Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Irodaszer / Irószerek / Tűfilcek, rostirónok

Tűfilcek, rostirónok

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Tűfilc, rostirón, ecsetfilc – melyiket mire használjuk?

A tűfilc, az ecsetfilc és a rostirón azok az íróeszközök, amelyeket nem feltétlenül ismerünk mindannyian úgy, mint például a golyóstollat vagy éppen a grafitceruzát, pedig rengeteg területen használhatók, a művészvilágban pedig alapvető kelléknek számítanak. Ha valaki még nem próbálta ki őket, érdemes beszerezni belőlük néhányat – biztosan nem fognak csalódást okozni. Webshopunk kínálatában számos filctípus megtalálható, így többek között a Stabilo tűfilc, az Edding tűfilc, a Pelikán filc, az ICO rostirón, a Pilot tűfilc.

Tűfilc a rajzoláshoz, színezéshez, íráshoz vagy a mérnöki munkához

Praktikus írószer, fémfoglalatú hegyének és vékony írófejének köszönhetően az élet számos területén hasznát vehetjük. Tökéletesen alkalmas mérnöki munkára, mert a vonalzó és a sablon mentén történő rajzolásra kiváló, ugyanakkor ideális írószer mindazok számára, akik a vékonyan fogó írófejeket kedvelik. Mérnökök, designerek és tervezők előszeretettel használják, mivel igen precízen lehet vele dolgozni, s a gyors száradás után nem kenődik el, a tintája pedig víz- és fényálló. Rajzoláshoz is sok helyen ajánlják ceruzarajzok körvonalainak megerősítésére. Ezek a termékek nem utántölthetők, a tinta egy idő után kifogy belőlük. Élettartamuk azonban növelhető, ha nem felejtjük el használat után a kupakot visszarakni. Létezik olyan filc, amely „Cap Off” tintájának köszönhetően akár két-három napig is kibírja kupak nélkül úgy, hogy nem szárad be.

Nem mindegy, milyen vastagságú tűfilcet választunk – a mérnöki munkához a 0,4–0,5 milliméteres ajánlott leginkább, a vastagabb, vagyis a 0,8–1 milliméteres pedig rajzoláshoz tökéletes. Különféle színekben kaphatók ezek a vízbázisú tintával működő termékek, többségük hatszögletű vagy lekerekített formában vásárolható meg.

Rostirón íráshoz, rajzoláshoz

Szintén vízbázisú festékkel töltött filctollakról van szó, melyek sokféle színben kaphatók, s leginkább íráshoz, rajzoláshoz használhatjuk őket. Tisztán látható, telt, élénk színű vonalak húzhatók vele. Gyerekek számára azért ajánlott ezt a fajta rajzeszközt beszerezni, mivel viszonylag könnyen eltávolítható a ruhából és akár az asztalról is. Rostokból felépülő feje szépen, egyenletesen szívja magába, és adagolja a tintát. Minél erősebben nyomjuk rá a papírra az írófejet, annál több tintát fog kiengedni. Írásra, feliratozásra is tökéletesen alkalmas ez a termék is.

Ecsetfilc, ha színezni támad kedvünk

Ez egy hajlékony, ecset jellegű fejjel ellátott filctípus, amely alkalmas írásra, rajzolásra, de akár nagyobb felületek kiszínezésére is. Ecsetirón néven is ismert. Csúcsban végződő, hegyes, mégis puha írófejjel rendelkezik, így kis felületen is igen precízen lehet vele dolgozni. A hegyet rányomva a papírra megvastagszik a rajzolt vonal, ám nem áztatja azt át, tehát annak mindkét oldalára tudunk dolgozni. Kiválóan alkalmas kalligrafikus betűk rajzolásához is.

A színezők ma igen nagy divatnak örvendenek – nemcsak a legkisebbek, hanem felnőttek is előszeretettel választják ez a tevékenységet szabad perceik eltöltésére. Akár bélyegzett, pecsételt lenyomatokat szeretnénk aprólékosan kiszínezni, akár nagyobb felületeket kívánunk színekkel megtölteni, az ecsetfilc kiváló megoldást jelent. A gyerekek iskolai rajzkészletébe is érdemes néhányat beszerezni, különleges, telt színei miatt biztosan szeretni fogják.

Minden esetben az alapján érdemes írószert választani, hogy milyen területen kívánjuk majd alkalmazni. Fontos szempont a színek mellett az írófej vastagsága, a tinta-, illetve festékadagolás módja, hiszen ezektől függ, hogy mennyire lehet velük precízen dolgozni, s milyen feladatokhoz alkalmasak. Holnapunkon a legmegbízhatóbb gyártók termékei találhatók meg széles választékban, kiváló ár-érték arányban, így nálunk mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb eszközöket, akár íráshoz, akár művészeti vagy hobbitevékenységhez, akár a munkája során szeretné használni.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve