Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Elöltöltős mosógép
Felültöltős mosógép
Kondenzációs szárítógép
Hőszivattyűs szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Felültöltős mosógép

(43 termék)
/ 2 oldal
/ 2 oldal

Felültöltős mosógép: Whirlpool mosógép, LG mosógép és további márkák

A felültöltős mosógép fogalmát mindenki ismeri, de azt például kevesen tudják, milyen előnyökkel kecsegtet egy ilyen készülék, vagy hogy miért olyan népszerű a Whirlpool mosógép. A világ fejlettebb részén az emberek évtizedek óta automata mosógépet használnak, ami nagy mértékben megkönnyíti az életünket. A felültöltős mosógép onnét kapta a nevét, hogy a szennyes ruhát felülről tudjuk a dobjába helyezni. Fő előnye, hogy ha kifelejtettünk valamit, a mosás elindítása után is pakolhatunk bele. De az sem lényegtelen szempont, hogy jóval kisebb helyet foglalnak el, mint elöltöltős társaik. Ezek a készülékek egyre nagyobb arányban rendelkeznek olyan funkciókkal, amelyek korábban az elöltöltős gépek kiváltsága volt, így az extrákról sem kell lemondanunk.

Szempontok

Az egyik legfontosabb kérdés a vásárlás során, hogy milyen dobkapacitású mosógépet válasszunk. Többféle méretű mosódob létezik: figyeljünk oda, hogy az igényeinknek megfelelőt válasszuk, mert ezzel jelentősen csökkenthetjük a költségeinket. Egy kétgyermekes család esetében 5.5-6 kg-os mosási kapacitásra van szükség. Ha kisebb mosógépet veszünk, mint amekkorára szükségünk lenne, a gyakoribb mosás miatt magasabb lesz a fogyasztásunk. Ha ritkábban mosunk vele, viszont rendszeresen túlterheljük a mosógép dobját, attól csökken a gép élettartama. Ha pedig túl nagyot veszünk, és az optimálisnál kevesebb ruhát töltünk a gépbe, azzal pocsékoljuk a vizet és az energiát. Mint láthatjuk, a megtakarítás mértéke nem csak a mosógépen múlik, hanem a saját felhasználói szokásainkon is.

Fontos kérdés az is, hogy mennyi vizet és energiát fogyaszt majd a mosógépünk. A gyártók jellemzően az éves energia- és vízfogyasztást szokták feltüntetni a készülékeken: az utóbbi 220 normál mosásra vonatkozik. Az A+++ energiaosztályba sorolt mosógépek akár harmadával kevesebb elektromos áramot használnak fel, mint az A energiaosztályú gépek. Egyes modellek súlyautomatikával is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a mosógép csak annyi vizet vesz fel, amennyit a betöltött ruha igényel.

Akármelyik mellett döntünk, minden ruhatípushoz találunk megfelelő mosási programot, mivel minden mosógépnek van programja a pamut, műszálas és érzékeny anyagok – például a selyem és a gyapjú – számára. Emellett számos beállítási lehetőséggel találkozhatunk: 15 perces ruhafrissítő programmal, alacsony hőmérsékletű, színkímélő mosással, folttisztító programmal, az érzékeny bőrűeknek ajánlott intenzív öblítéssel, az ing/blúz programmal, vagy a paplan, illetve ágytakaró mosásához való programmal.

Funkciók

Némelyik felültöltős mosógép késleltetett indítás funkcióval is rendelkezik: ennek segítségével a gép a számunkra ideális időpontban fog végezni a mosási programmal. Az antibakteriális mosás a vírusok, baktériumok és gombák 99,9%-át elpusztítja, ezenkívül eltávolítja a lerakódott mosóport, az atkákat és az egyéb allergéneket is. Kisbabák és kisgyermekek mellett ez a funkció különösen hasznos lehet.

Akadnak még szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni: egyes mosógépek szenzorok segítségével érzékelik, és szabályozzák a készülék működését, amivel időt, energiát, vizet és mosószert takarítanak meg. Jól jöhet a halk mosási ciklus, a dobmegállás helyzetének szabályozása, a túltöltés elleni védelem vagy a gyerekzár funkció is; némelyik modell pedig mosás után a dob mozgatásával akadályozza meg a ruhák összegyűrődését.

A Whirlpool mosógépek kiváló minőségük és felszereltségük miatt méltán népszerűek. Mindegyik modelljük rendkívül energiatakarékos, innovatív megoldásaik pedig hozzásegítenek bennünket a még gyorsabb, gazdaságosabb és hatékonyabb mosáshoz. Ha csupán frissítő mosásra, illetve súlyosabb szennyeződésektől mentes ruhák mosására van szükségünk, akkor használjuk bátran a pár perces, úgynevezett gyors mosás funkciót, ami főként a kevéssé szennyezett ruhák felfrissítésére alkalmas. Hatodik érzék programjuk önállóan meghatározza, milyen hőfokra és vízmennyiségre van szükség az adott ruhák mosásához, ennek köszönhetően a mosás mindig a ruhák színéhez és anyagához lesz optimalizálva. Érdemes megemlíteni ezeknél a gépeknél az intenzív öblítést vagy a vasaláskönnyítő programot is.

Minden Whirlpool mosógép kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik, de hasonlóan jó választás lehet egy Electrolux mosógép, Indesit mosógép vagy Candy mosógép is. Ha valaki kimondottan olcsó mosógépet keres, akkor is érdemes a bevált márkáknál maradni, hiszen a minőség hosszabb távon mindig megtérül. Időnként felültöltős mosógép akció esetén még olcsóbban beszerezhetők a készülékek.