Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Irodaszer / Iratrendezés, archiválás / Irattálcák, iratpapucsok / Fém, műanyag iratpapucsok

Fém, műanyag iratpapucsok

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Irattartó papucs és irattartó tálca: a rend fenntartói az irodában

A zseni uralja a káoszt – az irattartó papucs és az irattartó tálca pedig segít neki ebben. A rend és a szervezettség hatékonyabb munkát eredményez, aki pedig rendszeresen rendet rak maga körül, annak ez előbb-utóbb a vérévé válik.

Sok munkahelyen hagyománya van tavasszal az iratok rendszerezésének. A cégvezetők és a dolgozók ezt azzal indokolják, hogy ha nem foglalkoznának vele, a rendetlenség rövidesen olyan extrém méreteket öltene, hogy a dokumentumok keresgélése órákat venne el minden munkanapból. Ilyenkor először is kategória alapján szétválogatják a dokumentumokat: megnézik, mit lehet archiválni, és mi menjen a havi mappába, aztán ez utóbbin belül készítenek egy-egy külön mappát a könyvelésnek, a szerződéseknek és az ajánlatoknak. Az érintettek nagy része kiemelten fontosnak tartja a címkézést és a színek szerinti csoportosítást is, tehát hogy egy-egy témakörhöz tartozó anyag azonos színű mappába kerüljön. A rendezett hatás érdekében érdemes azonos stílusú mappákat használni, és lehetőleg a feliratozás is egységes betűtípussal történjen.

Praktikus eszköz

A legpraktikusabb eszköz ehhez az irattartó papucs, ami helytakarékos, és ki sem kell kilyukasztanunk a dokumentumokat a tároláshoz. Egyes típusok gerinccímkével rendelkeznek, ami megkönnyíti a már rendszerezett dokumentumok visszakeresését, másoknál pedig a kihúzó lyukfogantyúk segítik a használatot. A leggyakoribb a karton iratpapucs, a strapabíróbb darabok már műanyag borításúak, és létezik tiszta műanyag irattartó papucs is. Üzletünkben is számos különböző méretet, stílust, színt és mintát tartalmaz a kínálat.

A rendezett íróasztal is nagyban hozzájárul a hatékony munkavégzéshez, sőt a munkahelyi közérzetünkhöz is. A káoszban ugyanis nem találjuk meg a szükséges papírokat, elkallódhatnak fontos dokumentumok, és a folyamatos keresgélés igencsak lelassítja a munkát. Ha ismerős a helyzet, vegyünk erőt magunkon, pakoljunk le mindent az íróasztalról, takarítsuk le az asztallapot, és élvezzük a látványt egy-két percig. Ezután pedig csak a valóban fontos és rendszeresen használt dolgokat tegyük rá vissza.

Gondoljuk végig, mik a leggyakrabban használt eszközeink: egy-két ceruza, tollak, naptár, szövegkiemelők, jegyzettömb, irattartó tálca, vagy bármi egyéb. Ha nem használjuk naponta az ollót, lyukasztót, tűzőgépet vagy a papírvágó kést, tegyük be őket az íróasztal fiókjába. A papírokat se tároljuk az asztal tetején egy, vagy esetleg több szanaszét heverő kupacban, hiszen éppen erre lett kitalálva az irattálca. Ha beszerzünk egy háromrekeszes irattartó tálcát a bejövő, aktuális és kimenő dokumentáció számára, máris óriási lépést tettünk a rend felé.

Az íróeszközöket is érdemes egy helyen tartani: egy dobozban a tollakat, ceruzákat és filceket, egy másikban az öntapadós címkéket és a jegyzetfüzeteket. Ne féljünk megválni a felesleges tárgyaktól, például a kifogyott és nem utántölthető golyóstollaktól, vagy azoktól a dokumentumoktól, amelyeket nem kötelező éveken át őriznünk. Az irodákban felhalmozódó papírhegyeket azzal is csökkenthetjük, ha egyszerűen nem nyomtatjuk ki, amit nem muszáj, hanem a felhőben tároljuk. Ha még biztonsági másolatot is készítünk róluk, igazán nem lesz szükség a papírokra.

Rend és jó hangulat

Egy-egy inspiráló idézet vagy magánjellegű tárgy, családi fotó jól mutat az íróasztalon. Ha adunk egy kis személyes jelleget a környezetünknek, az azt mutatja a külvilág felé, hogy jól érezzük magunkat a munkahelyünkön – de azért ne essünk túlzásokba. Időnként egy kis újítást csempészve az íróasztal elrendezésébe megtörhetjük az egyforma napok monotóniáját is.

Ha sikerült rendet teremtenünk az asztalon, tegyük ezt rutinfeladattá, és minden este, a munka végeztével következetesen rakjunk rendet magunk körül. Ezzel egyúttal lezárjuk fejben a munkanapot, mintegy pontot teszünk a végére. Havonta vagy negyedévente pedig lehetőség szerint iktassunk be egy napot, amikor a fiókokban, a polcokon és az e-mailjeink között is rendet rakunk.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve