Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Szövegkiemelők, markerek
Ügyféltoll, multifunkciós toll
Tollbetétek, tinták
Tűfilcek, rostirónok
Golyóstollak, töltőtollak
Rollerirónok, zselésirónok
Ceruzák, nyomósirónok, betétek
Grafitceruzák
Színes ceruzák
Nyomósirónok
Nyomósirón betétek
Jelölő ceruzák

Színes ceruzák

(164 termék)
/ 5 oldal
/ 5 oldal

Színes ceruza: a színtiszta öröm

A színes ceruza és a színezés újra fénykorát éli, így ne lepődjünk meg, ha egy szép napon egy színezőt és egy színes ceruza készletet kapunk valakitől ajándékba. S ha éppen mi gondolkodunk ajándékötleteken, akkor is jussanak eszünkbe a színes ceruzák! Nem csak a gyerekek és a művészek használják ugyanis ezeket az eszközöket, a színezés a felnőtt emberek között is világszerte egyre népszerűbb. Számos terápiás hatással bír ugyanis: eltereli a figyelmet a problémáinkról és rossz szokásainkról, a meditációhoz hasonlóan megnyugtatja az agyunkat, növeli a kreativitásunkat, fejleszti a koncentrációnkat és a finommotoros képességeinket, nem utolsó sorban pedig csökkenti a stresszt és a szorongást.

Miből készülnek a színes ceruzák? Talán sokan meg fognak lepődni, de egyáltalán nincs bennük grafit. A viasz alapú színesceruza úgy készül, hogy egy üstben összekevernek színező, stabilizáló és állagjavító anyagokat, viaszt adnak hozzá, majd a masszából egy gép elkészíti a ceruzabeleket. Ezeket aztán méretre vágják, és ismét viaszba mártják, hogy tapadjanak a papírra. Fából kifaragják a fél ceruzákat, kimarva a helyet a ceruzabél számára, majd a két fél darabot egy ceruzává ragasztják össze. Ezután külső festést kapnak, kihegyezik, és néhány másik színnel együtt dobozolják őket, és már mehet is a boltok polcaira a színes ceruza készlet!

Nem mindegyik fajta készül azonban viaszból. Léteznek vízoldható ceruzák, vagy más néven akvarellceruzák is, amelyek szárazon és nedvesen is használhatóak. Ha vizes ecsettel elkenjük a kész rajzot, festmény lesz belőle, de ehhez gondoskodnunk kell akvarellpapírról is. Az agyag alapú ceruzák a legszárazabbak és legkeményebbek, akár karcolhatnak is. Alacsony áruk miatt a gyerekek kezébe leginkább ezek valók, aztán ahogy ügyesednek a kicsik, akkor lesz indokolt a minőségibb színes ceruza készlet beszerzése.

A viasz alapú színes ceruzák a legelterjedtebbek a kedvező ár-érték arányuk miatt, ezek iskolai és hobbi célokra is kiválóan alkalmasak. Jól rétegezhetők, de a nagyon puha típusoknál előfordulhat, hogy felhalmozódik a viasz, amit aztán óvatosan el lehet távolítani. Az olaj alapú színes ceruzák élénk színekben pompáznak, vízállóak, nem törékenyek, viszont hajlamosak maszatolódni. Ezek inkább profi használatra, részletgazdag művészi rajzokhoz, alkotásokhoz javasoltak, már csak a borsosabb áruk miatt is. Ha viaszceruzát szeretnénk venni, a Koh I Noor vagy a Faber Castell kínálatában kiváló termékeket találhatunk; az olaj alapúakat pedig kifejezetten az utóbbi márkából érdemes beszereznünk.

A Faber Castell színes ceruza világszerte a művészek egyik kedvence. Az elsőt a századelőn mutatta be a nagyközönségnek Alexander von Faber Castell gróf, akinek már a távoli ősei is ceruzagyártással foglalkoztak. A minőségi találmány 1909-ben az Egyesült Államokban elnyerte a „Ceruzák királya” nevet. A 120 árnyalatban elérhető színesceruzák élénk színeiket a magas pigmenttartalomnak köszönhetik; vízállóak és kenődésmentesek. Ami a fényállóságot illeti, majdnem mindegyik szín maximum pontos értékelést kapott, tehát valóban erős és tartós színei vannak.

A Koh-I-Noor azt jelenti: „a Fény hegye”. 1899-ben a Hardtmuth nevű cseh cég a Párizsi Világkiállításon huszonegy, sárga cédrusfa borítású, különféle keménységi fokozatú ceruzát mutatott be, amivel nagy sikert aratott. Többek között Viktória brit királynő figyelmét is felkeltette, aki ezután nemcsak lelkes megrendelőjük lett, de megbecsülése jeléül a Koh-I-Noor nevet adományozta cégnek. A név a híres gyémántra utal, melynek története még az időszámításunk előtti Indiába nyúlik vissza, s amelyet a királynő a koronaékszerekhez kapott ajándékba Indiától. A cég innentől Koh-I-Noor Hardtmuth név alatt működött tovább, megnyitotta első gyárát az Egyesült Államokban, és rövidesen a világ legnagyobb ceruzagyára lett belőle. Ekkorra már megjelent termékei között a számtalan színesceruza is, a kínálat pedig folyamatosan bővült. A gyártás már Kínában is folyik; a cég ma is a minőségre törekszik, ragaszkodik a manufakturális jellegéhez, és nagy hangsúlyt fektet a szakértelemre.