Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Székek, fotelek
Irodai munkaszékek
Irodai fotelek
Tárgyalószékek
Speciális székek
Gamer székek
Kiegészítők
Bútor családok
Fémbútorok

Irodai fotelek

(41 termék)
/ 2 oldal
/ 2 oldal

A kényelem és az elegancia szintjei: fotel, bőrfotel, vezetői fotel, főnöki fotel

Egy irodaházba vagy irodába betérve egészen apró dolgok, például az ülőalkalmatosságok alapján képet kaphatunk a helyiségen belüli státuszokról, hierarchiáról. Csupán alaposan szemügyre kell vennünk, hogy az ott tartózkodók egy szimpla fotel, bőrfotel, vezetői fotel vagy főnöki fotel használói. Általában a legnagyobb, legkényelmesebb, legesztétikusabb fotelt az a személy használja egy cégnél, aki annak az élén áll. Sok helyen megfigyelhető, hogy minél alacsonyabb beosztással rendelkezik egy munkatárs, annál egyszerűbb a bútora is. Az irodai fotel tehát státuszszimbólum is lehet, meghatározhatja a vendégek első benyomását a cégről vagy magáról a kollégáról, aki azt használja, ezért érdemes nagy gondot fordítani a megfelelő termék kiválasztására.

Státusszimbólum?

Természetesen nem az a fő feladata egy széknek, hogy tükrözze a munkahelyen betöltött pozíciót. Számos más tulajdonságnak is meg kell felelnie: egy irodai szék vagy fotel elsősorban funkcionális célú bútordarab. A legfontosabb szempont jó esetben a kényelem, a biztonság, majd ezt követi szorosan a termék helyigénye, élettartamának kérdése, valamint az, hogy az adott bútordarab illeszkedjék stílusban, színben, esetleg anyagában az iroda többi bútorához, berendezéséhez.

A forgószék és a forgófotel a legtöbb irodában megfelelő választást jelenthet. A kiválasztás során érdemes figyelembe venni a rendelkezésre álló hely nagyságát, adott esetben a felhasználók egyedi igényeit.

Mit jelent a kényelem?

Az, hogy egy fotel kényelmes, nem csupán annyit jelent, hogy nagy ülőfelülettel és párnázott háttámlával rendelkezik, esetleg gurul is. Nagyon fontos, hogy ergonomikus legyen, ami annyit jelent, hogy tervezés során figyelembe veszik az emberi test sajátosságait, s úgy alakítják ki a terméket, hogy az ne károsítsa – hosszabb használat esetén sem – a testet. Ha teljes munkaidőben, vagyis nyolc órában dolgozik valaki, már érdemes beszerezni egy ergonómikus irodai széket vagy egy olyan fotelt, amely szintén alkalmazkodik az ember anatómiai sajátosságaihoz. A sok ülés könnyen hátfájáshoz, hosszabb idő elteltével pedig gerincproblémákhoz vezethet, ezért mindenképpen megéri foglalkozni a megelőzéssel, és megfelelő székeket beszerezni az irodába. Ha otthonról dolgozunk, akkor is célszerű beruházni egy ilyen termékre az egészségünk védelme érdekében. Persze, emellett a komfortérzet is lényeges szempont, de általánosságban elmondható, hogy amelyik szék az ergonómiai elvárásoknak megfelel, azt használói kényelmesnek érzik.

Ami még meghatározhatja a komfortérzetet, az a szék anyaga. Érdemes olyan bútordarabot választani, amelyet a nyári hőségben is kényelmesen lehet használni. Ha egy tárgyaláson már az első fél órában beleizzadnak a résztvevők a székbe, az akár a munkafolyamatról is elvonhatja a figyelmüket. Ezt a szempontot egyszerű irodai szék vásárlása esetén is célszerű figyelembe venni. 

Otthoni irodába is

Ha csupán otthonunkba, a saját kis irodánkba szeretnénk széket vagy fotelt vásárolni, viszonylag könnyű helyzetben vagyunk, hiszen a saját elvárásaink szerint kiválasztani egy terméket mindig könnyebb. Bátran dönthetünk akármilyen típusú modell mellett, csak arra érdemes tekintettel lenni, hogy az illeszkedjen a többi bútorhoz, illetve a lakás és az iroda stílusához, valamint arra, hogy kellő hely álljon rendelkezésre számára.

Ha egy cég dolgozóinak választunk széket vagy fotelt, mindenképpen alaposabban fel kell mérnünk a helyigényt, illetve figyelni arra is, hogy harmonizáljanak az új bútorok a meglévőkkel. Szerencsére a legtöbb irodai szék és fotel már állítható ülőrésszel, háttámlával, karrésszel és magassággal rendelkezik. Munka során nagyon fontos a megfelelő testtartás – ez akkor érhető el, ha mindenki a saját testi adottságainak megfelelően be tudja állítani a megfelelő magasságokat. Kínálatunkban az egyszerű irodai székektől a bőrből készült, vezetők számára is megfelelő fotelekig mindenféle típus megtalálható, így mindenki könnyedén megtalálhatja a számára legideálisabb terméket.