Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Irodaszer / Hibajavítás, ragasztás / Ragasztószalagok, ragasztók / Pillanatragasztók

Pillanatragasztók

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Ragasztószalag, kétoldalú ragasztó, hibajavító, cellux – ha gyors segítség kell

A hibajavítás, ragasztás legfontosabb eszközeivel többnyire már egész kicsi korunkban megismerkedünk. Minden tanév elején ott szerepel a ragasztószalag, hibajavító, cellux, Pattex vagy Technokol a papírbolti bevásárlólistán, s később is gyakran használjuk őket. Leginkább az okozhat némi fejtörést, hogy a piacon elérhető széles kínálatból melyiket is válasszuk, melyik lesz számunkra a legmegfelelőbb. Szerencsére az iskolai technikaórák emlékei elkísérnek minket, és nagyjából eligazodunk az egyes terméktípusok között, van fogalmunk róla, melyiket milyen területen érdemes használni. Mégis előfordulhat, hogy például utólag jövünk rá, hogy nem a megfelelő ragasztót használtuk, vagy jobb lett volna azt a másik fajta hibajavítót a kosarunkba tenni. Most összegyűjtjük e két termék leggyakrabban használt típusait, hogy egy kis segítséget nyújtsunk a választáshoz.

Hibajavítók

Míg alsó tagozaton ceruzával írunk és rajzolunk, könnyű dolgunk van, ha hibát ejtünk, hiszen ott a radír, ami pillanatok alatt eltünteti az eltévesztett betűt vagy vonalat, a téves eredményt, a sutára sikerült házikót. Más a helyzet, amikor elkezdjük a toll használatát. Bár létezik olyan radír, amelyet a toll eltüntetésére találtak ki, ám ezek a darabok általában nem nyújtanak tökéletes megoldást – vagy csak egy speciális tolltípus nyomait képesek kiradírozni, vagy csak részlegesen törölnek, esetleg sértik a papír felületét. Sokkal hatékonyabb eszközök a hibajavítók, hiszen precízebben, esztétikusabban korrigálhatunk velük. Számos változatban kaphatók, de alapvetően három fő kategóriába sorolhatók:

  1. ecsetes, folyékony hibajavítók,
  2. hibajavító rollerek,
  3. hibajavító tollak.

Az ecsetes hibajavítók leginkább a körömlakkhoz hasonlítanak külalak és használat tekintetében egyaránt. Alkalmazás előtt érdemes felrázni őket, hogy tartalmuk ne csomósodjon össze, és könnyebb legyen dolgozni velük. Ezzel egyúttal a gyors beszáradást is megelőzhetjük. Előnyük ezeknek a hibajavítóknak az egyszerű és kreatív felhasználás, hiszen eredeti rendeltetésén túl számos területen hasznát vehetjük. Javíthatjuk vele a fehér falon az apróbb hibákat vagy az ablakpárkányt. Hátrányuk, hogy meg kell várni, amíg megszáradnak a papíron, addig nem lehet írni rájuk, illetve nehezebb velük precízen dolgozni.

A hibajavító rollerekkel szabályos sávokban tudjuk felvinni a hibajavító anyagot, amely egy szalagon tapad meg, s ez „ragad át” gyakorlatilag a javítandó felületre. Előnye, hogy használata gyors, tiszta és esztétikus, és nem kell a száradási idő miatt várakozni, hanem azonnal írhatunk felületükre. Hátránya, hogy amennyiben nem elég határozott és pontos a mozdulat, amellyel felvisszük, egyenetlenül válik le az anyag a szalagról, s a végeredmény nem lesz tökéletes. Precizitása sem minden esetben elégséges.

A hibajavító toll teszi lehetővé a legpontosabb javítást, hiszen vékony, fém hegyének köszönhetően egészen parányi felületen is alkalmazható. Szinte észrevétlenül eltüntethetünk vele egy tévesen kitett mondatvégi írásjelet vagy egy ékezetet. Hátránya, hogy némi száradási idővel itt is számolni kell, s ha elfelejtjük visszarakni a kupakját, hamar beszárad.

Ragasztók

A ragasztók olyan anyagok, amelyek két felület egymáshoz tapadását teszik lehetővé. Rengetegféle ragasztó létezik, s a fő különbség köztük éppen az, hogy milyen felületen használhatók eredményesen. Vannak speciálisan fém, fa, üveg, bőr, szövet, műanyag és egyéb felületekre gyártott ragasztóanyagok, és léteznek általánosabb ragasztók, amelyek többféle anyag esetében is bevethetők. Állaguk alapján is csoportosíthatjuk a ragasztókat, hiszen vásárolhatunk folyékony ragasztót (tubusost, ragasztóstiftet, sprayt stb.), ragasztórudat, és egy külön csoportot alkotnak a ragasztószalagok. Utóbbiak között vannak átlátszók és színesek, sőt kétoldalúak és mintásak is. Utóbbiak dekorációs céllal is használhatók, illetve mindegyik verzió többféle méretben kapható. Ahány ragasztótípus, annyiféle felhasználás. Általában a pillanatragasztó, az univerzális ragasztó, illetve különféle méretű ragasztószalagok a legtöbb háztartásban jól kihasználhatók.

A hibajavítás, ragasztás eszközeinek hiányát és értékét leginkább akkor érezzük meg, ha nem állnak rendelkezésünkre, amikor éppen kellenének. Ez a helyzet azonban némi előrelátással könnyen megelőzhető, hiszen bármelyik papír-írószer üzletben és webshopunkban is beszerezhetők.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve