Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék
/ 23 oldal
Gorenje HBC802QB botmixer
Raktáron
10 999 Ft

Braun JB1050WH Turmixgép
Raktáron
13 999 Ft

/ 23 oldal

A konyhai kisgépek világa

A konyhai kisgépek szerencsére jócskán lerövidítik és megkönnyítik a munkánkat. Nincs finomabb a házilag készült ételeknél, maga a főzés pedig sokunk számára kikapcsolódás és közös élmény – főleg, ha nem kell mindent aprólékosan, a kezünk erejével csinálnunk!

Aprító, aszaló

A főzésben a legidőigényesebb a hozzávalók felaprítása: egy elektromos aprítóval nemcsak időt takaríthatunk meg, de a konyhai balesetek kockázatát is csökkentjük. Ez a gép akár szárazon, víz hozzáadása nélkül is morzsásra aprítja a beletett zöldségeket, gyümölcsöket vagy dióféléket. Mindenképp érdemes beruháznunk egy legalább 400-600 Watt teljesítményű gépre. Ha pedig tartósítószermentes, egészséges módon szeretnénk eltenni gyümölcsöket, egy aszaló lesz a legjobb választásunk. Az aszalógéppel bármilyen aszalt nassolnivalót elkészíthetünk: mivel az aszalók 40–70 celsiusfokon működnek, a zöldség és gyümölcs a feldolgozás során nem veszít a vitamin- és ásványianyag-tartalmából. Az aszalt étel nem foglalja a helyet a hűtőben vagy a fagyasztóban, egy tiszta dobozba vagy vászonzsákba téve, száraz helyen tárolható, és a szállítása is nagyon egyszerű (kiváló alternatívája a táskában vagy az autóban lapuló édességeknek).

Grillsütő & olajsütő

Sok családnál egyértelmű, hogy a nyárral együtt jár a kerti grillezés. Az elektromos (kontakt) grillek, illetve a gázüzemű grillezők könnyen beüzemelhetők, hőmérsékletük szabályozható, és gyorsabban elkészül rajtuk az étel, viszont nem adják meg neki a jellegzetes, füstös ízt. Az „igazi” élményt adó faszenes grillezők begyújtásához és szabályozásához ellenben kell némi rutin, tovább tart, mire elérik az ideális sütési hőmérsékletet, a sütés végén pedig meg kell várnunk, amíg kihűl a parázs és a készülék. Ha szeretnénk a jól ismert, hagyományos módon sütni – beltéren is –, az olajsütő kínálatot végigkattintva biztosan megtaláljuk, amit keresünk.

Szendvicssütő, gofrisütő

A szendvicssütő és a gofrisütő egyszerű használata miatt sokak számára vonzó alternatíva – csak bekapcsoljuk a készüléket, beletesszük az előkészített kenyereket vagy gofrilapokat, és pár perc múlva kész is a reggeli vagy a meleg vacsora. A legtöbb szendvics- és gofrisütő ugyanazon az elven működik: egy fűtőelem biztosítja bennük a sütőlapok melegítését. A kínálat viszont meglehetősen változatos méret, teljesítmény, felszereltség és az elkészült szendvicsek vagy gofrik formája szerint.

Vízforraló és víztisztítás

Ma már szinte minden háztartásban van vízforraló: népszerűségét annak köszönheti, hogy rendkívül gyorsan képes akár két liter vizet 90 vagy 100 fokos hőmérsékletre felmelegíteni.

A vízszűrő kancsók aktív szén segítségével szűrik ki a csapvízből a klórt, nehézfémeket, rozsdamaradványokat és baktériumokat. A legtöbb szűrőben ioncserélő gyanta is van, ami eltávolítja a vízkövet, így lágyítja a vizet.

Mixer, turmixgép

Egy jó mixer vagy turmixgép új lehetőségeket nyit meg előttünk a konyhában: szószokat, krémleveseket, gyümölcsturmixokat készíthetünk velük, vagy pürésíthetjük az ételt a kisbabánk számára. A gyümölcscentrifuga – vagyis citrusprés – alacsony sebességgel és hő termelése nélkül végzi a facsarást, így a gyümölcsök, zöldségek és friss fűszernövények megőrzik vitamin- és ásványianyag-tartalmukat.

Szeletelőgép

Egy szeletelőgép is nagyon jól tud jönni a konyhában, hiszen a szeletelés nemcsak fárasztó, de veszélyes munka is egyben: a nedves, síkos héjakon könnyen megcsúszhat a kezünk, a ropogós levelek és kemény torzsák pedig makacsul ellenállnak a késünknek. A zöldségek mellett a szendvicsbe szánt felvágottat vagy sajtot is egyenletes szeletekre vághatjuk vele.

Figyelem!

Amilyen hasznosak a háztartási kisgépek, olyan veszélyesek is tudnak azonban lenni – és nem csak a robotgép szabadulhat el, hanem egy popcorn készítő, kenyérpirító, vagy akár egy konyhai mérleg is diszfunkcionális lehet, ha nem megfelelően használjuk. Ezért mindig a használati útmutatóban foglaltak szerint járjunk el háztartási gépeink használata közben.

Nagyon figyeljünk oda arra is, hogy az étolaj túlhevülésekor, ha az esetleg lángra kap, soha ne használjunk vizet az oltáshoz, hanem kapcsoljuk ki a tűzhelyet, és egy fedővel takarjuk le az égő edényt. Ne tegyünk a mikróba fémet – beleértve az alumíniumfóliát és az aranyozott szélű tányérokat is –, egyszer használatos műanyagot, hungarocell dobozt vagy tojást, mert felrobbanhat. Elektromos készülékeinket sose hagyjuk felügyelet nélkül működés közben, használat után pedig áramtalanítsuk őket. Végül pedig: ne feledkezzünk meg a lakásbiztosításról sem.