Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iratrendezés, archíválás
Irodai kiegészítők
Irodai kisgépek
Hibajavítás, ragasztás
Irodatechnika
/ 5 oldal
Canon AS-1200 számológép
Raktáron
4 999 Ft

/ 5 oldal

Számológép, lyukasztógép, tűzőgép, feliratozógép – kisgépek irodai feladatokra

Az irodai technológia a számítógépek, fénymásolók, nyomtatók és egyéb elektronikus eszközök mellett olyan irodai kisgépeket is magában foglal, mint a lyukasztó, tűzőgép, számológép, csomagzáró gép vagy etikettnyomtató – és a hozzájuk tartozó kapcsok és címkék. A munka akkor lesz gördülékeny és hatékony az irodában vagy a dolgozószobában, ha minden szükséges eszköz a rendelkezésünkre áll. Ezek hiányában akadályba ütközhetünk, esetleg egy probléma megoldása sokkal több időt és energiát von el a tényleges, érdemi munkától. Egy modern irodai vagy munkakörnyezet alapvető felszerelései azok az irodai eszközök, amelyek megkönnyítik a mindennapokat, gyorsabbá és precízebbé teszik a feladatok elvégzését.

A legfontosabb irodai kisgépek a következők:

  1. tűzőgépek, tűzőkapcsok,
  2. lyukasztók,
  3. számológépek és adapterek,
  4. csomagzáró gépek,
  5. etikettnyomtatók és címkék,
  6. feliratozógépek és szalagok.

Ezek a termékek szinte minden papír-írószer üzletben megtalálhatók, és webshopunk kínálatában is elérhetők.

Tűzőgépek, tűzőkapcsok

Azt gondolhatnánk, „a tűzőgép az tűzőgép”, nem lehet rosszul választani, pedig az egyes termékek minősége és hatékonysága nem egyforma. Az olcsóbb, silány minőségű darabok csupán néhány oldal összetűzésére alkalmasak, ha ennél nagyobb terhelésnek akarjuk kitenni, jobb esetben csak meggyűri a lapokat ahelyett, hogy összetűzné, rosszabb esetben azonban szétesik a tűzőgép. Érdemes tehát erősebb, jobb minőségű eszközt és méretben hozzá passzoló tűzőkapcsot vásárolni, amely aztán hosszú évekig hűséges társunk lehet az irodai munkában.

Lyukasztók

Ugyanaz mondható el róluk, mint a tűzőgépekről – többféle kivitelezésben, méretben és minőségben találhatjuk meg őket a boltok polcain. Ha egy erősebb, strapabíróbb típust választunk, nem kell többé bajlódnunk a lefűzni kívánt anyagok hosszadalmas, néhány oldalanként történő lyukasztásával, mivel egyszerre nagyobb mennyiséggel is elboldogul a lyukasztónk. Így időt és energiát spórolhatunk meg.

Számológépek

Számok nélkül semmi sem működik – ezért minden irodában alapvető felszerelés a számológép. Még akkor is, ha a számítógépeknek, okostelefonoknak, táblagépeknek és más eszközöknek is van ma már ilyen funkciójuk, érdemes a fiókban tartani egy hagyományos számológépet. Megvan ugyanis az előnye annak is, ha egy termék egyetlen funkciót lát el – például számolás és koncentráció közben biztosan nem fog megzavarni minket egy felugró ablak vagy bármilyen alkalmazásüzenet. Számológépből is sokféle típus létezik: zsebszámológép, asztali, tudományos és szalagos.  

Csomagzáró gépek

Már otthon is megérezzük a csomagzáró gépek hiányát, ha például költözünk, és a pakolás, csomagolás során minden egyes doboznál körömmel kapargatjuk a ragasztószalagot, s akárhogy küzdünk, a szalag végül nem egészen oda kerül, ahova szerettük volna. Ez a szituáció otthon, „kicsiben” is bosszantó tud lenni, egy üzemben vagy nagyobb irodában azonban a csomagzáró gép hiánya rengeteg időveszteséget okozhat.

Etikettnyomtatók és címkék

Ezekről a termékekről is azt lehet elmondani, hogy meg lehet ugyan oldani nélkülük egy termék vonalkódjának vagy egyéb adatainak nyomtatását, de jelentősen megkönnyíti az életünket, ha etikettnyomtatót használunk. Egy lézer- vagy tintasugaras nyomtatóba A4-es méretű öntapadós lapot tudunk csak beletenni, s meghatározott méretű címkéket nyomtatni. Ha csupán néhány címkére van szükségünk, a megmaradt címkéket sokkal nehezebb később felhasználni, ráadásul ez a megoldás költséghatékonynak sem mondható. Egy etikettnyomtató olcsóbban állít elő címkét, rugalmasabb a használata, és többféle beállítást is lehetővé tesz.

Feliratozógépek és szalagok

A feliratozógépek betűnyomtató eszközök, amelyek egy szalaggal dolgoznak. Ha kész a felirat, csak le kell húzni a fóliát, s utána bárhova felragaszthatjuk. Nemcsak munkahelyi környezetben vehetjük hasznát, hanem otthoni dekorálás, iratrendezés, dolgaink felcímkézése esetén is.