Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Székek, fotelek
Kiegészítők
Bútor családok
Fémbútorok
/ 8 oldal
Szürke irodai szék
Raktáron
14 999 Ft

/ 8 oldal

Gamer szék, irodai szék, főnöki fotel és gamer asztal: funkció és kényelem, magas fokon

Az irodabútorok helyes elrendezése a jól működő iroda egyik sarkalatos pontja. A közvélekedés szerint egy munkahelyen a legfontosabb a jó szék és a jó kávé. Ezen elv alapján sarkalatos kérdés, milyen is a tárgyalószék, irodai fotel, speciális szék. Számos, az irodai munkakörnyezetnek a dolgozókra gyakorolt hatását vizsgáló tanulmány is bizonyítja ezen állítás igazát. Egy iroda berendezésénél több szempontot is figyelembe kell venni. A legfontosabb felmérni, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, és hányan fognak ott dolgozni. Ezután következhet a bútorok – szekrények, nyitott polcok, íróasztalok és a különféle ülő alkalmatosságok – optimális helyének meghatározása. Célszerű csendes, elmélyült munkára és megbeszélések, tárgyalások lebonyolítására alkalmas munkakörnyezetet is kialakítani.

Íróasztalok

Az íróasztalok elhelyezésénél vegyük figyelembe, hogy ha kevesen dolgoznak egy helyiségben, akkor egy-egy különálló, gondosan elhelyezett számítógépasztal a legmegfelelőbb; ha többen, akkor viszont az egymással – például L-alakban – kapcsolódó asztalok. Az íróasztal környezetében mindig legyen elegendő tárolóhely, ahová a gyakran használt mappákat, iratokat, papírokat, irodai eszközöket, tűzőgépet, egyebeket elhelyezhetjük. Célszerű, ha az íróasztal fiókos tárolóegységgel is rendelkezik. Az íróasztal közelében álló szekrények és polcok segítenek a dokumentumok rendezett tárolásában.

Irodai munkaszékek

Tudjuk, hogy az ülés nem egészséges: megterheli a gerincet, természetellenes helyzetbe kényszeríti az izmokat. Aki ülőmunkát végez, biztos tapasztalta már, hogy a délután végére merev lesz a nyaka, megfájdul a háta. A megfelelő irodai munkaszék és íróasztal sokat segíthet abban, hogy egészségünk károsodása nélkül végezhessük munkánkat, és hogy minél kevésbé fáradjunk el a munkanap végére.

Az ergonómia tudománya segít abban, hogy az irodai bútorok minél kényelmesebbek legyenek. Segítségével úgy alakítják ki a gépeket, berendezéseket, eszközöket, hogy a legjobban illeszkedjenek az ember fizikai és szellemi adottságaihoz, használatuk pedig a legkényelmesebb, legcélszerűbb legyen. Nézzük meg, mit jelent ez az íróasztal és az irodai munkaszék, forgószék tekintetében.

A munkaasztal optimális magassága 68–76 cm között van, mert így tud az alkar testmagasságtól függően 90–110 fok közötti szögben megtámaszkodni. A billentyűzet és az egér kezeléséhez ez a megfelelő testhelyzet. A monitor szemmagasságban van jó helyen, a dolgozótól legalább 50 cm távolságra.

Az ideális irodai munkaszék – ami általában forgószék – több ponton, hosszú távon is stabilan támasztja a testet. Hosszas ülés során sem csökkenhet a vérkeringés a lábakban, ezért a jó forgószék testre szabható. Az ülésmagasság mindenképp legyen állítható rajta, de minél több ponton a használója méreteihez igazítható egy forgószék – például a háttámla és karfa magassága –, annál kényelmesebb és egészségesebb. A jó hír, hogy manapság a legtöbb forgószék megfelel ezeknek a követelményeknek, úgyhogy nagy kínálatból választhatjuk ki a nekünk legjobban tetszőt.

Az ergonomikus kialakítású forgószékek speciális, nagy sűrűségű szivacsból kialakított ülőlapja és háttámlája az egészséges testtartás felvételét hivatottak elősegíteni. Ezek a forgószékek első pillantásra keménynek tűnhetnek, azonban hosszú távon is kényelmes és egészséges ülést biztosítanak. A vastagon párnázott, kiváló minőségű anyagokból készült, reprezentatív megjelenésű főnöki vagy vezetői fotelek pedig az irodai ülőalkalmatosságok csúcstermékei.

Gamer székek

A gamer szék sportos, fiatalos, praktikus és divatos. Ez is egyfajta forgószék, kiemelt kényelmi funkciókkal. Legfontosabb tulajdonsága, hogy képes folyamatosan megtartani a hátunkat és derekunkat, így az órákon át tartó számítógépes játék során mindvégig biztosítja az egészséges testtartást. Egyes modellek külön derék- és nyakmerevítőkkel, valamint olyan speciális kialakítással rendelkeznek, amely nem engedi a gerinc görbülését vagy a görnyedést, ezért szinte egy versenyautó ülésének kényelmét élhetjük át használata közben.