Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Táska / Táska / Notebook / Notebook

Notebook

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Laptop táska, laptop hátizsák, tok – melyik a jó választás?

Laptop táska vagy laptop hátizsák is kelleni fog, ha ki akarjuk használni laptopunk fő előnyét, a hordozhatóságát. Ahhoz, hogy magunkkal vihessük az irodába, az iskolába vagy éppen egy üzleti útra, mindenképpen szükségünk lesz hozzá egy megfelelő táskára. A nyolcvanas években az első hordozható számítógépeknek még nem volt külön táskájuk, hanem beépített fülek segítségével lehetett őket felemelni, de ezeknek amúgy is több mint 10 kiló volt a súlyuk, nem szívesen cipelte volna őket magával a tulajdonosuk. Összehasonlításképp: a mai notebookok súlya két kilogramm körül jár.

Ha csak bedobjuk egy kézitáskába vagy egy sima hátizsákba, a laptopunk nem lesz biztonságban: a kábelek elhajlanak, megtörnek, a bemeneti egységek elpiszkolódnak, a képernyő is megsérülhet, karcolódhat, esetleg megrepedhet. Mindez szerencsére egyszerűen megelőzhető egy megfelelő laptoptáskával. Ezek a speciális táskák a számítógép biztonságos megőrzésére lettek kitalálva, és sikeresen felveszik a harcot a hétköznapok kihívásaival. Kopásállók, párnázottak, eső- és cseppmentesek, a vállpántjaik és hevederjeik pedig meg vannak erősítve, ezért nagy súly hordozásakor is kényelmesek.

A laptop, illetve notebook táska vásárlása előtt gondoljuk át, hogy mekkora igénybevételnek lesz kitéve. Ha leginkább csak betesszük a gépet a kocsiba azért, hogy az irodába bevigyük, akkor nem érdemes sokat áldozni rá. A pár percesnél hosszabb városi utakhoz viszont már egy strapabíró és némileg ütésálló táskára lesz szükségünk, amelynek nem szakad el a pántja néhány hét után, és a tömegközlekedést is bírja. A Samsonite laptop táska kollekciójában találhatunk ilyen tartós darabokat, amelyek kiválóan betöltik a szerepüket, és a küllemük is vonzó.

A következő szempont vásárlásnál az lehet, hogy milyen módon hordoznánk legszívesebben a gépünket. Van, akinek vállon, egy oldaltáskában a legkényelmesebb, mások a kézi táskára, a laptop hátizsákra vagy a gurulós táskára esküsznek. Ezt befolyásolja az eszköz mérete is, hiszen egy nagyobb méretű készüléket nem kellemes kézi táskában cipelni, a kisebbhez pedig felesleges oldal- vagy hátitáskát venni. Alapszabályként azt mondhatjuk, hogy a 10 hüvelyknél kisebb géphez inkább laptop tok való, a 10–15 hüvelykeshez táska ajánlott, a még ennél is nagyobbhoz pedig érdemes lehet beruházni egy speciális gördülő táskára, ami a gurulós kisbőrönd és a laptop táska keresztezése.

A megfelelő táska méretének megállapítása nem egyszerű, mivel a készülékek megadott képernyőmérete fix, de körülötte a műanyag borítás mérete változó lehet. A gyártók ezt általában figyelembe veszik, és hagynak elegendő helyet a táskában, de vannak olyan esetek, amikor ez még mindig nem elég. Ha van rá lehetőségünk, vigyük magunkkal a laptopot, és próbáljuk bele a táskába. Ha a cipzár akár minimálisan is érintkezik a géppel, akkor az a táska sajnos kicsi.

Egy jó laptoptartó táskában mindennek kijelölt helye van: külön zseb vagy rekesz a töltőnek, az egérnek, a kiegészítőknek. A laptop táska belsejében a tépőzáras csík a gép stabil helyzetét biztosítja, valahogy úgy, mint a kocsiban a biztonsági öv. Figyeljünk oda, hogy az akkumulátor alulra kerüljön, az egeret és a kábeleket pedig ne helyezzük a laptoppal egy térbe, mert ettől is sérülhet a képernyő vagy a gép doboza! Sok táska külön tárhelyet biztosít a lejátszó, a tápegység vagy más apró holmi számára is. Sőt, a kínálatunkban található olyan modell is, amely ötvözi a városi és a laptop táskákat: külön kialakított helye van benne a telefonnak, jegyzettömbnek, slusszkulcsnak vagy a munkahelyi belépőkártyának.

A legtöbb laptopgyártó a táskáira is nagy hangsúlyt fektet, igényesen és körültekintően tervezi meg őket. Színben és stílusban is hatalmas a választék, különösen a laptop táska női változatainál. A női laptop táska folyamatos inspirációt nyújt a tervezőknek: ezeknél különösen odafigyelnek a dekoratív megjelenésre.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve