Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Világítástechnika és kiegészítői / Beltéri lámpák / Asztali lámpa

Asztali lámpa

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Lámpa „kisokos”: asztali lámpa, ledlámpa, állólámpa és társaik

Ledlámpa vagy hagyományos izzó; asztali lámpa, állólámpa vagy mennyezeti lámpa – a lámpa piacán hatalmas a választék, a döntés pedig soha nem egyszerű.

A világítás megtervezésénél nemcsak az kell tudnunk, hogy például hol lesz a világítótest helye, spot lámpa, függeszték lámpa vagy mennyezeti led lámpa adja-e az általános világítást, hanem arra is figyelni kell, hogy minimum az egy helyiségben lévő világítóeszközök harmóniában legyenek egymással. Azonban még egységesebb, harmonikusabb, elegánsabb lesz az összhatás, ha stílusban az egész lakás világítását összehangoljuk.

Fontos a tervezés!

Egy lakás világításának megtervezése nem kis feladat. Mindenféle stílusban, szebbnél szebb termékek között válogathatunk. Könnyű elcsábulni, és pillanatnyi hangulatunk szerint választani közülük, de ne tegyük! Még mielőtt nyakunkba vennénk a szaküzleteket, vagy benéznénk az első webáruházba, már tudni kell, hogy nagyjából mi is az, amit keresünk. A vásárlást mindig gondosan tervezzük meg, és tartsuk is magunkat az előzetes tervekhez! A következőkben helyiségről helyiségre haladva tekintjük át a lámpavásárlás legfontosabb szempontjait.

Előszoba

Otthonunk kapuja, átmenetet biztosít a kültér és a beltér között. Ide lépünk be először hazatéréskor, a hozzánk érkezőket is itt fogadjuk, és ők itt szerzik első benyomásaikat lakásunk hangulatáról, stílusáról. Az előszobák többnyire szűk és ablaktalan helyiségek, ezért nagyon fontos a megfelelő fényerő. Éppen ezért célszerű egy minimum 1000 lumen fényerejű led mennyezeti, vagy hagyományos függeszték lámpa használata. Ahol az előszoba szélessége megengedi, fali vagy egy komódra helyezett asztali lámpa elhelyezésével is emelhetjük a helyiség hangulatát.

Konyha

A konyhában zajlik az ételek előkészítése és a főzés, ezért nagyon fontos az előkészítő pult erős, irányított megvilágítása. Nem elegendő egy mennyezeti lámpa, mindenképp szükséges helyi világítás is. Ez lehet a felső konyhaszekrénysor alján elhelyezett led szalag, vagy ha nincsenek felső szekrények, pár fali lámpa is kiválóan megfelel erre a célra.

Étkező, nappali

Az étkezőasztal fölé is szükséges valamilyen világítótest. Ez általában függeszték lámpa szokott lenni (jó, ha állítható a belógás), de ízlés dolga, egy csillár is ugyanúgy megfelel a célnak. A nappali központi helyet foglal el a lakásban, gyakran egybe van nyitva a konyhával, étkezővel. Fontos, hogy a jó fényerejű általános világítás (például egy mennyezeti led lámpa, vagy dekoratív csillár) mellett legyen helyi világítás is. Például a kanapé, fotel fölé fali, vagy mellé egy állólámpa javasolt a kellemes hangulat, és az olvasáshoz szükséges fényerő miatt. Kellemes hangulatvilágítást biztosít többek között a komódra, könyvespolcra helyezett kisebb fényerejű láva lámpa.

Hálószoba

A hálószobában alszunk és pihenünk. Az elsődleges szempont, hogy a világítás e két tevékenységben ne zavarjon. Sokan este az ágyban még olvasnak, rejtvényt fejtenek, ezért helyi megvilágítás mindenképp szükséges. A rendelkezésre álló hely függvényében választhatunk falra felszerelhető terméket, esetleg az ágy melletti éjjeli szekrényre tehetünk olvasólámpát. Fontos, hogy olyan burájút válasszunk, ami elegendő fényt biztosít, ugyanakkor megakadályozza, hogy a villanykörte belevilágítson a szemünkbe.

Gyerekszoba

A gyerekszobák jellemzően három funkciót is betöltenek, ami a játék, a tanulás és az alvás. A megfelelő világításnak mindhárom funkciót ki kell elégíteni.

Ide is, mint minden helyiségbe szükséges egy általános világításra való mennyezeti világítótest. Az asztalra – ahol rajzol, tanul, kézműveskedik a gyerek – egy irányítható fényű asztali, az ágy mellé egy olvasó vagy fali lámpa a legjobb választás. Sok gyerek nem szeret teljesen sötétben aludni, nekik egy sólámpa vagy láva lámpa praktikus és hangulatos éjszakai világítás lehet.

Fürdőszoba

A fürdőszobába elsődleges szempont termékválasztásnál a fröccsenő víz elleni. Mennyezeti világítás mindenképpen szükséges itt is, de a mosdó fölötti tükör megvilágítása külön is célszerű például fali vagy spot lámpa felszerelésével.

Mindezeket figyelembe véve tervezzük meg, valósítsuk meg otthonunk világítását. Ha elakadtunk valahol, bátran kérjük szakember segítségét.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve