Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Irodaszer / Irodai kiegészítők / Vonalzók / Vonalzók

Vonalzók

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Vonalzó, szögmérő – ha fontos, hogy pontos legyen!

A vonalzó és a szögmérő minden iskolatáska kötelező eleme, minden iskolás korú gyermek íróasztalán megtalálható, ám nem csupán a tanórák keretein belül nyújtanak segítséget, hanem számos szakmában alapvető munkaeszközként funkcionálnak. A matematika, a geometria fontos szerepet kap ugyanis a mérnöki tervező munkák során, elengedhetetlenek műszaki rajz vagy alaprajz elkészítése esetén, de akár egy asztalos vagy más mesterember munkáját is precízzé, pontossá tehetik az említett eszközök. Minden háztartásban jól jöhet, ha megtalálhatók ezek a termékek a fiókban, hiszen bármikor szükség lehet arra, hogy lemérjünk egy kisebb távolságot, vagy hogy meghúzzunk egy egyenes vonalat (esetleg kimérjünk egy szöget).

Anyag

A vonalzók többféle anyagból készülhetnek – fából, műanyagból, de akár fémből is. A legelterjedtebbek a műanyag darabok, amelyek legtöbbször átlátszók vagy áttetszők, ami bizonyos munkák során előnyös lehet, hiszen nem fedik el az alattuk lévő rajzot, tehát bizonyos esetekben, például egy tervrajz készítése során, könnyebben tudunk dolgozni velük. Az iskolában is ezeket az eszközöket preferálják, s itt szintén megkönnyíti a pontos munkát, ha például a füzet vonalai vagy négyzetrácsai mentén kell meghúzni egy egyenest.

Ha bizonytalanok vagyunk, hogy milyen típusú terméket válasszunk, megoldás lehet egy vonalzókészlet beszerzése, amelynek általában tartozéka a derékszögű vonalzó is, illetve némelyik csomagban megtalálható a szögmérő vonalzó, amely egy hasznos, praktikus, sokoldalúan használható eszköz. Néhány évtizeddel ezelőtt a papír szögmérő terjedt el, a legtöbb gyerek azt használta matematika és geometria órákon – amíg el nem szakadt. Nehéz volt vele pontosan dolgozni, hiszen a papír könnyen sérült, élettartama meglehetősen rövid volt. A műanyag termékek sokkal tartósabbak, használatuk pedig egyszerűbb, hiszen nem kell velük olyan óvatosan bánni, mint papírból készült elődeikkel.

Méretek

Ha nem készletben gondolkodunk, mindenképp rakjunk a kosárba bevásárlásnál egy egészen kis méretű, például 17 cm-es vonalzót; ugyanakkor gyakran szükség lehet egy nagy, vagyis 30 cm-es darabra is; és jó, ha derékszögű vonalzó is rendelkezésünkre áll – ez szintén különböző méretekben kapható.

A színes és mintás termékek elsősorban a legfiatalabb korosztálynak készülnek – az élénk színeket, a vidám mintákat szinte minden gyerek szereti, s szívesen használnak olyan iskolai eszközöket, amelyek esztétikusak, trendik.

Létezik kifejezetten építőipari léptékvonalzó néven kapható termék, amely – ahogy a neve is jelzi – az építőiparban dolgozó szakemberek, mérnökök munkájához lett kifejlesztve. Ez egy háromélű, élenként két (tehát összesen hat) léptékmezővel ellátott mérőeszköz, amely nagy segítséget jelent, ha mérethelyes ábrázolással dolgozunk, és szükség lehet arra, hogy például egy tervrajz méretarányait (a valós és az ábrázolt objektum egymáshoz való méretarányát) módosítsuk. Ezt nevezik léptékváltásnak, s ebben nyújthat segítséget egy ilyen léptékvonalzó.

Webshopunk kínálatában megtalálhatók a legnépszerűbb, írószereket és iskolai eszközöket forgalmazó gyártók termékei kedvező áron.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve