven. Mai formáját (és magyar nevét) azonban bizonyosan a Gem Manufacturing-nak köszönheti.

Itthon a gemkapcsok dobozára a GEM felirat került, innen származik a gemkapocs hangalak. Később a könnyebb ejtés miatt terjedni kezdett és rögzült a gémkapocs alak is. Mind a kettő egyaránt használatos és helyes is.

Sokoldalú használat

A gemkapocs irodai használata igen elterjedt, többféle méretben (28, 50, 75 mm) és különféle színekben kapható. A színek akár a rendszerezésben is segítségünkre lehetnek.

Az egyszerűbb használat érdekében többféle speciális gemkapocstartó is kapható, amelyek általában mágnessel kombináltak. Így, ha véletlenül le is esik, nem borul szét a tartalma, és nem kell mérgelődnünk a kapcsok összegabalyodása miatt sem.

A gemkapocs igen jól használható az irodán, hivatalokon kívül is. Éppen ebben rejlik a nagyszerűsége: rendkívül egyszerű, ugyanakkor nagyon sok mindenre használható. Az interneten számtalan ötlet között válogathatunk. Készíthetünk belőle képakasztót, vagy bármilyen más akasztót. Egy vagy két nagyobb méretű modellből akár okostelefontartó állványt barkácsolhatunk, pusztán a gemkapcsok széthajtásával. De könyvjelző, cipzárhúzó, kulcskarika, biztonsági zár és SIM-kártya „kiugrató” eszközként is megállja a helyét.

A legjobb, ha több méretben is vásárolunk belőle, akkor bizonyosan minden célra megtaláljuk a megfelelőt. Az Office Depot kínálatában többféle méretű, színű és anyagú gemkapocs közül választhat. Használatának csak a képzeletünk szabhat határt.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve