Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Laptopok
Kiegészítők
Számítógép
Kellékek
Nyomtatás
Lézernyomtató
Tintasugaras nyomtató
Multifunkciós nyomtató
Nyomtató kellék
PC periféria
PC komponens
TOP márkák
Szoftver

Tintasugaras nyomtató

(157 termék)
/ 5 oldal
/ 5 oldal

Tintasugaras nyomtató a megoldás otthoni nyomtatáshoz

Tintasugaras nyomtató a nyomtatók többsége a háztartásokban, hiszen az előnyei leginkább háztartási (esetleg kisebb céges) környezetben a legjobban kiaknázhatók. Az alábbiakban áttekintjük, mikor éri meg tintasugaras nyomtató mellett dönteni.

Vásárlás előtt érdemes végiggondolni, hogy mire fogjuk használni (dokumentumokat vagy inkább fotókat nyomtatnánk), mekkora napi mennyiséget tervezünk nyomtatni (napi vagy inkább havi 300 oldal?), és számít-e a nyomtatás sebessége. Ha ezekre a kérdésekre tudjuk a választ, a kínálatunkban található számtalan kiváló készülék közül – legyen az HP nyomtató, Epson nyomtató, Canon vagy Xerox nyomtató – biztosan sikerül az igényeknek éppen megfelelőt megtalálni. Kedvező nyomtató árakkal várjuk vásárlóinkat.

A tintasugaras printer működési elve, hogy tintacseppeket szór a papír felszínére. Ezek a cseppek igen aprók, ezért nagy felbontású, kontúros, éles, élethű és szép képeket lehet velük készíteni. Ennél a technológiánál a színes nyomtatás sem megfizethetetlen, otthoni fénykép nyomtatáshoz is kifejezetten ajánlott.

A fekete-fehér vagy színes tintasugaras nyomtató kis helyigénye, kompakt, formatervezett külseje is hozzájárul népszerűségéhez. Gyakran mint multifunkciós nyomtató kerülnek kialakításra, így a berendezést nyomtatás mellett másolásra és szkennelésre is használhatjuk. Ha szeretnénk, hogy a gépünk többfunkciós legyen (szkenner, fénymásoló funkcióval), illetve fontos, hogy alkalmanként színesben is nyomtathassunk, mindenképpen a tintasugaras multifunkciós nyomtató mellett tegyük le a voksunkat. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk e típus előnyeit és hátrányait.

Előnyei:

 1. csöndes működés,
 2. nagy felbontású, részletgazdag képek nyomtatására (pl. fotónyomtatás) kiválóan alkalmas,
 3. nincsen bemelegedési idő, azonnal üzemképes a készülék,
 4. külső tartályos modellek esetén szinte a legolcsóbb nyomtatási lehetőség,
 5. sok készülék multifunkciós: a nyomtatás mellet szkennelni és fénymásolni is képes
 6. kedvező vételár,
 7. kompakt, formatervezett külső, kis méret,
 8. fekete-fehér és színes nyomtatásra is alkalmas,
 9. CD/DVD borító nyomtatására is képes,
 10. mágneses vagy öntapadó papírokra is szépen nyomtat.

 Hátrányai

 1. a hagyományos típusokhoz drágább lehet a tinta, így magasabb a nyomtatási költség, mint a lézeresek esetén,
 2. a festéknek kell egy kis száradási idő,
 3. a lézeres megoldásokénál lassabb nyomtatás,
 4. kis és közepes mennyiségű nyomtatáshoz ideális,
 5. a tinta beszáradásának nagyobb a veszélye,
 6. karbantartási költsége magasabb lehet a tinta esetleges beszáradása miatt, ami eltömítheti a fej fúvókáit,
 7. kevésbé vízálló, napfényálló tinta.

Vagyis ezek a termékek főleg háztartási felhasználásra vagy kisebb cégek számára ideálisak.

Külső tartályos tintasugaras nyomtató

Külső tintatartállyal rendelkező tintasugaras készülékek is léteznek már. Ezek lényege, hogy egy külső tintatartály segítségével tudjuk őket újratölteni, ami gazdaságos és olcsó fenntartási költséget eredményez. (Kínálatunkban többféle külső tartályos Epson nyomtató vagy Brother termék közül választhat.)

 1. A tintapalackok használata egyszerű, átlagos felhasználás esetén három évre elegendő tintát tartalmaz, így akár 90%-os tintaköltség-megtakarítás is elérhető a hagyományos készülékekhez képest,
 2. A tintatartály a printer elülső részén helyezkedik el, jól hozzáférhető utántöltéskor,
 3. A tintafeltöltő rendszer optimális kialakítása miatt a tinta kifröccsenésének kockázata minimális,
 4. A készülékek akár három évre elegendő, kb. 82 tintapatronnak megfelelő mennyiségű tintát tartalmaznak,
 5. Kifejezetten alacsony nyomtatási költség,
 6. A tintasugaras printer kényelmes nyomtatást biztosít mindenféle okoseszközről –vezérlése mobiltelefonról, tabletről vagy laptopról is megoldható a megfelelő alkalmazás telepítésével.

Összefoglalva tehát a tintasugaras nyomtató ideális megoldás otthoni használatra. Kedvező ára, kompakt, kis helyigényű kialakítása miatt minden háztartásban helyet lehet neki szorítani. Már a legolcsóbb készülék is multifunkciós nyomtató: nemcsak nyomtatni, hanem szkennelni és fénymásolni is lehet vele. Gyönyörű szép, éles, kontúros képeket nyomtat, ezért fényképek nyomtatására is ideális. Hátránya a lassúbb nyomtatási sebesség és a lézeres megoldásokhoz viszonyított magasabb ár. A külső tartályos tintasugaras készülékek azonban már a nyomtatási költség tekintetében is felveszik a versenyt a lézeres társaikkal.