Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Papír / Speciális papírok / Rovatolt papír

Rovatolt papír

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál


Krepp papír, pausz papír, plotter papír és társaik – speciális papírok speciális célokra

 

A papír mint termékkategória számtalan papírtípust foglal magába – ide tartozik a krepp papír, a leporello, a pausz papír, a faxpapír és még sok más termék. Mindegyiknek megvan a maga felhasználási területe, mindegyik más-más lehetőséget tartogat azok számára, akik munkához vagy valamilyen kreatív célra szeretnék felhasználni ezeket a termékeket. Most a leggyakrabban használt speciális papírokat fogjuk röviden bemutatni.

A krepp papír

Az egyik legnépszerűbb, legsokoldalúbban felhasználható papír alapanyag. Már óvodás korban vagy az alsó tagozaton megismerkednek a gyerekek a krepp papír virág és a krepp papír díszek elkészítésének művészetével, de előszeretettel használják ezt az anyagot bálok, esküvők és lakodalmak, iskolai ballagások, születésnapi partik alkalmával is, amikor arra van szükség, hogy olcsó, ám minőségi alapanyag segítségével – és némi kreativitással, persze – tetszetős díszítéssel borítsák be azt a termet, ahol az eseményt megrendezik. A krepp papír különféle színű tekercsekben kapható. Ára rendkívül kedvező, felhasználása pedig igazán sokoldalú. Az interneten számtalan tippet találhatunk azzal kapcsolatban, hogy milyen sokféle módon lehet ezt az alapanyagot felhasználni, sőt kereshetünk olyan leírást is, mely lépésről lépésre, akár képekkel vagy videókkal illusztrálva mutatja be, hogy egy adott dísztárgyat vagy dekorelemet hogyan készíthetünk el.

Leporello

A leporello az a harmonikaszerűen összehajtott papír, amelyet hagyományosan a mátrix típusú nyomtatókhoz használtunk. Ilyen módon megelőzhető, hogy a kinyomtatott dokumentumok egyes oldalai összekeveredjenek, illetve a nyomtatott anyagot ki lehet teríteni egy nagyobb asztalra úgy, hogy a tartalmilag összetartozó részeket egy felületen láthatjuk. Lehetőség van az egyes oldalak leválasztására is, a perforált vonalak mentén. A gyerekek nagyon szeretnek ilyen papírra rajzolni, festeni.

Pausz papír

A pausz papír egy vékony, áttetsző, általában fehér papír. Ha ráhelyezzük egy rajzra vagy szövegre, mivel áttetsző, a nyomat vagy a rajz átlátható lesz, így ceruzánkat a vonalakon vezetve pontos másolatot készíthetünk az eredeti példányról. Gyakran használják műszaki rajzok elkészítéséhez, de a gyerek is imádják, mivel kedvenc mesekönyvükből bármelyik figurát könnyedén lerajzolhatják segítségével. A pausz papír tekercsben, ritkábban ívekben is kapható, és többféle méretben is beszerezhető. Számos kreatív projekthez felhasználható: a ritkábban előforduló színes, akár mintás lapok szinte bármihez, ahogy a hagyományos fehér is – ez utóbbit eleganciát sugárzó megjelenése miatt előszeretettel használják például esküvői meghívókhoz.

Vasalható fólia

A vasalható fólia tulajdonképpen egy transzferfólia, melynek segítségével a kinyomtatott képet vagy alakzatot hőhatással (vasalás útján) átvihetjük egy másik felületre, rendszerint textilre. Különféle kiszerelésekben kapható – választhatunk fehér, illetve sötét vagy színes ruhákhoz való vasalható fóliát. A fóliák többsége tintasugaras és lézernyomtatókkal is kompatibilis, ám vásárlás előtt erről nem árt meggyőződni a termék leírásának alapos elolvasásával.

Indigó

Az indigó másoló lap néven is ismert termék. Ez egy speciális, kék vagy fekete színű festékanyaggal bevont papír vagy fólia, amely nyomás hatására sötétkék, lila vagy fekete nyomot hagy az alatta lévő papíron. Az elnevezés az eredeti festőnövényre utal, de ma már nem ebből készítik a festéket, hanem többnyire szintetikusan állítják elő. Ha két papír közé helyezzük a lapot, és a felső oldalra írunk vagy rajzolunk, a színező réteg segítségével két egyforma példányhoz jutunk. A fekete színű lapok a hagyományos, betűkaros írógépekhez készülnek, amivel ma egyre ritkábban lehet találkozni, a kézírás megduplázásához inkább kék színnel készülő „kézi” indigót gyártják. Ilyen lapot használhatunk például egy két példányban előállítandó nyugta elkészítéséhez, melyből az „eredetit” megkapja a vevő vagy megrendelő, a másolat pedig az eladónál marad. Az átmásoló papír jó szolgálatot tehet akkor is, ha kézzel kell megírni egy olyan dokumentumot (például meghatalmazást, átvételi elismervényt stb.), amelyből két példányra van szükségünk.

Plotter papír

A plotter papír kiváló minőségű és magas fehérségű, tekercsben kapható papír, amelyet elsősorban magas minőségű, tintasugaras nyomtatáshoz használnak. Többféle méretben kapható. Pauszpapírral együtt alkalmazva tervrajzok és más dokumentumok egyedi méretben való nyomtatását és másolását teszi lehetővé.

Fotópapír

A fotópapír lehetővé teszi, hogy a saját fotóinkat kinyomtassuk, akár albumba vagy keretbe tehető színvonalon. Ha van otthon egy jó minőségű nyomtatónk (általában a tintasugaras megfelelőbb erre a célra), akkor már csak a speciálisan kialakított fotópapírt kell beszereznünk a kívánt méretben, matt vagy fényes felülettel. Webáruházunkban a papír mellett a fotósarok is megtalálható.

Faxpapír

A faxgépekhez használt speciális papírt nevezzük faxpapírnak. Kialakításának köszönhetően megkíméli a faxgép hőfejét és a papírtovábbító mechanikát. Többféle méretben beszerezhető, létezik BPA-mentes változata is.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve