Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Szövegkiemelők, markerek
Ügyféltoll, multifunkciós toll
Tollbetétek, tinták
Tűfilcek, rostirónok
Golyóstollak, töltőtollak
Rollerirónok, zselésirónok
Ceruzák, nyomósirónok, betétek
/ 75 oldal
/ 75 oldal

Két írószer, amely nemcsak az iskolában nélkülözhetetlen: toll és ceruza

Hiába áll rendelkezésre az írószer termékek széles választéka, valószínűleg mindannyiunk számára ismerős lehet az a helyzet, amikor gyorsan kellene felírnunk valamit és a lakásban tollak után kutatunk, de valahogy egy sincs sehol, vagy a kezünkbe akadó darab épp nem fog. Pedig tudjuk, hogy legalább 10-20 darab található a különböző helyiségekben elszórva. Manapság már végtelen fajtájú és mintájú tollat gyártanak, egészen biztos, hogy mindenkinek megvan a maga kedvence. Egy-egy bevált darabot valljuk be, mindenki féltve őrizget, pedig egyértelmű, hogy nem lehet hozzá kapni már tollbetétet. A legegyszerűbb golyóstollaktól a rollertollakon át egészen a különlegesnek mondható töltőtollakig rendkívül széles skálán mozognak a különböző tollak, nem véletlen, hogy az írószerek nagy részét ezek jelentik. Mindennapos használatra leggyakrabban golyóstollakat használunk, igényeinknek megfelelően akár különböző színűeket is. A legegyszerűbb egyszínű megjelenéstől a kövekkel díszített és különböző fityegőkkel ellátott tollakig rengeteg típus és méret közül válogathatunk, hogy feldobjuk a hétköznapi használatot is. Emellett alapvetően a rollertollak és zselés tollak említhetők, melyeket hasonlóan teljesen átlagos jegyzetelésre használunk. Zselés tollakból persze kaphatóak egészen változatos színűek, csillámosak és metál színűek, amikkel a kisebb gyermekeket könnyen levehetjük a lábukról. Ezek általában készletben kaphatók, de egyesével is összeválogathatjuk a nekünk tetsző tollakat. Alapvetően a gyermekek színes ceruzákkal rajzolnak és színeznek, azonban az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő felnőtt színező könyvek magukkal hozták a tűfilcek szélesebb körű felhasználást, ugyanis ezek a színezők a legkülönbözőbb színű tűfilcekkel kiszínezve lesznek igazán szépek. Felnőttként a színezésben már nem az a legnagyobb kihívás, hogy a vonalakon belül maradjunk, ezért bátran tudjuk használni ezeket a filctollakat, egyes színező könyvekhez csomagban fel is ajánlják a változatos színű tűfilc készleteket. Akár 30 vagy 50 darabos készletet is vásárolhatunk, melyek már lehetővé teszik, hogy igazán látványos képeket készítsünk. A különböző tűfilcek segítségével nem csak a színezés, de rajzolás terén is lenyűgöző eredményt érhetünk el, amennyiben elég kreatívak vagyunk és rendelkezünk egy kevés kézügyességgel. A tűfilccel való rajzolás mikéntjéről számos videót találunk az interneten, hogy könnyebben sajátítsuk el például a különböző árnyalási technikákat. A tűfilcekkel készült rajzokat, képeket ajándékba is adhatjuk szeretteinknek, egy igényesen elkészített kézzel készített ajándék érzelmi többlettel is bírhat.

Ehhez hasonlón ajándékként funkcionálhatnak exkluzív golyóstollak, különlegesebb töltőtollak vagy multifunkciós tollak. A töltőtollak esetében gyakori, hogy egyedi gravírozással is kérhetjük őket, ettől igazán értékessé válnak az ajándékozott és az ajándékozó számára egyaránt. A gravírozás betűtípusát és színét is lehetőség van kiválasztani, hogy az magához a tollhoz és az alkalomhoz is kellőképpen illeszkedjen. Általában egyedi tollakat életünk fontosabb eseményeihez kötődően szoktak készíteni. Ilyenek például az érettségi megírása, az első diploma átadása, esetleg házasságkötés, de ilyen fontos és emlékezetes alkalom lehet az első autó, vagy lakás megvásárlása, esetleg cég alapítása. Leggyakoribb feliratok természetesen a nevek, de a szöveget szabadon választhatjuk meg, a tanárok körében sokszor előfordul, hogy már a tanítási gyakorlatuk alatt ilyen egyedi, gravírozott töltőtollakkal lepik meg őket barátaik, szeretteik. Ezeket az igazán szép tollakat hozzájuk stílusban illő, kifinomult díszdobozokban vásárolhatjuk meg, amitől még előkelőbb hatást érhetünk el. A díszdobozban többnyire a tollhoz passzoló nyomós irónt is kaphatunk, vagy esetleg egy tartalék tollbetétet, tintát. Amennyiben tollat szeretnénk ajándékozni egy férfi számára, de a gravírozást nem tartjuk előnyösnek esetében, választhatunk multifunkciós tollakat. Ezek általában hat funkcióval rendelkeznek és ennek köszönhetőn a hétköznapok során több területen is hasznukat vehetjük. Vonalzót és vízmértéket szoktak elhelyezni rajtuk, továbbá egy lapos és egy csillag fejű csavarhúzót, mindamellett, hogy értintőképernyőkhöz és hagyományos papírhoz is remekül használhatók. Ezeket a funkciókat letisztult dizájnnal és kompakt módon kivitelezik a tervezők, így semmivel sem nagyobbak vagy kényelmetlenebbek, mint bármelyik egyszerűbb toll, mindazonáltal, hogy sokkal praktikusabbak. Míg a gyermekeket színes ceruzákkal és végtelen színű zselés tollal lephetjük meg, addig a felnőtteknek a fent említett gravírozott töltőtollak, illetve golyóstollak, továbbá multifunkcionális tollak ajánlottak.

Az írószerek bár kis csoportját alkotják, de számtalan különböző típusú grafitceruza kapható, melyekkel akár lélegzetelállító rajzokat is készíthetünk. A grafikusok és illusztrátorok számára ez az egyik legfontosabb írószer. A legtöbb esetben fekete-fehér ceruzavázlatok juthatnak eszünkben, azonban a művészek egy része hihetetlenül szép színes rajzokat is készít. Bizonyára mindenki látott már hiperrealisztikus emberi portrékat vagy csendéleteket, melyek közös vonása, hogy szinte lehetetlen őket megkülönböztetni egy jó minőségű fényképezőgéppel készült fotótól. Számos magyar művész is akad, aki ezen képzőművészeti irányzat képviselője. Ahhoz, hogy igazán művészi színes rajzokat készítsünk elengedhetetlen, hogy igazán jó minőségű színes ceruzákat vegyünk, ezért érdemes körülnézni a különböző fajták között. Csupán különböző grafitceruzákat használva valósághű 3D-s mandalákat és rajzokat is lehet készíteni, ehhez természetesen pontosan ismernünk kell az adott grafitceruza jellemzőit. A grafitceruzákat alapvetően a keménység határozza meg, melyet H és B jelzésekkel illetnek. A H jelű grafitceruzák az angol „hard” szóból eredően a kemény, a B jelűek pedig ehhez hasonlóan az angol „black” szónak megfelelően feketék és puhább változatok. A betűk előtt álló számok pedig ezek fokozatait jelölik, vagyis a 6B jelű egy nagyon puha és sötétebben fogó grafitceruza, a 6H pedig jóval világosabb, sokkal keményebb típus. A HB jelű ceruzákat általában vázlatokhoz használnak, ezek még jól radírozhatók, de elég finom vonalakat készítenek. Ezeket a grafitceruzákat megvásárolhatjuk előre összekészített szettben is, de nagyban függ, hogy miből hány darabra lesz szükségünk attól, hogy milyen rajzokat szeretnénk készíteni. Nem elhanyagolható a radírok jelentősége is, hiszen rajzoláskor nem csak a hibák eltüntetésére, de a színek halványítására, csúcsfények létrehozására is alkalmasak. Egyetlen grafitceruzával is rendkívüli árnyalatokat érhetünk el, hiszen ezeket eltérő erősséggel nyomva a lapra más és más árnyalatok születnek. Amennyiben a satírozást különböző irányokban is elvégezzük még szélesebb spektrumú árnyalatok jönnek létre. Ettől függetlenül minél több különböző keménységű grafitceruzát használunk annál szélesebb lesz a színarány-skála, amivel dolgozni tudunk, így élesebb kontrasztokat tudunk rajzolni, jelentősen nő a rajzok mélysége, ezáltal megtelik élettel az adott rajz. Miután megismertük a rendelkezésünkre álló grafitceruzákat, elkészítettük a tónus skálákat, érdemes beszerezni egy nyomósirónt is, vagy ismertebb nevén rotringot, ami valójában a márkanévből fakad. Ezekbe különböző vastagságú és puhaságú betéteket vehetünk, de vigyázzunk, mert ha túl erősen nyomjuk a lapra, akkor karcokat okozhat, amit sajnos radírozással sem fogunk tudni eltüntetni.

Az írószerek körébe tartoznak a különböző markerek és szövegkiemelők. Nem is gondolnánk hány különböző típusuk ismert és használt nap mint nap. Vannak hagyományosabb táblamarkerek és OHP markerek, melyeket bárki használ otthonában is. Illetve léteznek különlegesebb textil- és üvegmarkerek, vagy speciálisabb típusok, például a permanent markerek.


Az OHP markerek alkoholos tintával töltött markerek, melyek gyorsan száradnak és törlés- illetve vízállóak. Különböző vonal- és hegyvastagságú típusok közül válogathatunk, attól függően, hogy mire szeretnénk használni őket. A táblamarkereket leginkább iskolákban vagy cégeknél használják. Bizonyos esetekben előfordul, hogy a tanárok előnyben részesítik a mágnestáblákat és hozzájuk tartozó különböző színű táblamarkereket, mint a hagyományos táblákat, illetve krétákat. Mindamellett, hogy könnyeben törölhető a szöveg anélkül, hogy porfelhő alakulna ki, egyszerűbben is írhatunk ezekre a felületekre. Nagy előnyük, hogy a mágnestáblák más, mágneses tárgyakkal könnyen kombinálhatók. Ennek köszönhetően a tanórák során ezek használatával könnyebb fenntartani a diákok érdeklődését. Sokkal pontosabb rajzokat lehet készíteni táblamarkerekkel, mint egyszerű krétákkal, és az esetleges karcoktól sem kell tartanunk. Főleg színes kréták esetén fordul elő, hogy letörlés után is nyomot hagynak, így az új réteg kevésbé vehetők ki jól, a táblamarkerek viszont jól olvashatók a hátsópadokból is. Az apró törléseket, javításokat is precízebben végezhetjük egy mágneses táblán. Ehhez választhatunk sima filctörlésre alkalmas táblatörlőket, vagy mágneses táblatörlőket, melyek mindig kéznél lehetnek. Ezek a mágnestáblák általában fehérek, így például jó alapul szolgálhatnak kivetítés esetén is. Kombinálva a kivetítést a színes táblamarkerek használatával akár meglévő ábrákra is tudunk rajzolni, azokat kiegészíteni. A diákok is könnyebben tudnak írni velük, mint a krétákkal, a fent említett pozitívumok mellett ezért is lehet előnyös az ilyen típusú írószerek használata.