Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iratrendezés, archíválás
Iratrendezők
Archiválók
Irattálcák, iratpapucsok
Regiszterek, elválasztók
Iratvédő mappák
Iratgyűjtő, gyorsfűző, iratsín
Gyűrűskönyvek, mappák
Genothermek
Függőmappa tárolók, függőmappák és kiegészítők
Felírótáblák, villámzáras mappák
Aláírókönyvek és előrendezők
Gumis mappa, irattartó, -táska
Irattasakok
Irodai kiegészítők
Irodai kisgépek
Hibajavítás, ragasztás
Irodatechnika
/ 2 oldal
/ 2 oldal

Miért érdemes regisztert és elválasztó lapot használni irataink tárolásához?

A regiszter vagy elválasztó lap használata megkönnyíti a nagy mennyiségű, lefűzött dokumentumok közötti keresést, azok áttekinthető rendszerezését. Aki keresett már 200 oldal ömlesztve lefűzött irat között egy darab szerződést, annak nem kell elmagyarázni, milyen hasznos dologról van szó.  Használatával nemcsak átláthatóbbá válik az iratrendező vagy gyűrűs mappa tartalma, hanem az egyes dokumentumok, iratok könnyebben elő is kereshetők.

A regiszterek általában A4 vagy A5 méretű, többnyire színes, karton vagy műanyag lapok kis fülekkel az oldalukon, melyekre ráírhatjuk az adott fülnél lévő dokumentumok jellemzőjét. A két hasonló irodai kellék között az a különbség, hogy míg a regiszterek esetében számok vagy egyéb feliratok jelölik a füleket, az elválasztólapokat egyszerűen lefűzzük a szükséges helyre, hogy színükkel segítsék a tagolást, a megkülönböztetést.  

Érdemes őket tervszerűen használni, azaz eldönteni, hogy a rendszerezett dokumentumanyag elé vagy mögé helyezzük őket.  

Vásárláskor először is döntsük el, hogy milyen hosszú távra tervezzük használatukat. A karton elválasztólapok olcsóbbak, rövid távú rendszerezéshez kiválóan megfelelnek, de hosszú távon könnyen gyűrődhetnek, szakadhatnak. A minőségi alapanyagú, vastagabb kartonból készült vagy műanyag elválasztólapok időtálló segítséget nyújtanak irataink rendszerezéséhez és gyors megtalálásához.

Amennyiben a dokumentumokat genothermek segítségével fűztük le az iratrendezőbe vagy gyűrűs mappába, maxi méretű és elnevezésű elválasztóra lesz szükség. A maxi regiszterek a standard méretnél 2 cm-rel szélesebbek, így a lefűzhető zsebek nem takarják el őket és a fülön lévő felirat is könnyen olvasható marad.

Ha gyakran változik iratrendezőink vagy gyűrűs mappáink tartalma, hasznos lehet, ha olyan regisztert vagy elválasztólapot szerzünk be, melynek előlapja az aktuális tartalomnak megfelelően újraírható vagy újra nyomtatható.

Az Office Depot kínálatában regiszterek 6, 10, 12 darabos kiszerelésben, A4-es méretben, elválasztók A4-es és 105x240 mm-es méretben kaphatók.