Hírek és közlemények

Tippek füzetek, ceruzák, iskolatáska, tolltartó stresszmentes beszerzéséhez
Tippek füzetek, ceruzák, iskolatáska, tolltartó stresszmentes beszerzéséhez

Az új tanévre szóló iskolai felszerelés – iskolatáska, tolltartó, füzetek stb. - beszerzése nem sok embernek tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé. A gyerekek azért nem szeretik, mert óhatatlanul arra emlékezteti őket, hogy végéhez közeledik a vakáció, a felnőtteket pedig a sok holmi beszerzésével járó stressz, tülekedés, az egy összegű, viszonylag nagy pénzkiadás riasztja. A felsorolt kellemetlenségek nagy részétől megkímélhetjük magunkat, ha nem hagyjuk nyár végére a vásárlást.

Selejtezzünk!

A legjobb, ha már évzáró után, ahogy minden felszerelés hazakerült az iskolából, két csoportra osztva pakoljuk (vagy pakoltatjuk el a gyerekkel) a tanszereket: egyik csoportba kerülnek a következő tanévben még használható dolgok, a másik csoportba a selejtezésre várók. A legtöbb intézmény már a bizonyítványhoz kinyomtatva mellékeli a következő tanév tanszerlistáját, de az iskolák honlapjára is nagyon korán fel szokott kerülni ez az információ. Július elején, egy esős délután érdemes alaposan átnézni a még használható felszerelést: nem száradt-e be például az épnek tűnő tempera, biztosan elég puha maradt-e a gyurma. Sokszor marad meg rajzlap, írólap, hurkapálca, vagy például az ecsetek, vízfesték többnyire a következő tanévben is használhatók. Húzzuk le ezeket a listáról, és örüljünk, hogy ennyivel is kevesebb dolgot kell beszereznünk.

Vásároljunk időben!

Ne hagyjuk augusztus végére / szeptember elejére az iskolakezdéshez szükséges dolgok beszerzését, ha el akarjuk kerülni a tülekedést a boltokban.

A füzeteket, iskolatáskát, tolltartót bármikor, akár már júliusban is beszerezhetjük, hiszen színes ceruza, hegyező, golyóstoll és filctoll is folyamatosan kapható a boltokban, és minden évben szükségük is van rájuk a diákoknak. Ha már júliusban megkezdjük a vásárlást az az előnyünk is meglesz, hogy nem kell mindent egyszerre beszerezni. Megtehetjük például, hogy egyelőre csak a papírféléket, füzeteket, írólapot, rajzlapot, fénymásolópapírt szerezzük be, a többit későbbre hagyjuk. Részletekben megvásárolva sok család életében talán nem tűnik úgy fel ez a kiadás.

A vásárlás szempontjai

Csábítóan sokféle, divatos, színes írószer sorakozik a boltok polcain, nagyon nehéz közülük választani. A legfontosabb dolog, amit vásárláskor szem előtt kell tartanunk az a minőség. Érdemes nagynevű írószermárkák – mint a Herlitz, Esselte, Rotring, ICO, Pelikan, Pilot, Faber Castell stb. – jól bevált termékeit választani. Ezek használatával sok időt és energiát megspórolhatunk magunknak és gyermekünknek. Nagyon bosszantó és igen megnehezíti gyermekünk életét az iskolában a gyenge borítóval ellátott füzet, a rosszul hegyező hegyező, a folyton kitörő hegyű, halványan fogó színesceruza, a folyós golyóstoll, a mázolós radír, a papírt tépő és nem vágó olló és még sorolhatnánk a gyenge minőségű termékek jellemzőit.

A jó iskolatáska

Az iskolatáska kiválasztása kulcskérdés minden gyerek számára. Nekik elsősorban a külső a fontos, hogy milyen színű, milyen minta (kisebbeknél milyen mesehős) szerepel rajta. A gyereke szempontjain túl a szülőnek érdemes alaposan megnézni az iskolatáska kialakítását. A klasszikus, merev falú iskolatáskák főleg az első években, alsó tagozaton kedveltek, a felsősök már inkább hátizsákot hordanak.

Az iskolatáskák legfőbb jellegzetessége a stabil és merev kialakítás, amely megvédi a benne tárolt holmit a rongálódástól. A nagy nyílás, a könnyen kezelhető zár, az osztott belsőrész és számos külső zseb mind-mind a pakolást könnyíti meg. A külső zsebek például ideálisak a tolltartó, uzsonnásdoboz, kulacs tárolására. Vízálló, erős anyaguk, ergonómiai szempontok szerint kialakított, párnázott hátrészük és állítható, széles, fényvisszaverő felületekkel ellátott vállpántjuk garantálja a lehető legkényelmesebb viselést.

A nagyobb gyerekeknek való hátizsák vásárlásakor is fordítsunk figyelmet az ergonómiára, a hátpárna kialakítására, és a széles vállpántokra.

A dizájn szerepe

Az iskolás korú gyerekek számára a felszerelés, tanszerek, kulacs, uzsonnásdoboz mintája, külseje kiemelt fontossággal bír. Olyasmi ez náluk, mint a felnőtteknél az öltözködés, a divat. Csak ők még nem a ruha, hanem a táska, tolltartó, kulacs témáján, típusán, keresztül fejezik ki önmagukat, mutatják meg érdeklődési körüket, hobbijukat. Szerencsére sokféle témájú iskolatáska (lovas, lámás, flamingós, focis, autós stb.) és tolltartó (emeletes, cipzáros, patentos stb.), uzsonnásdoboz és kulacs között válogathatunk. Engedjük meg gyermekünknek, hogy az észszerűség határain belül ő válassza ki a tanszereit. Sokkal szívesebben fogja használni őket, ha van velük valamilyen kapcsolata, ha azok kedvesek a szívének.

Bízunk benne, hogy tippjeinkkel segíteni tudtunk örömtelibbé és egyszerűbbé tenni a tanszerek beszerzését. Ne feledje, az Office Depot-ban minden szükséges felszerelést egy helyen megtalál!


További hírek