Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Létesítmény üzemeltetés
Higiéniai termékek
Biztonságtechnika
Vendéglátás
Csomagolástechnika
Karbantartás, barkács
/ 7 oldal
Cillit 450 ml vízkőoldó
Raktáron
1 299 Ft

Pronto 250ml lime spray
Raktáron
1 499 Ft

/ 7 oldal

Higiéniai termékek az egészségért és a komfortérzetért

„A tisztaság fél egészség” – tartja a mondás, és nem is véletlenül, hiszen a tisztaság, a tisztálkodás, a higiéniai termékek rendszeres használata kulcsfontosságú egészségünk megőrzése érdekében. Személyes higiéniánk és otthonunk, valamint a birtokunkban lévő tárgyak és berendezések tisztasága mások számára is információt szolgáltat igényességünkről, ezáltal pedig személyiségünkről is.

Az, hogy valaki ápolt és tiszta ember benyomását kelti másokban, nem merül ki a személyi higiéniában, bár azzal kezdődik. Egy állásinterjún például hiába van valakinek megfelelő végzettsége, tudása, tapasztalata a megpályázni kívánt munkakörhöz, ha elhanyagolt külsővel jelenik meg a felvételi beszélgetésen, várhatóan nem őt fogják választani. Egyéni értékítélet és preferencia kérdése, hogy ki milyen kozmetikumokat szerez be annak érdekében, hogy elégedett legyen külső megjelenésével és személyi higiéniájával, vagyis jól érezze magát a bőrében. Vannak, akik a személyi higiénia keretein belül az alapvető tisztálkodási szerekkel (szappan vagy tusfürdő, sampon, testápoló, fogkrém, folyékony szappan stb.) megelégszenek, de akadnak olyanok is, akik ezeken kívül számos egyéb terméket is bevetnek az elérni kívánt eredmény érdekében.

A személyi higiénia része a környezetünk rendszeres rendben tartása, takarítása is. Ha otthonunk tisztaságáról van szó, szintén eltérőek az igények és szokások. Vannak háztartások, ahol néhány általános tisztítószert vásárolnak csak meg, és azt használják a konyha, a mosdó és a hálószobák takarítására egyaránt. Míg mások inkább beszerzik a speciálisabb tisztítószereket a mosdó higiénia biztosításához, például a vízkőoldó tablettát vagy a WC-tisztító gélt a mosdó higiéniája érdekében, szórófejes ablaktisztítót az ablakok tisztán tartásához, a konyha állandó kelléke pedig a papírtörlő és a szalvéta.

De mi az, ami feltétlenül legyen otthon, avagy mit érdemes beszerezni egy átlagos háztartás számára?

  1. általános tisztítószerek: ezek többségét szinte minden felületen alkalmazhatjuk;
  2. ablaktisztító folyadék: az üveg- és tükörfelületek tisztán tartásához nélkülözhetetlenek a speciális tisztítószerek, hiszen ebben az esetben egy univerzális termékkel nem érnénk el a kívánt hatást, ablakaink csíkosak, foltosak maradnának;
  3. egy erősebb hatású, koncentráltabb tisztítószer: a makacsabb szennyeződések eltávolítása érdekében, illetve olyan területekre, amelyek megkövetelik a szertől a fertőtlenítő hatást is (pl. WC, mosdó, konyha);
  4. vízkőoldó tabletta vagy folyadék;
  5. súrolószer;
  6. papírtörlő.

Ezzel az alapkészlettel már elvégezhető egy tavaszi vagy őszi nagytakarítás, és év közben is fenn lehet tartani velük otthonunk tisztaságát.

Egész más a helyzet, ha nem privát életterünkről kell csak gondoskodnunk, hanem például egy iroda, egy üzem vagy valamilyen üzlethelyiség működtetéséért is felelősek vagyunk. Ilyenkor különféle minőségbiztosítási szabványok és előírások szabályozzák az üzemeltetés számos területét, köztük a takarítási és tisztítási munkálatokat, amelyek eredményét bármikor ellenőrizhetik. S ha a körülményeket nem találják rendben, az akár a vállalkozás megszüntetéséhez is vezethet (gondoljunk például egy étteremre, amelyet azonnal bezárhatnak, ha nem biztosított a megfelelő higiénia!).

A nagy, közepes vagy kisebb vállalatoknál, illetve a különböző intézményekben használt higiéniai termékeknek meg kell felelniük a tisztítási teljesítmény és a hatékonyság speciális követelményeinek is. Egyrészt többnyire nagy területek, illetve helyiségek és eszközök vannak, amelyekre külön higiéniai előírások vonatkoznak. Ezek meghatározzák, hogy mely tisztító berendezéseket, tisztítószereket kell használni a takarítás során, de akár azt is, hogy milyen gyakran kell ismételni azt.

Mindegy, hogy személyi higiéniánkra vagy egy létesítmény üzemeltetésére gondolunk, a pandémia miatt az alapfelszereltséghez manapság a különböző kézfertőtlenítő szerek is hozzátartoznak, amelyek (járványhelyzet nélkül is) igen praktikusak, ha nincs lehetőségünk rendszeresen kezet mosni vízzel és szappannal.

Az egészségmegőrzés a megfelelő higiéniával kezdődik, érdemes tehát kiemelt figyelmet fordítani rá.