Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iratrendezés, archíválás
Irodai kiegészítők
Bankkártyatartók, igazolványtokok
Írószertartók
Gemkapcsok, iratcsipeszek, gemkapocstartók
Konferencia mappák
Könyöklőalátétek
Vonalzók, sablonok
Bélyegzők és kiegészítők
Lyukasztók
Asztali rendezők
Gombostűk
Gumigyűrűk
Kartotékozók és kiegészítők
Nagyítók
Névjegykártyatartók és kiegészítők
Ollók, kések
Papírkosarak
Rajzszögek, miltonkapcsok
Térképtűk
Fűző- és tűzőgépek, kapcsok, kiegészítők
Elektromos fűzőgépek és adapterek
Irodai kisgépek
Hibajavítás, ragasztás
Irodatechnika

Vonalzók, sablonok

(56 termék)
/ 2 oldal
Sakota 50cm vonalzó
Raktáron
549 Ft

Sakota 40cm vonalzó
Raktáron
429 Ft

/ 2 oldal

Vonalzó, szögmérő – ha fontos, hogy pontos legyen!

A vonalzó és a szögmérő minden iskolatáska kötelező eleme, minden iskolás korú gyermek íróasztalán megtalálható, ám nem csupán a tanórák keretein belül nyújtanak segítséget, hanem számos szakmában alapvető munkaeszközként funkcionálnak. A matematika, a geometria fontos szerepet kap ugyanis a mérnöki tervező munkák során, elengedhetetlenek műszaki rajz vagy alaprajz elkészítése esetén, de akár egy asztalos vagy más mesterember munkáját is precízzé, pontossá tehetik az említett eszközök. Minden háztartásban jól jöhet, ha megtalálhatók ezek a termékek a fiókban, hiszen bármikor szükség lehet arra, hogy lemérjünk egy kisebb távolságot, vagy hogy meghúzzunk egy egyenes vonalat (esetleg kimérjünk egy szöget).

Anyag

A vonalzók többféle anyagból készülhetnek – fából, műanyagból, de akár fémből is. A legelterjedtebbek a műanyag darabok, amelyek legtöbbször átlátszók vagy áttetszők, ami bizonyos munkák során előnyös lehet, hiszen nem fedik el az alattuk lévő rajzot, tehát bizonyos esetekben, például egy tervrajz készítése során, könnyebben tudunk dolgozni velük. Az iskolában is ezeket az eszközöket preferálják, s itt szintén megkönnyíti a pontos munkát, ha például a füzet vonalai vagy négyzetrácsai mentén kell meghúzni egy egyenest.

Ha bizonytalanok vagyunk, hogy milyen típusú terméket válasszunk, megoldás lehet egy vonalzókészlet beszerzése, amelynek általában tartozéka a derékszögű vonalzó is, illetve némelyik csomagban megtalálható a szögmérő vonalzó, amely egy hasznos, praktikus, sokoldalúan használható eszköz. Néhány évtizeddel ezelőtt a papír szögmérő terjedt el, a legtöbb gyerek azt használta matematika és geometria órákon – amíg el nem szakadt. Nehéz volt vele pontosan dolgozni, hiszen a papír könnyen sérült, élettartama meglehetősen rövid volt. A műanyag termékek sokkal tartósabbak, használatuk pedig egyszerűbb, hiszen nem kell velük olyan óvatosan bánni, mint papírból készült elődeikkel.

Méretek

Ha nem készletben gondolkodunk, mindenképp rakjunk a kosárba bevásárlásnál egy egészen kis méretű, például 17 cm-es vonalzót; ugyanakkor gyakran szükség lehet egy nagy, vagyis 30 cm-es darabra is; és jó, ha derékszögű vonalzó is rendelkezésünkre áll – ez szintén különböző méretekben kapható.

A színes és mintás termékek elsősorban a legfiatalabb korosztálynak készülnek – az élénk színeket, a vidám mintákat szinte minden gyerek szereti, s szívesen használnak olyan iskolai eszközöket, amelyek esztétikusak, trendik.

Létezik kifejezetten építőipari léptékvonalzó néven kapható termék, amely – ahogy a neve is jelzi – az építőiparban dolgozó szakemberek, mérnökök munkájához lett kifejlesztve. Ez egy háromélű, élenként két (tehát összesen hat) léptékmezővel ellátott mérőeszköz, amely nagy segítséget jelent, ha mérethelyes ábrázolással dolgozunk, és szükség lehet arra, hogy például egy tervrajz méretarányait (a valós és az ábrázolt objektum egymáshoz való méretarányát) módosítsuk. Ezt nevezik léptékváltásnak, s ebben nyújthat segítséget egy ilyen léptékvonalzó.

Webshopunk kínálatában megtalálhatók a legnépszerűbb, írószereket és iskolai eszközöket forgalmazó gyártók termékei kedvező áron.