Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Biztonság- és kaputechnika / Biztonságtechnika / IP Kamera

IP Kamera

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Biztonsági kamera vagy IP kamera?

A biztonsági kamera és az IP kamera nem ugyanaz, még ha sokan egyenlőségjelet is tesznek közéjük. Az előbbi, ahogy a neve is mutatja, egy biztonsági feladatokat ellátó kameratípus, míg az utóbbi egy olyan digitális kamera, amely az internetprotokollt (IP), mint wifi kamera használja adatátvitelre. A kamera rendszer része egyaránt lehet kültéri kamera és beltéri kamera.

Napjainkban egyre többen szeretnék megfigyelő rendszerek segítségével követni az eseményeket az otthonukban vagy a cégükben, egyre nő a kültéri kamera, wifi kamera és hasonló eszköz iránti kereslet. Szinte minden üzletben, bankban vagy telephelyen találkozhatunk térfigyelő kamerával, de használatos a közterületeken, és elterjedőben van a családi házakban és nyaralókban is a beltéri kamera, az ip kamera rendszer. A parkolókban és az autópályákon a rendszámok felismerésére, a gyárakban pedig minőségellenőrzésre szolgálnak, ezenkívül szerves részét képezik az épületirányítási rendszereknek, és fontos szerepet töltenek be a szórakoztatóiparban is.

A biztonsági kamera egy digitális eszközre rögzíti a felvételeket, amelyeket aztán akár az okostelefonunkon keresztül is vissza tudunk nézni. A kamerarendszerek beltéri és kültéri változatban is elérhetők, és sötétben is jó minőségű felvételeket készítenek. Képminőségük és megbízhatóságuk rengeteget fejlődött az elmúlt évek során. A legkorábbi, hagyományos kialakítással rendelkező megfigyelő kamerák az úgynevezett box kamerák, amelyek sokáig vezető szerepet töltöttek be a piacon. Az alapszinten felszerelt készülékek nappali rögzítésre valók, a day&night változatok viszont éjszakai megfigyelésre is alkalmasak. Fényigényük kicsi, paramétereiket könnyű beállítani. Eredetileg beltéri használatra lettek tervezve, de megfelelő kameraházba helyezve kültéri kamera szerepére is alkalmasak.

Az dome kamerák nevüket a kupolaszerű alakjukról kapták, ez is egy általános igényeket kiszolgáló, nagy népszerűségnek örvendő típus. Többnyire állítható fókusszal és zoom távolsággal vannak felszerelve, és éjszakai megfigyelésre való modelleket is találunk közöttük. A vandálbiztos verzió megerősített vázzal rendelkezik, a kültéri használatra való dome kamerák pedig jól tűrik az időjárás szélsőségeit. A csőkamera henger alakú, és mivel időjárásálló, elsősorban kültéri használatra való, de beltéren is használható. Egyszerű és kompakt megoldás, többségében beépített infra megvilágítóval és vandálbiztos kivitelben. A vásárlók előszeretettel választják családi- vagy társasházak, boltok, áruházak megfigyelésére.

Videós rendszer szempontjából két fő típus létezik: az analóg, ami koax kábelen fut, illetve az IP alapú rendszer. Egy IP kamera képezheti egy rendszer részét, amelyhez ilyen módon akár egy másik kontinensről is hozzáférhetünk, de önmagában is komplett megfigyelőrendszerként működik, hiszen képes továbbítani a jelet egy számítógépre vagy internetes szerverre. Ezzel szemben egy analóg jelátvitelű kamera nem képes önálló működésre.

Az analóg rendszereknél a kamera és a rögzítő közvetlen kábeles összeköttetésben van egymással, többnyire egy koax kábel segítségével, melyen a képek analóg videójelként továbbítódnak. Ezek a hagyományosabb rendszerek most innovatív megoldásokkal egyre jobb minőségű képekkel a reneszánszukat élik. Általában az akár évtizedekkel korábban kialakított kábelezéssel is jól működnek, ami jelentős megtakarítást jelent, ezenkívül maguk a kamerák is barátibb áron elérhetőek, mint az IP kamerák, minőségük azonban alulmarad azokkal szemben, és ha új rendszert kell kialakítani hozzájuk, nem biztos, hogy ezek bizonyulnak gazdaságosabb megoldásnak. Az utóbbi években egyre inkább elterjedőben vannak az IP kamera rendszerek – olyannyira, hogy sokan azonosítják is a biztonsági kamera fogalmával. Egy internetes teszt szerint a jelenleg legnépszerűbb modell az egyik Xiaomi kamera, de persze számos egyéb kiváló terméket találhatunk a piacon.

A wifi kamera kültéri és beltéri kamera változatban is elérhető. Olyan módon működik, mint egy számítógépes wifi router: ugyan szüksége van elektromos hálózatra, a rögzítő és a felvevő közé viszont nem kell külön kábelt kihúzni, mert a jel továbbítása vezeték nélkül történik, szükség esetén pedig a kameraegységek könnyen áthelyezhetők.


Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve