Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Irodaszer / Iskolai táskák, tárolók / Óvodai és iskolatáskák / Óvodai és iskolatáskák

Óvodai és iskolatáskák

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Iskolatáska, tolltartó, kulacs

Ahogy a vége felé közeledik a nyári szünet, mindenütt hatalmas plakátok hirdetik, hogy hamarosan kezdődik a tanítás. A szülők ilyenkor elkezdik végiggondolni, hogy mi mindenre lesz szüksége a gyermeküknek az új tanévben. A világ ugyan a digitális módszerek felé halad, de azért ne ijedjünk meg: a mai iskolások ugyanúgy színes és kézbe vehető tárgyak segítségével tanulnak, mint mi annak idején. A szorosan az oktatáshoz kötődő eszközök – füzetek és ceruzák – mellett ne feledkezzünk meg a kiegészítő holmikról sem, amikre a gyermeknek minden nap szüksége lesz. Először is kelleni fog egy iskolatáska, ha a csemeténk most kezdi az iskolát, vagy ha kinőtte a tavalyit. Jó elosztású, kényelmes darabot válasszunk: nagyon fontos, hogy ne menjen tönkre a gyermek gerince a gyakran nagy súly alatt, a kedvenc színei és rajzfilm-karakterei pedig segítenek abban, hogy pozitív érzelmei kötődjenek a tanuláshoz. Tolltartóból a legkisebbeknek olyant érdemes venni, amiben csak egy rekesz van, különben az izgatott kezecskék egész biztosan nem fogják megtalálni benne azt az egy dolgot, amit a tanító néni kér. A nagyobbak valószínűleg pontosan tudni fogják, hogy milyen táskát és tolltartót szeretnének – hallgassuk meg a véleményüket, és igyekezzünk megtalálni a középutat a minőség és a „menőség” között.

Szerezzünk be egy kulacsot és uzsonnás dobozt is. Egyszerűbb lesz a gyerkőc élete, ha korán rászoktatjuk a vízivásra: bár sokan ódzkodnak a csapvíztől, higgyük el, hogy nem tartalmaz az egészségre káros anyagokat, legfeljebb rossz a marketingje. Egy kedves mintájú, könnyen kezelhető kulacs segíthet a megfelelő ivási szokások kialakításában. Az uzsonnás doboz hasonlóképpen a helyes étkezést szolgálja: tegyünk a különböző rekeszekbe szendvicset, cukormentes kekszet, darabokra vágott gyümölcsöt, vagy zöldséget. Egy tetszetős uzsonnás doboz és a benne lévő szép, színes étel biztosan legyőzi a büfében kapható édességeket. Ha odafigyelünk arra, hogy mit eszik-iszik a gyermekünk az iskolában, egyrészt jobban fogja magát érezni a bőrében, másrészt kíméljük a pénztárcánkat, harmadrészt pedig jóval kevesebb szemetet termelünk.

Iskolaszerek

Vannak olyan napok, amikor még a szokásosnál is nehezebben megy a felkelés, a készülődés és az indulás az iskolába. Ilyenkor is ügyeljünk rá, hogy ne maradjon ki semmi a táskából, de ha lehet, inkább már előző este ellenőrizzük a táska tartalmát. A kicsiknek füzetek, grafit- és színesceruzák, radír, hegyező, a nagyobbacskáknak ceruza helyett inkább golyóstoll, esetleg szövegkiemelő, matekórára körző, számológép kellhet. Ha rajz- vagy technikaóra is lesz aznap, ne felejtsük el a rajztáblát, ecseteket, vízfestéket vagy temperát, gyurmát, ollót, hurkapálcát, ragasztót sem, tornaórára pedig természetesen a tornazsákot.

Némelyik iskola megadja a pontos márkát, hogy milyen írószereket szeretne, de ha nem kapunk támpontot, válasszuk mindenből a középkategóriát. Felesleges egy kisiskolásnak csúcsminőségű iskolaszereket venni, de az sem szerencsés, ha pityeregve jön haza, mert kettétörött a ceruzája. A kategórián belül pedig hallgassunk a szívünkre, és döntsünk bátran szín és dizájn alapján.

Sok gyermek nemcsak az iskolában, hanem otthon is szívesen kézműveskedik. Lehetőleg ne keverjük össze az iskolai órákon használatos eszközeit az otthoni játékkal: legyen külön színes ceruzakészlete, festéke, gyurmája a saját alkotásaihoz. Ezekkel a maga örömére kísérletezhet, vegyítheti a színeket, pancsolhat anélkül, hogy bárki rászólna emiatt. Léteznek kimondottan gyerekeknek szánt kreatív termékek is: ezerféle festék, csillámragasztó, matrica, gipszöntőforma, nyomda; az egyszeri szülőnek valósággal káprázik a szeme, és azt se tudja, melyikhez kapjon. Megint csak fontos a szülő szerepe abban, hogy egy kisgyereknek már óvodás korában ki se látszik az orra a kütyükből, vagy a való világgal ismerkedik játékos formában. Játsszunk, foglalkozzunk velük, amíg igényük van rá!

Minden, ami papírból van

Írólapokra, rajzlapokra a munkánkban és a magánéletünkben egyaránt szükségünk lehet. A félfamentes változatok inkább a gyermekünk iskolai céljaira, játékhoz, vagy saját felhasználásra ajánlottak: a bennük lévő barna facsiszolat zavaró hatású egy hivatalos levélen, cserébe viszont ezek kevesebb vegyszert tartalmaznak. A famentes papírok fehérített cellulózból készülnek, homogén felületük professzionálisabb külsőt kölcsönöz.

Ma már számtalan féle letölthető és kinyomtatható órarendet találhatunk az interneten, vagy akár mi magunk is elkészíthetjük otthon rajzlap, ceruza és vonalzó segítségével, és az iskolásunkkal együtt ki is dekorálhatjuk. Akinek azonban nincs ideje, kedve vagy lehetősége ilyesmivel foglalkozni, készen is megvásárolhatja az elengedhetetlen órarendet. Ne feledkezzünk el az általános iskolás gyermekünk füzetcímkéiről sem!

Elsősorban a kislányok körében népszerűek a tanév rendjéhez igazodó, színes borítós diáknaptárak, de a középiskolás, főiskolás korosztály részére is gyártanak komolyabb tervezőnaptárakat. A tanároknak szánt könyvecskékben pedig külön oldalakon van összegyűjtve az órarend, az ülésrend, az osztálynévsorok, a csengetési rend, értekezleti lapok, osztályköltségvetés-táblázatok – vannak dolgok, amiket nem lehet, vagy nem érdemes a telefonban tárolni. Egy szép, ízléses naptár kiváló ajándék is lehet az érintetteknek.

Borítók, mappák és füzetboxok

Gyermekünk rajzait, iratait, vagy akár a saját dolgainkat is biztonságos helyen tudhatjuk a gumipánttal záródó füzetboxokban. Ezek sokféle színben és mintában kaphatóak: némelyik darab olyan szép, hogy lakberendezési tárgyként is megállja a helyét. Hasonló funkciót töltenek be a gumismappák: a fő különbség, hogy ezeket általában két gumi zárja le a sarkokon, és kisebb mennyiségű irat fér el bennük, mint a füzetboxokban., habár létezik szélesített gerincű gumis dosszié is, nagyobb mennyiségű irat tárolásához.

Biztosan emlékszünk még gyerekkorunkból az első iskolai napra, amikor megkaptuk a könyveket és a füzeteket, aztán egész délután vágtuk-ragasztottuk rájuk színes papírból a borítást. Ma már nem így megy: rengeteg féle könyv- és füzetborító áll az iskolások rendelkezésére, az átlátszó nejlontól a legváltozatosabb figurákig mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Buli van!

Szerencsére az élet nemcsak szürke hétköznapokból áll, hanem az év során sokféle ünnep is tarkítja: szülinapok, évfordulók, lánybúcsúk. Ezek – amikor nincsenek korlátozások – jó alkalmak arra, hogy összejöjjön a család és a barátok, viszont jócskán készülni is kell rájuk, minden részletre odafigyelve, hogy igazán ünnepi legyen az alkalom. Az ajándékon és az enni-innivalón kívül a csomagolásról és a dekorációról sem szabad megfeledkeznünk. Sokféle, az alkalomhoz illő díszcsomagoló áll rendelkezésünkre, de ha időszűkében vagyunk, segítségünkre lehet egy szép ajándéktasak is. Persze egész más kiegészítőket kell beszereznünk egy gyerekzsúrra, mint mondjuk a nagyszülők aranylakodalmára. A gyerekek partyján (ha nem szeretnénk törött cserepeket szedegetni) használjunk színes papírtányérokat és -poharakat, díszítsük a lakást lufikkal; ha kislány az ünnepelt, biztosan szívesen felvesz egy szülinapos fejdíszt is, amiben kiragyog a többiek közül. Egy idősebb ember esetében vegyük figyelembe a személyiségét, vérmérsékletét: a visszafogott ünnepi szalvéták és gyertyák minden alkalomhoz illenek, de a „vén szatyor” feliratú kitűzővel és hasonlókkal legyünk óvatosak.

A gyerekek és az alkotás

Igyekezzünk kedvet csinálni a kisiskolás gyerekeinknek az alkotó tevékenységekhez. Léteznek például gyerekek számára tervezett fotóalbumok, amik már komolyabb, maradandóbb eredményt adnak, mint mondjuk egy kifestőkönyv. Szerencsésebb, ha ebben az életkorban egy kislány még nem digitális albumba gyűjti a digitális képeit (pár év múlva úgyis azt fogja csinálni), hanem valódi képeket ragaszt valódi könyvecskébe. Segíthetünk neki tematikusan összegyűjteni a fotókat, főcímeket adni az egyes fejezeteknek – itt is érvényes, hogy a szülővel, nagyszülővel való közös munka pozitív érzelmi töltetet ad a tevékenységhez, és kedvet csinál a folytatáshoz. Reneszánszát éli a nagymamáink idejében divatos emlékkönyv is, amelyben a kis barátnők versikék formájában biztosítják egymást a barátságukról. Ha a nagymamának megvan még a régi emlékkönyve, megnézegethetjük azt is együtt, meríthetünk belőle ötleteket. Szintén örök sláger a napló, hiszen melyik lánynak ne lennének titkai, amit csak lakattal zárható füzetbe mer leírni? A napló és a fotóalbum ötvözete pedig az itthon is egyre népszerűbb scrapbook, amelyben a szöveg és a beragasztott képek, papírok, szárított virágok együtt mesélik el a történetet. Az ügyes kezű fiúkról (és apukákról) se feledkezzünk meg, ők is készíthetnek színes kartonból háromdimenziós figurákat, hurkapálcikák segítségével papírsárkányt. De az se keseredjen el, aki reménytelenül kétbalkezes: a gyerekekkel való közös kirándulás, focizás, tollasozás ugyanilyen jó szolgálatot tesz.

Térképek és földgömbök

A gyerekek nyitottak a természettudományokra, érdekli őket az élővilág, de ugyanúgy az élettelen is. Miért is kellene ennek az érdeklődésnek az iskolai órákról szólnia – a szülők is segíthetnek a gyermeküknek felfedezni a földrajz világát. Sokféle, kicsiknek szánt eszköz létezik: hagyományos, vagy akár interaktív térképek és földgömbök, melyek játékos formában tanítják meg az alapismereteket. A földgömböket úgy készítik, ahogy a Föld is elhelyezkedik a valóságban, azaz a tengelyük 23,5°-os szöget zár be a függőlegessel, illetve ezek is, akárcsak a Föld, körbe tudnak fordulni a tengelyük körül, így vizuálisan megjelenítve segítenek elképzelni, hogy is néz ki a bolygónk. A földgömbök arra is jók, hogy a gyerekek megértsenek bizonyos földrajzi összefüggéseket: a háromdimenziós szemléltetéssel könnyebb felfogniuk a nappalok és éjszakák, vagy az évszakok váltakozását, a Föld forgását és keringését, a földrajzi fokhálózatot, vagy a távolságok mérését, hogy csak néhányat említsünk. A rajzokkal gazdagított, esetleg világító gyerekföldgömbök még vonzóbbá teszik a témát. A nekik szánt térképeket is gyakran rajzok díszítik, például az adott helyen élő embertípusokról vagy állatokról, de létezik olyan verzió is, ahol a kicsik maguk színezhetik ki az országokat. A térkép tartalmának megértését tovább segítik a háromdimenziós dombortérképek, a fentieken kívül pedig számos kirakó és társasjáték csinálhat kedvet a gyerekeknek a Földdel való ismerkedéshez.

A felnőttek hobbyja

A hobby szóról valójában nem a gyerekek jutnak eszünkbe, hiszen nekik még minden a játékról szól. Manapság (szerencsére) nem megy csodaszámba, ha az ember a harmincas (vagy negyvenes, vagy ötvenes) éveiben talál magának egy új szabadidős tevékenységet, esetleg új hivatást. Könnyen lehet, hogy valaki egész életében nagy cégeknél dolgozik, és az értekezleteken a jegyzettömbjébe firkálgat, de semmi több. Aztán egy szép napon elsétál a művészellátóba, vesz magának egy doboz pasztellkrétát, és onnantól minden szabadidejében rajzol. Esetleg átképzi magát grafikusnak… De ha nem is vált munkát, az új hobbyhoz mindenképp szüksége lesz eszközökre, anyagokra. Amiről azt mondtuk, hogy egy hatévesnek az iskolába felesleges, az ebben az esetben abszolút indokolt: a legjobb minőség. Hatalmas különbség van például az iskolában használatos vízfesték, és a művészi minőségű változat között. Azt gondolhatjuk, hogy elsőre nem érdemes a drágábbat venni, hiszen lehet, hogy mégsem fogjuk megszeretni ezt a technikát, de itt valóban igaz az „olcsó húsnak híg a leve” mondás. Egy rosszabb minőségű festék örökre elveheti a kedvünket a folytatástól, márpedig az igazán becsülendő, ha egy felnőtt ember kreatív tevékenységre adja a fejét a munkája és egyéb feladatai mellett. Ne hagyjuk elveszni az új örömforrásunkat egy kevés plusz költség miatt, nem éri meg! Tartsuk észben az örök szlogent: „mert megérdemlem”.

Elegáns tollak

Van olyan eset, amikor valakinek a munkájából kifolyólag mindig elegánsan kell megjelennie. Fura hatást keltene, ha egy öltönyös, frissen borotvált úr egy tárgyaláson egy olcsó tömegtollat húzna elő a táskájából. Egy szép toll igényes dobozban örök klasszikus, amit még az okoskészülékek sem tudtak egészen kiszorítani a divatból. Persze a külső nem minden, de ezek a tollak minőségben is megállják a helyüket: nem az eldobható kategóriát képviselik, hanem évtizedekre vannak tervezve. Ha valaki nem üzletember, hanem egyszerűen csak értékeli a szépet, ajándéknak is kiváló egy ilyen csúcskategóriás toll. Még személyesebbé tehetjük az ajándékozást, ha az illető nevét, vagy egy rövid üzenetet gravíroztatunk bele. Ha van a családban régivágású nagypapa vagy nagybácsi, akit körbeleng a múlt század szelleme, aki szereti a hagyományos, nemesacél borotvákat, a minőségi bicskákat, és hasonló időtálló tárgyakat, nála biztosan nem fogunk mellé, ha egy igényes tollat adunk ajándékba. Talán még egy fokkal elegánsabb a töltőtoll, de a kettőt akár készletben is megtalálhatjuk – ha töltőtollat vásárolunk, ne feledkezzünk meg a hozzá való tintáról sem. Ne gondoljuk azonban, hogy csak férfiak számára készülnek arisztokratikus tárgyak. Van női változatuk is, ezek valamivel kisebbek, finomabbak, mint a férfiaké: valóságos ékszerek. Az egyik márka például másfél évszázada létezik, reklámjához pedig az egyik legnagyobb színésznő adja az arcát.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve