Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási nagygép és kiegészítői / Hűtő / Szabadonálló / Alulfagyasztós

Alulfagyasztós

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Hűtő, hűtőszekrény, fagyasztószekrény – melyiket érdemes választani?

Egy modern hűtő, hűtőszekrény vagy fagyasztószekrény a műszaki fejlesztéseknek köszönhetően már kevesebb áramot fogyaszt, mint idősebb, régebbi tervezésű és gyártású társaik. Egyszerűbbé teszik a hétköznapjainkat azáltal, hogy a több napra főzött élelmiszereinket vagy a romlékony ételeket megóvják a meleg miatti minőségromlástól, s azokat így tovább tudjuk frissen tárolni. Rengeteg típusú hűtőgép kapható a piacon, így mindenki megtalálhatja azt a berendezést, amely az elvárásainak leginkább megfelel. Funkciók, felépítés, márkák és design tekintetében is hatalmas a választék.

Típustól függően van, amely csak sima hűtőfunkcióval rendelkezik, ez az egyajtós hűtőszekrény, de népszerű a kombinált hűtőszekrény is, beépített fagyasztópolccal vagy polcokkal. Az alulfagyasztós hűtőszekrény esetében ez a polc vagy polcok a készülék alsó részén találhatók, de választhatunk olyan készüléket is, ahol a fagyasztó a felső részen kap helyet. A kombinált hűtőszekrény jó szolgálatot tehet olyan háztartásokban, ahol nincs külön fagyasztóláda, vagy van, de nem elég nagy méretű. A háztartási készülékek különböznek a technológia és a funkciók, a méret és az energiahatékonyság szempontjából is.

Márka szerint is választhatunk hűtőberendezést. Vannak, akik ragaszkodnak egy bizonyos céghez, mert annak a termékeit ismerik, azokban bíznak meg.

A legnépszerűbb gyártók termékei honlapunkon is megtalálhatók, úgymint:

  1. LG hűtő,
  2. Electrolux hűtő,
  3. Whirpool hűtő,

de további márkák közül is válogathatnak, akik szeretnék lecserélni régi eszközüket.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárláskor?

Míg régen minden készülék fehér volt, s nagyjából ugyanolyan külső tulajdonságokkal rendelkezett, ma már mindenféle színben és dizájnban elérhetők ezek a berendezések, sőt léteznek kétajtós típusok. Az esztétikum mellett azonban fontos kiválasztási szempontok a tárolási hely és az energiahatékonyság. A kapacitásnak meg kell felelnie a háztartás méretének és az egyéni szokásoknak. Ha sokat főz, és inkább a nagy tételekben történő vásárlást részesíti előnyben, akkor több helyre van szüksége. Vagy ha hatalmas kertet művel, s a betakarított zöldségeket és gyümölcsöket szeretné télen is élvezni, szintén egy nagyobb berendezést érdemes választania. Egy fős háztartás esetében a 80–100 literes hűtőgép javasolt, és plusz 50 literrel számolhatunk minden további ember esetében. A fagyasztó kb. 30–50 literes legyen, ha egy személy használja, több felhasználó esetében pedig személyenként plusz 30 literrel kalkuláljunk. Ugyanilyen meghatározó kritérium az energiahatékonyság: a hűtőszekrény és a fagyasztó által fogyasztott villamosenergia aránya a háztartásokban körülbelül 20 százalék. Az A +++ energiahatékonysági osztályba tartozó berendezések fogyasztják a legkevesebb áramot, és legalább 75 százalékkal kevesebbet, mint az A osztályú modellek.

Elterjedt ma már a beépíthető hűtőszekrény is, amelyet legtöbben a helytakarékosság céljából választanak, ha pedig az eszköz beszerzési árán szeretnénk spórolni, érdemes figyelni, melyik gyártónál milyen hűtőszekrény akció van éppen.

Hogyan lehet megtalálni a megfelelő terméket a konyhájához?

A készüléket a konyha méretétől és a rendelkezésre álló helytől függően érdemes kiválasztani. Az étkezős konyhákban az alacsony működési zaj fontos szerepet játszik, a 40 dB alatti értékeket (ez kb. a suttogásnak felel meg) csendesnek tekintjük.

Egy hűtőszekrény minden háztartásban alapvető fontosságú berendezés, ahogy a fagyasztószekrény is, de a munkahelyeken, az irodák többségében is jó szolgálatot tesz egy hűtő, hiszen a dolgozók a nap nagy részét ott töltik, s nagy mértékben növelheti a komfortérzetüket, ha ételeiket megfelelő hőmérsékleten tárolhatják fogyasztásig.

Bármilyen elvárásai legyenek is leendő berendezésével kapcsolatban, a választék hatalmas, bárki megtalálhatja könnyedén a számára optimális terméket.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve