Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Irodaszer / Irószerek / Tollbetétek,tinták / Golyóstoll betétek

Golyóstoll betétek

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Két írószer, amely nemcsak az iskolában nélkülözhetetlen: toll és ceruza

Hiába áll rendelkezésre az írószer termékek széles választéka, valószínűleg mindannyiunk számára ismerős lehet az a helyzet, amikor gyorsan kellene felírnunk valamit és a lakásban tollak után kutatunk, de valahogy egy sincs sehol, vagy a kezünkbe akadó darab épp nem fog. Pedig tudjuk, hogy legalább 10-20 darab található a különböző helyiségekben elszórva. Manapság már végtelen fajtájú és mintájú tollat gyártanak, egészen biztos, hogy mindenkinek megvan a maga kedvence. Egy-egy bevált darabot valljuk be, mindenki féltve őrizget, pedig egyértelmű, hogy nem lehet hozzá kapni már tollbetétet. A legegyszerűbb golyóstollaktól a rollertollakon át egészen a különlegesnek mondható töltőtollakig rendkívül széles skálán mozognak a különböző tollak, nem véletlen, hogy az írószerek nagy részét ezek jelentik. Mindennapos használatra leggyakrabban golyóstollakat használunk, igényeinknek megfelelően akár különböző színűeket is. A legegyszerűbb egyszínű megjelenéstől a kövekkel díszített és különböző fityegőkkel ellátott tollakig rengeteg típus és méret közül válogathatunk, hogy feldobjuk a hétköznapi használatot is. Emellett alapvetően a rollertollak és zselés tollak említhetők, melyeket hasonlóan teljesen átlagos jegyzetelésre használunk. Zselés tollakból persze kaphatóak egészen változatos színűek, csillámosak és metál színűek, amikkel a kisebb gyermekeket könnyen levehetjük a lábukról. Ezek általában készletben kaphatók, de egyesével is összeválogathatjuk a nekünk tetsző tollakat. Alapvetően a gyermekek színes ceruzákkal rajzolnak és színeznek, azonban az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő felnőtt színező könyvek magukkal hozták a tűfilcek szélesebb körű felhasználást, ugyanis ezek a színezők a legkülönbözőbb színű tűfilcekkel kiszínezve lesznek igazán szépek. Felnőttként a színezésben már nem az a legnagyobb kihívás, hogy a vonalakon belül maradjunk, ezért bátran tudjuk használni ezeket a filctollakat, egyes színező könyvekhez csomagban fel is ajánlják a változatos színű tűfilc készleteket. Akár 30 vagy 50 darabos készletet is vásárolhatunk, melyek már lehetővé teszik, hogy igazán látványos képeket készítsünk. A különböző tűfilcek segítségével nem csak a színezés, de rajzolás terén is lenyűgöző eredményt érhetünk el, amennyiben elég kreatívak vagyunk és rendelkezünk egy kevés kézügyességgel. A tűfilccel való rajzolás mikéntjéről számos videót találunk az interneten, hogy könnyebben sajátítsuk el például a különböző árnyalási technikákat. A tűfilcekkel készült rajzokat, képeket ajándékba is adhatjuk szeretteinknek, egy igényesen elkészített kézzel készített ajándék érzelmi többlettel is bírhat.

Ehhez hasonlón ajándékként funkcionálhatnak exkluzív golyóstollak, különlegesebb töltőtollak vagy multifunkciós tollak. A töltőtollak esetében gyakori, hogy egyedi gravírozással is kérhetjük őket, ettől igazán értékessé válnak az ajándékozott és az ajándékozó számára egyaránt. A gravírozás betűtípusát és színét is lehetőség van kiválasztani, hogy az magához a tollhoz és az alkalomhoz is kellőképpen illeszkedjen. Általában egyedi tollakat életünk fontosabb eseményeihez kötődően szoktak készíteni. Ilyenek például az érettségi megírása, az első diploma átadása, esetleg házasságkötés, de ilyen fontos és emlékezetes alkalom lehet az első autó, vagy lakás megvásárlása, esetleg cég alapítása. Leggyakoribb feliratok természetesen a nevek, de a szöveget szabadon választhatjuk meg, a tanárok körében sokszor előfordul, hogy már a tanítási gyakorlatuk alatt ilyen egyedi, gravírozott töltőtollakkal lepik meg őket barátaik, szeretteik. Ezeket az igazán szép tollakat hozzájuk stílusban illő, kifinomult díszdobozokban vásárolhatjuk meg, amitől még előkelőbb hatást érhetünk el. A díszdobozban többnyire a tollhoz passzoló nyomós irónt is kaphatunk, vagy esetleg egy tartalék tollbetétet, tintát. Amennyiben tollat szeretnénk ajándékozni egy férfi számára, de a gravírozást nem tartjuk előnyösnek esetében, választhatunk multifunkciós tollakat. Ezek általában hat funkcióval rendelkeznek és ennek köszönhetőn a hétköznapok során több területen is hasznukat vehetjük. Vonalzót és vízmértéket szoktak elhelyezni rajtuk, továbbá egy lapos és egy csillag fejű csavarhúzót, mindamellett, hogy értintőképernyőkhöz és hagyományos papírhoz is remekül használhatók. Ezeket a funkciókat letisztult dizájnnal és kompakt módon kivitelezik a tervezők, így semmivel sem nagyobbak vagy kényelmetlenebbek, mint bármelyik egyszerűbb toll, mindazonáltal, hogy sokkal praktikusabbak. Míg a gyermekeket színes ceruzákkal és végtelen színű zselés tollal lephetjük meg, addig a felnőtteknek a fent említett gravírozott töltőtollak, illetve golyóstollak, továbbá multifunkcionális tollak ajánlottak.

Az írószerek bár kis csoportját alkotják, de számtalan különböző típusú grafitceruza kapható, melyekkel akár lélegzetelállító rajzokat is készíthetünk. A grafikusok és illusztrátorok számára ez az egyik legfontosabb írószer. A legtöbb esetben fekete-fehér ceruzavázlatok juthatnak eszünkben, azonban a művészek egy része hihetetlenül szép színes rajzokat is készít. Bizonyára mindenki látott már hiperrealisztikus emberi portrékat vagy csendéleteket, melyek közös vonása, hogy szinte lehetetlen őket megkülönböztetni egy jó minőségű fényképezőgéppel készült fotótól. Számos magyar művész is akad, aki ezen képzőművészeti irányzat képviselője. Ahhoz, hogy igazán művészi színes rajzokat készítsünk elengedhetetlen, hogy igazán jó minőségű színes ceruzákat vegyünk, ezért érdemes körülnézni a különböző fajták között. Csupán különböző grafitceruzákat használva valósághű 3D-s mandalákat és rajzokat is lehet készíteni, ehhez természetesen pontosan ismernünk kell az adott grafitceruza jellemzőit. A grafitceruzákat alapvetően a keménység határozza meg, melyet H és B jelzésekkel illetnek. A H jelű grafitceruzák az angol „hard” szóból eredően a kemény, a B jelűek pedig ehhez hasonlóan az angol „black” szónak megfelelően feketék és puhább változatok. A betűk előtt álló számok pedig ezek fokozatait jelölik, vagyis a 6B jelű egy nagyon puha és sötétebben fogó grafitceruza, a 6H pedig jóval világosabb, sokkal keményebb típus. A HB jelű ceruzákat általában vázlatokhoz használnak, ezek még jól radírozhatók, de elég finom vonalakat készítenek. Ezeket a grafitceruzákat megvásárolhatjuk előre összekészített szettben is, de nagyban függ, hogy miből hány darabra lesz szükségünk attól, hogy milyen rajzokat szeretnénk készíteni. Nem elhanyagolható a radírok jelentősége is, hiszen rajzoláskor nem csak a hibák eltüntetésére, de a színek halványítására, csúcsfények létrehozására is alkalmasak. Egyetlen grafitceruzával is rendkívüli árnyalatokat érhetünk el, hiszen ezeket eltérő erősséggel nyomva a lapra más és más árnyalatok születnek. Amennyiben a satírozást különböző irányokban is elvégezzük még szélesebb spektrumú árnyalatok jönnek létre. Ettől függetlenül minél több különböző keménységű grafitceruzát használunk annál szélesebb lesz a színarány-skála, amivel dolgozni tudunk, így élesebb kontrasztokat tudunk rajzolni, jelentősen nő a rajzok mélysége, ezáltal megtelik élettel az adott rajz. Miután megismertük a rendelkezésünkre álló grafitceruzákat, elkészítettük a tónus skálákat, érdemes beszerezni egy nyomósirónt is, vagy ismertebb nevén rotringot, ami valójában a márkanévből fakad. Ezekbe különböző vastagságú és puhaságú betéteket vehetünk, de vigyázzunk, mert ha túl erősen nyomjuk a lapra, akkor karcokat okozhat, amit sajnos radírozással sem fogunk tudni eltüntetni.

Az írószerek körébe tartoznak a különböző markerek és szövegkiemelők. Nem is gondolnánk hány különböző típusuk ismert és használt nap mint nap. Vannak hagyományosabb táblamarkerek és OHP markerek, melyeket bárki használ otthonában is. Illetve léteznek különlegesebb textil- és üvegmarkerek, vagy speciálisabb típusok, például a permanent markerek.

Az OHP markerek alkoholos tintával töltött markerek, melyek gyorsan száradnak és törlés- illetve vízállóak. Különböző vonal- és hegyvastagságú típusok közül válogathatunk, attól függően, hogy mire szeretnénk használni őket. A táblamarkereket leginkább iskolákban vagy cégeknél használják. Bizonyos esetekben előfordul, hogy a tanárok előnyben részesítik a mágnestáblákat és hozzájuk tartozó különböző színű táblamarkereket, mint a hagyományos táblákat, illetve krétákat. Mindamellett, hogy könnyeben törölhető a szöveg anélkül, hogy porfelhő alakulna ki, egyszerűbben is írhatunk ezekre a felületekre. Nagy előnyük, hogy a mágnestáblák más, mágneses tárgyakkal könnyen kombinálhatók. Ennek köszönhetően a tanórák során ezek használatával könnyebb fenntartani a diákok érdeklődését. Sokkal pontosabb rajzokat lehet készíteni táblamarkerekkel, mint egyszerű krétákkal, és az esetleges karcoktól sem kell tartanunk. Főleg színes kréták esetén fordul elő, hogy letörlés után is nyomot hagynak, így az új réteg kevésbé vehetők ki jól, a táblamarkerek viszont jól olvashatók a hátsópadokból is. Az apró törléseket, javításokat is precízebben végezhetjük egy mágneses táblán. Ehhez választhatunk sima filctörlésre alkalmas táblatörlőket, vagy mágneses táblatörlőket, melyek mindig kéznél lehetnek. Ezek a mágnestáblák általában fehérek, így például jó alapul szolgálhatnak kivetítés esetén is. Kombinálva a kivetítést a színes táblamarkerek használatával akár meglévő ábrákra is tudunk rajzolni, azokat kiegészíteni. A diákok is könnyebben tudnak írni velük, mint a krétákkal, a fent említett pozitívumok mellett ezért is lehet előnyös az ilyen típusú írószerek használata.

A szövegkiemelőknek rengeteg típusa kapható az írószer boltokban. Eltérő vastagságú és számtalan színű típus közül válogathatunk. Hagyományosabbnak számítanak a citromsárga, narancssárga, rózsaszín, kék és zöld színű szövegkiemelők, de manapság már egészen széles színskála érhető el. A halványabb barack, menta vagy levendula színű szövegkiemelők is nagy népszerűségnek örvendenek. Vannak csillámokkal ellátott típusok is, melyekből akár ezüst és arany színűt is találhatunk. Az egyetemisták körében igencsak elterjedt a szövegkiemelők használata, hiszen a tananyag elsajátítását nagyban segíthetik. Nem szükséges egy egész könyvet kijegyzetelni tanulás előtt, elegendő csupán a fontos részek kiemelése és ismétléskor már csak azok visszaolvasása. Ezzel rengeteg időt spórolhatunk, ami egy-egy vizsgaidőszakban nem utolsó szempont. Vannak neon színű szövegkiemelők is, melyek előnyeit főként kevésbé világos környezetben vagy kifejezetten éjszakába nyúló tanulások esetén érzékelhetjük. Az eltérő színű szövegkiemelőket jól lehet párosítani a már korábban említett tűfilcekkel. A különböző tűfilceknek és szövegkiemelőknek akár szín szerinti jelentéstöbbletet adhatunk, s a szövegre ránézve is nagyjából tudjuk mit miért jelöltünk be. Akiknek jó a fotografikus memóriájuk, azoknak kiemelten fontos lehet, hogy egy-egy tananyag milyen formában jelenik meg a képzeletükben. Azzal, hogy például a fogalmakat, évszámokat, fontos személy neveket, vagy akár magyarázó részeket különféle színű tűfilcekkel és szövegkiemelőkkel jelöljük, sokkal összetettebb képet kaphatunk, amire könnyebb emlékezni. Egy oldalnyi szöveg minden kiemelés nélkül valószínűleg nehezebben memorizálható - főleg, ha általában inkább 10-100 oldalról van szó - mintha kiemeljük a számunkra fontos tartalmi részeket.

A szövegkiemelőknek rengeteg típusa kapható az írószer boltokban. Eltérő vastagságú és számtalan színű típus közül válogathatunk. Hagyományosabbnak számítanak a citromsárga, narancssárga, rózsaszín, kék és zöld színű szövegkiemelők, de manapság már egészen széles színskála érhető el. A halványabb barack, menta vagy levendula színű szövegkiemelők is nagy népszerűségnek örvendenek. Vannak csillámokkal ellátott típusok is, melyekből akár ezüst és arany színűt is találhatunk. Az egyetemisták körében igencsak elterjedt a szövegkiemelők használata, hiszen a tananyag elsajátítását nagyban segíthetik. Nem szükséges egy egész könyvet kijegyzetelni tanulás előtt, elegendő csupán a fontos részek kiemelése és ismétléskor már csak azok visszaolvasása. Ezzel rengeteg időt spórolhatunk, ami egy-egy vizsgaidőszakban nem utolsó szempont. Vannak neon színű szövegkiemelők is, melyek előnyeit főként kevésbé világos környezetben vagy kifejezetten éjszakába nyúló tanulások esetén érzékelhetjük. Az eltérő színű szövegkiemelőket jól lehet párosítani a már korábban említett tűfilcekkel. A különböző tűfilceknek és szövegkiemelőknek akár szín szerinti jelentéstöbbletet adhatunk, s a szövegre ránézve is nagyjából tudjuk mit miért jelöltünk be. Akiknek jó a fotografikus memóriájuk, azoknak kiemelten fontos lehet, hogy egy-egy tananyag milyen formában jelenik meg a képzeletükben. Azzal, hogy például a fogalmakat, évszámokat, fontos személy neveket, vagy akár magyarázó részeket különféle színű tűfilcekkel és szövegkiemelőkkel jelöljük, sokkal összetettebb képet kaphatunk, amire könnyebb emlékezni. Egy oldalnyi szöveg minden kiemelés nélkül valószínűleg nehezebben memorizálható - főleg, ha általában inkább 10-100 oldalról van szó - mintha kiemeljük a számunkra fontos tartalmi részeket.

A permanent markerek a textilmarkerekhez hasonlóan különlegesebb típusú írószerek, melyekkel mindennapi tárgyainkat tudjuk feldíszíteni. Legyen szó fáról, fémről, műanyagról, mindegyik esetében használhatók ezek a sokoldalú markerek. Vonzerejük leginkább abban rejlik, hogy nagyon ellenállóak. Nem csak vízállóak, hanem jól bírják a hideget, meleget egyaránt, továbbá a fényt is. Mivel ezek nem hobbihoz fűződő írószerek, hanem leginkább kisebb-nagyobb házimunkáknál vannak segítségünkre, többnyire négy alapszín áll rendelkezésre belőlük. Fa esetén bármelyik szín jól látszódik, de például fémek esetében érdemes a feketétől és kéktől eltérő élénkebb színt választani, pirosat vagy zöldet. Különböző vastagságú permament markerek kaphatók, így precízebb munkákhoz egyaránt jó választás lehet egy-egy darab. Barkácsoláshoz kifejezetten jól használható segédeszközök, melyek előnyei közt említhető, hogy gyorsan száradnak, vízállóak és nem lehet letörölni őket. Emiatt óvatosan is kell bánni velük, hogy az esetleges barkácsolás közben ne kerüljenek olyan helyre feliratok, vagy számadatok, jelölések, ahol a használat során láthatók lennének. Elérhetők fehér színű permanent markerek is, melyeket például gumiabroncsra is lehet használni, a már említett agyagokon túl. A permanent markerek egyik hátránya közt említhető, hogy helytelen hozzáértés esetén felkerülhetnek velük szövegek mágnestáblákra is, ahonnan viszont nem olyan egyszerű őket letörölni. A legtöbb ember számára ugyanis ezek a különböző markerek nem különülnek el élesen, így előfordul, hogy rossz eszközt választunk az adott célra. Érdemes erre odafigyelni, viszont szerencsére nem orvosolhatatlan a probléma, vannak speciális folyadékok melyek segítségével el tudjuk tüntetni a permanent markerek szövegét is.


Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve