Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iratrendezés, archíválás
Irodai kiegészítők
Irodai kisgépek
Hibajavítás, ragasztás
Radírok
Hibajavítók
Ragasztószalagok, ragasztók
Folyékony ragasztók
Gyurmaragasztók
Pillanatragasztók
Ragasztó rollerek
Ragasztóroller betétek
Ragasztósprayk
Ragasztóstiftek
Ragasztószalag adagolóval
Ragasztószalagok
Speciális ragasztók
Speciális szalagok
Irodatechnika

Folyékony ragasztók

(10 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Egy jó ragasztó minden háztartás alapkelléke

A ragasztó alapvető kellék mindenütt, szükség van rá otthon, az irodában, az iskolában, hogy az egyéb speciális területekről (faipar, bőripar, könyvkötészet stb.) már ne is beszéljünk.

Elsődleges feladata, hogy hosszú ideig összetartson két adott anyagú felületet, magyarul tartósan ragasszon. (Ma már léteznek kifejezetten időleges ragasztásra kifejlesztett termékek is, például az Office Depot-nál is kapható Stanger visszaszedhető spray.) Korábban a gyárók arra törekedtek, hogy olyan univerzális anyagot fejlesszenek ki, amely mindent megragaszt, de ez csak rendkívül sok káros anyagot tartalmazó kombinációk révén volt megvalósítható. (A régebbi típusú ragasztók jelentős mennyiségben tartalmaztak, tartalmaznak oldószert, amelyek többsége – benzin, toluol, xilol metil-klorid, triklór-metán, aceton – káros az egészségre.) Ma már a cégek többnyire módosítottak céljaikon. Egyre inkább előtérbe kerülnek az egészség- és  környezetvédelmi szempontok, hogy a termékek minél kevesebb – lehetőleg nulla – káros anyagot tartalmazzanak, ám emellett mégis minél több dolog ragasztására legyenek alkalmasak.

Nézzük meg kicsit közelebbről is az Office Depot webáruház kínálatát!

Technokol

A magyar gyártású Technokol Rapid régi ismerősünk. Ki ne emlékezne ikonikus piros tubusára és mindent átható „illatára”? A jó öreg Technokol ma is elérhető a boltokban, de Új Techokol Rapid néven már egy modern összetételű, teljesen környezetbarát termék született (zöld tubusban), ami már egyáltalán nem tartalmaz az egészségre és a környezetre káros oldószert. Továbbra is kiválóan alkalmas viszont otthoni, iskolai és irodai munkákhoz egyaránt, papír, karton, bőr, fa, üveg, textil, porcelántárgyak és egyes műanyag tárgyak kis felületen történő ragasztására.

Pattex Palmatex

1956-ban a német tulajdonú Henkel cég kifejlesztette az első hidegen kötő kontaktragasztót, amit Pattex néven hozott forgalomba. Áttörés volt ez a ragasztóanyagok történetében, mert mindaddig a mesterembereknek előzetesen fel kellett melegíteni a ragasztót, csak utána használhatták. Ez sok időt vett igénybe, és nem volt éppen veszélytelen. A Pattex volt az első „konyhakész” termék, amit a vödörből elővéve már lehetett is használni. Elsőként a cipészek körében terjedt el a használata, majd folyamatosan egyre nagyobb népszerűségre tett szert. A Pattex termékcsaládba többféle, egy-egy anyagtípushoz alkalmas termék, például cipőragasztó, faragasztó és műanyag ragasztó is tartozik.

1964-ben a Pattexet kicsi, 125g-os tubusokban is elkezdték forgalmazni, utat nyitva a háztartások felé és kisebb javítási feladatok, egyszerűbb barkácsmunkák elvégzéséhez is. Így született meg a Pattex Palmatex néven ismert univerzális erősragasztó, a leggyakrabban használt kontaktragasztó. (Azokat a termékeket nevezzük így, amelyeknél a két felület összeillesztése után a ragasztás rendkívül gyorsan, pár másodperc alatt létrejön.)

  1. A Palmatex ragasztó rendkívül sokoldalúan alkalmazható,
  2. univerzális, nagyszilárdságú és oldószermentes,
  3. gyorsan és nagyon erősen ragaszt,
  4. könnyen kezelhető, kenhető, nem csöpög,
  5. szinte minden felületre alkalmas pl. bőr, fa, fém, műanyag, gumi, parafa stb.,
  6. nem alkalmas PE, PP, habosított polisztirol és lágy PVC felületekhez,
  7. vízálló, valamint a híg savaknak és lúgoknak is ellenáll, 50 ml-es és 120 ml kiszerelésben kapható.

Pritt

A Henkel nevéhez még egy forradalmi újítás fűződik: a Pritt márkanevű ragasztóstift megalkotása, melynek alapötletét a rúzs adta. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a mai Pritt stift és egyéb típusú ragasztók alapanyaga már 90%-ban természetes eredetű, megújuló forrásokból származik, így környezet- és gyerekbarát termék.

Az Office Depot kínálatában mindenki megtalálja a kedvére való ragasztótípust. Az általános felhasználásra javasoltakon kívül kapható nálunk tépőzáras, papírmasé, decoupage, gél, visszaszedhető ragasztó, valamint ragasztórúd is. Önnek csak ki kell választani a legmegfelelőbbet.