Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Szövegkiemelők, markerek
Ügyféltoll, multifunkciós toll
Tollbetétek, tinták
Tűfilcek, rostirónok
Golyóstollak, töltőtollak
Golyóstollak
Töltőtollak
Tollszettek
Érintőképernyős golyóstoll
Exkluzív írószerek
Rollerirónok, zselésirónok
Ceruzák, nyomósirónok, betétek

Golyóstollak

(361 termék)
/ 11 oldal
/ 11 oldal

Toll, golyóstoll – nélkülözhetetlen társ az élet minden területén

Toll, golyóstoll – életünk minden területén szükség van rá, legyen szó az áltagos hétköznapokról, amikor ki kell tölteni és alá kell írni egy nyomtatványt, vagy az iskoláról, ahol az egyik legalapvetőbb része a felszerelésnek; esetleg a munkahelyről, hiszen ott is ez a termék jelenti legfontosabb munkaeszközeink egyikét. Minden íróasztalon található legalább egy Zebra golyóstoll, egy Parker toll vagy valamely más, népszerű gyártó terméke.

Milyen fajta tollak vannak?

Megszámlálhatatlan típusa létezik ennek az írószernek – ha betévedünk egy papírboltba, máris több tucat tolltípust találhatunk a polcon. Az árak és a minőség is széles skálán mozognak – a silányabb anyagokból készült, néhány használat után széteső, gyorsan kifogyó vagy beszáradó daraboktól a csúcsminőségű, prémium kategóriás tollakig mindenféle íróeszközt megtalálhatunk a boltok kínálatában. Webshopunkban is elérhetők a legnagyobb márkák termékei, köztük:

  1. a Stabilo toll,
  2. a Parker toll,
  3. a Zebra toll,
  4. a Kikkerland toll,
  5. az Uni toll,
  6. a Pilot golyóstoll,
  7. az ICO golyóstoll,
  8. a Rotring golyóstoll,
  9. a PAX golyóstoll.

Ezek mellett vannak egészen különleges darabok is, ilyen például a Swarovski toll, amely az íróasztal vagy a táska éke lehet azok számára, akik kedvelik a különleges, igazán esztétikus megjelenésű írószereket, ugyanakkor ajándéknak is kiválók, hiszen egy minőségi, szemet gyönyörködtető tollnak az is örül, aki egyébként szívesebben használja írásra a billentyűzetet. A radírozható toll is népszerű, főként az iskolások körében, hiszen nagy segítség lehet a ceruzáról a tollra történő áttérésben az íráselsajátítás során, valamint a későbbiekben is lehetővé teszi a hibák gyors, egyszerű korrigálását.

A megfelelő toll egyetlen íróasztalról sem hiányozhat, különösen a tanulás és a munka világában fontos, hogy legyen mindig írószer a kezünk ügyében, és lehetőleg fogjon is. Ha tanulunk vagy a munkánk során gyakran kell írnunk, jegyzetelnünk, érdemes eldobható toll helyett tartósabb terméket választani, s egyből beszerezni hozzá a megfelelő tollbetétet is. Fontos olyan terméket választani, amelyet jó kézben tartani, megfelelő számunkra a „fogása”, és amellyel kényelmesen tudunk írni. Vannak, akik a vékonyan, mások a vastagabban fogó eszközöket kedvelik. Az azonban mindenki számára fontos szempont, hogy ne folyjon, ne maszatolódjon a tinta, ne sértse fel a papírt az írófej, s a színek megfelelően erősek és teltek legyenek.

Sosem megy ki a „divatból”

Sokszor felvetődik a gondolat, hogy a technikai fejlődés, az online kommunikáció térnyerése, a számítógépek és okoseszközök elterjedése kiszoríthatja a papíralapú tudást, és egyszerűen nem lesz már szükségünk füzetekre, noteszekre, írószerszámokra. Ez azonban téves elképzelés, hiszen mindig lesznek olyan helyzetek, amikor elengedhetetlen a papír és a toll, illetve a kézírás használata. Ha ki kell tölteni egy nyomtatványt, alá kell írni egy szerződést, vagy fel kell gyorsan jegyeznünk egy fontos információt – telefonszámot, a villanyóra állását, egy dátumot vagy egy nevet akár –, ritkán kapcsoljuk be emiatt a számítógépet, s az sem jellemző a többségre, hogy a telefonunkba kezdjük el bepötyögni az adatokat.

Érdekesség

A golyóstollat a világ minden táján ismerik. Kevesen tudják azonban, hogy egy magyar találmányról van szó, feltalálása Bíró László József újságíró, képzőművész és autodidakta feltaláló nevéhez fűződik. Úgy tartják, Bíró egy budapesti teraszról nézte az előtte golyózó gyerekeket, s megfigyelte, hogy a pocsolyán átgázoló golyó tovább gurulva sáros nyomot hagy a száraz felületen. Ez adta számára az alapötletet az új írószer feltalálásához, mely azóta meghódította az egész világot.