Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iskolaszerek
Iskolatáskák, tolltartók és kulacsok
Iskolai papíráru
Mappák és borítók
Kreatív termékek

Iskola és Hobby

(4 256 termék)

Akár iskolai foglalkozásokról, akár hobbyról beszélünk, mindegyikhez jó néhány eszközt és alapanyagot be kell szereznünk.

/ 178 oldal
/ 178 oldal

Iskolatáska, tolltartó, kulacs

Ahogy a vége felé közeledik a nyári szünet, mindenütt hatalmas plakátok hirdetik, hogy hamarosan kezdődik a tanítás. A szülők ilyenkor elkezdik végiggondolni, hogy mi mindenre lesz szüksége a gyermeküknek az új tanévben. A világ ugyan a digitális módszerek felé halad, de azért ne ijedjünk meg: a mai iskolások ugyanúgy színes és kézbe vehető tárgyak segítségével tanulnak, mint mi annak idején. A szorosan az oktatáshoz kötődő eszközök – füzetek és ceruzák – mellett ne feledkezzünk meg a kiegészítő holmikról sem, amikre a gyermeknek minden nap szüksége lesz. Először is kelleni fog egy iskolatáska, ha a csemeténk most kezdi az iskolát, vagy ha kinőtte a tavalyit. Jó elosztású, kényelmes darabot válasszunk: nagyon fontos, hogy ne menjen tönkre a gyermek gerince a gyakran nagy súly alatt, a kedvenc színei és rajzfilm-karakterei pedig segítenek abban, hogy pozitív érzelmei kötődjenek a tanuláshoz. Tolltartóból a legkisebbeknek olyant érdemes venni, amiben csak egy rekesz van, különben az izgatott kezecskék egész biztosan nem fogják megtalálni benne azt az egy dolgot, amit a tanító néni kér. A nagyobbak valószínűleg pontosan tudni fogják, hogy milyen táskát és tolltartót szeretnének – hallgassuk meg a véleményüket, és igyekezzünk megtalálni a középutat a minőség és a „menőség” között.

Szerezzünk be egy kulacsot és uzsonnás dobozt is. Egyszerűbb lesz a gyerkőc élete, ha korán rászoktatjuk a vízivásra: bár sokan ódzkodnak a csapvíztől, higgyük el, hogy nem tartalmaz az egészségre káros anyagokat, legfeljebb rossz a marketingje. Egy kedves mintájú, könnyen kezelhető kulacs segíthet a megfelelő ivási szokások kialakításában. Az uzsonnás doboz hasonlóképpen a helyes étkezést szolgálja: tegyünk a különböző rekeszekbe szendvicset, cukormentes kekszet, darabokra vágott gyümölcsöt, vagy zöldséget. Egy tetszetős uzsonnás doboz és a benne lévő szép, színes étel biztosan legyőzi a büfében kapható édességeket. Ha odafigyelünk arra, hogy mit eszik-iszik a gyermekünk az iskolában, egyrészt jobban fogja magát érezni a bőrében, másrészt kíméljük a pénztárcánkat, harmadrészt pedig jóval kevesebb szemetet termelünk.

Iskolaszerek

Vannak olyan napok, amikor még a szokásosnál is nehezebben megy a felkelés, a készülődés és az indulás az iskolába. Ilyenkor is ügyeljünk rá, hogy ne maradjon ki semmi a táskából, de ha lehet, inkább már előző este ellenőrizzük a táska tartalmát. A kicsiknek füzetek, grafit- és színesceruzák, radír, hegyező, a nagyobbacskáknak ceruza helyett inkább golyóstoll, esetleg szövegkiemelő, matekórára körző, számológép kellhet. Ha rajz- vagy technikaóra is lesz aznap, ne felejtsük el a rajztáblát, ecseteket, vízfestéket vagy temperát, gyurmát, ollót, hurkapálcát, ragasztót sem, tornaórára pedig természetesen a tornazsákot.

Némelyik iskola megadja a pontos márkát, hogy milyen írószereket szeretne, de ha nem kapunk támpontot, válasszuk mindenből a középkategóriát. Felesleges egy kisiskolásnak csúcsminőségű iskolaszereket venni, de az sem szerencsés, ha pityeregve jön haza, mert kettétörött a ceruzája. A kategórián belül pedig hallgassunk a szívünkre, és döntsünk bátran szín és dizájn alapján.

Sok gyermek nemcsak az iskolában, hanem otthon is szívesen kézműveskedik. Lehetőleg ne keverjük össze az iskolai órákon használatos eszközeit az otthoni játékkal: legyen külön színes ceruzakészlete, festéke, gyurmája a saját alkotásaihoz. Ezekkel a maga örömére kísérletezhet, vegyítheti a színeket, pancsolhat anélkül, hogy bárki rászólna emiatt. Léteznek kimondottan gyerekeknek szánt kreatív termékek is: ezerféle festék, csillámragasztó, matrica, gipszöntőforma, nyomda; az egyszeri szülőnek valósággal káprázik a szeme, és azt se tudja, melyikhez kapjon. Megint csak fontos a szülő szerepe abban, hogy egy kisgyereknek már óvodás korában ki se látszik az orra a kütyükből, vagy a való világgal ismerkedik játékos formában. Játsszunk, foglalkozzunk velük, amíg igényük van rá!

Minden, ami papírból van

Írólapokra, rajzlapokra a munkánkban és a magánéletünkben egyaránt szükségünk lehet. A félfamentes változatok inkább a gyermekünk iskolai céljaira, játékhoz, vagy saját felhasználásra ajánlottak: a bennük lévő barna facsiszolat zavaró hatású egy hivatalos levélen, cserébe viszont ezek kevesebb vegyszert tartalmaznak. A famentes papírok fehérített cellulózból készülnek, homogén felületük professzionálisabb külsőt kölcsönöz.

Ma már számtalan féle letölthető és kinyomtatható órarendet találhatunk az interneten, vagy akár mi magunk is elkészíthetjük otthon rajzlap, ceruza és vonalzó segítségével, és az iskolásunkkal együtt ki is dekorálhatjuk. Akinek azonban nincs ideje, kedve vagy lehetősége ilyesmivel foglalkozni, készen is megvásárolhatja az elengedhetetlen órarendet. Ne feledkezzünk el az általános iskolás gyermekünk füzetcímkéiről sem!

Elsősorban a kislányok körében népszerűek a tanév rendjéhez igazodó, színes borítós diáknaptárak, de a középiskolás, főiskolás korosztály részére is gyártanak komolyabb tervezőnaptárakat. A tanároknak szánt könyvecskékben pedig külön oldalakon van összegyűjtve az órarend, az ülésrend, az osztálynévsorok, a csengetési rend, értekezleti lapok, osztályköltségvetés-táblázatok – vannak dolgok, amiket nem lehet, vagy nem érdemes a telefonban tárolni. Egy szép, ízléses naptár kiváló ajándék is lehet az érintetteknek.

Borítók, mappák és füzetboxok

Gyermekünk rajzait, iratait, vagy akár a saját dolgainkat is biztonságos helyen tudhatjuk a gumipánttal záródó füzetboxokban. Ezek sokféle színben és mintában kaphatóak: némelyik darab olyan szép, hogy lakberendezési tárgyként is megállja a helyét. Hasonló funkciót töltenek be a gumismappák: a fő különbség, hogy ezeket általában két gumi zárja le a sarkokon, és kisebb mennyiségű irat fér el bennük, mint a füzetboxokban., habár létezik szélesített gerincű gumis dosszié is, nagyobb mennyiségű irat tárolásához.

Biztosan emlékszünk még gyerekkorunkból az első iskolai napra, amikor megkaptuk a könyveket és a füzeteket, aztán egész délután vágtuk-ragasztottuk rájuk színes papírból a borítást. Ma már nem így megy: rengeteg féle könyv- és füzetborító áll az iskolások rendelkezésére, az átlátszó nejlontól a legváltozatosabb figurákig mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Buli van!

Szerencsére az élet nemcsak szürke hétköznapokból áll, hanem az év során sokféle ünnep is tarkítja: szülinapok, évfordulók, lánybúcsúk. Ezek – amikor nincsenek korlátozások – jó alkalmak arra, hogy összejöjjön a család és a barátok, viszont jócskán készülni is kell rájuk, minden részletre odafigyelve, hogy igazán ünnepi legyen az alkalom. Az ajándékon és az enni-innivalón kívül a csomagolásról és a dekorációról sem szabad megfeledkeznünk. Sokféle, az alkalomhoz illő díszcsomagoló áll rendelkezésünkre, de ha időszűkében vagyunk, segítségünkre lehet egy szép ajándéktasak is. Persze egész más kiegészítőket kell beszereznünk egy gyerekzsúrra, mint mondjuk a nagyszülők aranylakodalmára. A gyerekek partyján (ha nem szeretnénk törött cserepeket szedegetni) használjunk színes papírtányérokat és -poharakat, díszítsük a lakást lufikkal; ha kislány az ünnepelt, biztosan szívesen felvesz egy szülinapos fejdíszt is, amiben kiragyog a többiek közül. Egy idősebb ember esetében vegyük figyelembe a személyiségét, vérmérsékletét: a visszafogott ünnepi szalvéták és gyertyák minden alkalomhoz illenek, de a „vén szatyor” feliratú kitűzővel és hasonlókkal legyünk óvatosak.


Térképek és földgömbök

A gyerekek nyitottak a természettudományokra, érdekli őket az élővilág, de ugyanúgy az élettelen is. Miért is kellene ennek az érdeklődésnek az iskolai órákról szólnia – a szülők is segíthetnek a gyermeküknek felfedezni a földrajz világát. Sokféle, kicsiknek szánt eszköz létezik: hagyományos, vagy akár interaktív térképek és földgömbök, melyek játékos formában tanítják meg az alapismereteket. A földgömböket úgy készítik, ahogy a Föld is elhelyezkedik a valóságban, azaz a tengelyük 23,5°-os szöget zár be a függőlegessel, illetve ezek is, akárcsak a Föld, körbe tudnak fordulni a tengelyük körül, így vizuálisan megjelenítve segítenek elképzelni, hogy is néz ki a bolygónk. A földgömbök arra is jók, hogy a gyerekek megértsenek bizonyos földrajzi összefüggéseket: a háromdimenziós szemléltetéssel könnyebb felfogniuk a nappalok és éjszakák, vagy az évszakok váltakozását, a Föld forgását és keringését, a földrajzi fokhálózatot, vagy a távolságok mérését, hogy csak néhányat említsünk. A rajzokkal gazdagított, esetleg világító gyerekföldgömbök még vonzóbbá teszik a témát. A nekik szánt térképeket is gyakran rajzok díszítik, például az adott helyen élő embertípusokról vagy állatokról, de létezik olyan verzió is, ahol a kicsik maguk színezhetik ki az országokat. A térkép tartalmának megértését tovább segítik a háromdimenziós dombortérképek, a fentieken kívül pedig számos kirakó és társasjáték csinálhat kedvet a gyerekeknek a Földdel való ismerkedéshez.