Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Szövegkiemelők, markerek
Flipchart markerek
OHP (fólia) markerek
Lakkmarkerek
Permanent markerek
Szövegkiemelők
CD/DVD markerek
Fehértábla markerek
Speciális markerek
Ügyféltoll, multifunkciós toll
Tollbetétek, tinták
Tűfilcek, rostirónok
Golyóstollak, töltőtollak
Rollerirónok, zselésirónok
Ceruzák, nyomósirónok, betétek

Flipchart markerek

(35 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Flipchart táblához a flipchart marker a megfelelő írószer

A flipchart marker (például a Deli marker vagy az ICO marker) minden olyan iroda alapkelléke, ahol rendszeresen tartanak előadásokat, prezentációkat, ezért gyakran van használatban a flipchart tábla. Sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha a megfelelő táblára a megfelelő filctollal írunk. A sok prezentációs eszköz között könnyű elkeveredni, ezért most pár sorban bemutatjuk a flipchart filcet és a flipchart táblát.

A flipchart vagy magyarul papírfunkciós tábla egy kihajtható lábakon álló előadáskellék, prezentációs eszköz. A hozzá tartozó, nagy méretű flipchart papírtömbök egy mozdulattal rögzíthetők a tábla felső részére. Legnagyobb előnye, hogy az előadás ábrái akár előre is elhelyezhetők rajta, egyszerűen lapozhatja őket az előadó, így időt takaríthat meg. Más vélemények szerint épp a spontaneitást, a gondolatáramlást ösztönzi, ha az előadó magyarázat közben ír a táblára, mert ezáltal a hallagatóság nyitottabbá válik, jobban bevonódik, több kérdést tesz fel, vagyis ez az eszköz segít interaktívvá tenni az előadást. A flipchart tábla mindkét típusú előadásra tökéletesen megfelel. Fontos szemléltetőeszközként funkcionál, ezáltal segíti a megértést, ugyanakkor rögzíti a fontos információkat. Létezik mágneses, fehértáblával kombinált változat is, ahol középen a fix fehértábla kap helyet, a papíros flipchart karok pedig oldalra kihajthatók és lapozhatók, így a korábbi ábrák visszakereshetők.

A jó előadás alapfeltétele, hogy az ábrák, feliratok jól láthatóak és olvashatóak legyenek. Erre szolgál a flipchart marker, amely egy vízbázisú tintával töltött, a hosszú élettartam miatt nagyobb méretű filctoll. Flipchart tömbök és egyéb papírívek feliratozására alkalmas. Különböző kialakítású heggyel kapható: a gömbölyű végűek vonalvastagsága általában 3 mm körül van, a vágott hegyűekkel 1-4 mm közötti vastagságú vonalat húzhatunk attól függően, hogy a tollhegy mely részével írunk. Speciális tintája miatt nem üt át a papír másik oldalára. Fontos odafigyelni, hogy a flipchart filc nem alkalmas arra, hogy fehértáblán használjuk! Minden felületre a megfelelő filctollal írjunk: a fehértáblához táblamarker, táblafilc az alkalmas íróeszköz, az alkoholos filc például csak oldószerrel távolítható el róla.

A flipchart tábla hatékony használata minden jó előadó számára alapvető fontosságú. Néhány tipp, hogy hogyan tud hozzájárulni a flipchart marker egy sikeres előadáshoz:

  1. Előadás előtt ellenőrizzük a filctollakat (fognak-e rendesen, rendelkezésünkre állnak-e a szükséges színű tollak stb.) és a papír mennyiségét.
  2. Célszerű erős, sötét, élénk színeket használni, melyek a terem hátsó sarkából is jól láthatók, például kéket, feketét, zöldet vagy pirosat. Épp ezért kaphatók ezek az írószerek főleg sötét színekben. Az Office Depot-nál kapható készletek a fentieken kívül sötétlila és narancssárga színű filctollat is tartalmaznak.
  3. Jó, ha több színt is használunk, mert érdekesebb lesz tőle az előadás, élhetünk a színkódolás lehetőségével, kiemelhetünk velük fontos részleteket, de csak akkor, ha következetesen alkalmazzuk őket. A legegyszerűbb alapszínként a feketét használni, a kulcsszavakat pedig kékkel vagy pirossal emelni ki.
  4. Az Office Depot kínálatában ICO, Edding, Niceday, Foray márkájú, kiváló minőségű flipchart filcek közül választhat, amelyek több színben is kaphatók, és négy vagy hat darabos készletben is elérhetők.