Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Szövegkiemelők, markerek
Ügyféltoll, multifunkciós toll
Tollbetétek, tinták
Tűfilcek, rostirónok
Golyóstollak, töltőtollak
Rollerirónok, zselésirónok
Rollerirónok
Zselés irónok
Ceruzák, nyomósirónok, betétek

Zselés irónok

(212 termék)
/ 6 oldal
ICO Gel kék rollerirón
Raktáron
289 Ft

/ 6 oldal

Kedvencünk a zselés toll

A zselés toll igen nagy népszerűségnek örvend felnőttek és gyerekek körében egyaránt. Ez leginkább annak köszönhető, hogy egyenletes, könnyed írást tesz lehetővé, óriási színválasztékban kapható, és sok területen alkalmazható. Sokak kedvencévé vált megjelenése óta.

Mitől zselés a zseléstoll?

Ennek a tollnak a működési mechanizmusa hasonló a golyóstolléhoz. Tintája vízbázisú, kocsonyás állagú. Csak a hegyben található golyó forgásakor, írás közben válik folyékonnyá, majd a papírra kerülve újra megszilárdul és megszárad. A zselés toll tintája a golyóstollhoz képest kevésbé folyékony, így nagyobb mennyiségű és többféle színű festékanyagot (pigmentet) is tartalmazhat. Ezért áll rendelkezésre megannyi élénk színben, akár csillámmal dúsított, arany vagy ezüst változatban is. Csillámos festékanyag csak ezekben a ironokban használható, mert folyékonyabb tintába (például golyóstoll tintába) keverve a színanyag leülepedne a tintatartály aljára, és eltömné a hegyet.

A legtöbb zseléstoll kupakkal zárható, amely a tinta beszáradását hivatott megakadályozni. A légmentes záródás érdekében a kupakban gyakran egy apró, gumiból készült golyót vagy lemezt találunk, amelybe a hegy belenyomódik. Nyomógombos tollak is elérhetők zselés tintával. Ezeknek a hegyében egy apró rugó van beépítve a golyó mögé, ami azt kifelé nyomva elzárja a tintát a levegőtől. Ha kifogy a kedvenc tollunk, nem szükséges újat vásárolnunk, hiszen igen sok típushoz kaphatók már igen kedvező áron kaphatók tollbetétek is.

A zselés toll (vagy más néven géltoll, rollerirón, zselésirón) leginkább sima és folyamatos írásképének köszönheti népszerűségét. Elég éppen csak hozzáérnie a papírhoz és már siklik is. Nincs szükség a golyóstollnál megszokott nyomásra, erőkifejtésre a folyamatos írás érdekében. A könnyed használat révén akár hosszas jegyzetelés során sem fárad el a kezünk.

Látványos, tetszetős írásképet biztosít, így iskolába, irodába, kreatív célokra is kitűnő választás. Ideális választás például meghívók, képeslapok, ültetőkártyák készítéséhez. Nagyobb gyerekeknek aprólékos, pontos színezéshez is kiválóan megfelel.

  1. Abban az esetben azonban, ha gyorsan írunk vagy nagyon sietünk, nem árt odafigyelni. A zseléstoll tintája ugyanis lassabban szárad, mint a golyóstollé. Ezért esetleg előfordulhat, hogy az írás szétkenődik, elmaszatolódik a papíron. Éppen ezért balkezesek számára sem ideális választás, hiszen ők írás közben a már teleírt területen tartják a tenyerüket, így könnyen elkenhetik a tintát.
  2. Használata egyszerű és nagyszerű, azonban néhány dolgot nem árt tudnunk a tintával kapcsolatban. Amellett, hogy a vízbázisú, zselés tinta a golyóstollénál lassabban szárad, azt is érdemes tudni, hogy nem vízálló. Tehát, ha rácsöppen egy csepp víz a papírra, a tinta feloldódik és szétfut a papíron.
  3. Emellett enyhén zsíros vagy olajos papírra nehezebben vagy egyáltalán nem fog. Ezt a jelenséget biztosan mindenki tapasztalta már, hiszen a golyóstollaknál ugyanúgy fennáll.
  4. Sűrűbb állaga miatt a golyóstollénál hamarabb kifogy tintája. Jó hír viszont, hogy sok verziójába már kedvező áron cserélhető tollbetét kapható.

Az Office Depot-ban többféle gyártó termékei közül is választhat. Kapható nálunk Edding zselés toll, Uni rollerirón éppúgy, mint a sokak szerint a legjobb zselés toll, a Pilot G-2, vagy ahogyan sokan nevezik Pilot G2. A japán cég által Franciaországban gyártott toll kiváló minősége, ergonomikus, puha fogója miatt méltán népszerű a fiatal és az idősebb korosztály körében egyaránt. Emellett kiváló minőségű wolfram-karbid golyója és minőségi tollbetétje gondoskodik a könnyed írásélményről. Nagyon sokféle színben elérhető.