Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Laptopok
Kiegészítők
Számítógép
Kellékek
Nyomtatás
PC periféria
Monitor
Webkamera
Billentyűzet
Billentyűzet+egér
Egér, egérpad
Digitalizáló eszköz, tuner
Digitális rajztábla
Szkenner
PC komponens
TOP márkák
Szoftver

Billentyűzet

(286 termék)
/ 8 oldal
/ 8 oldal


Billentyűzet – periféria központi helyen

Billentyűzet nélkül, hiába van csúcskategóriás a processzor a gépünkben, egy egyszerű levelet sem tudunk megírni vele. A keyboard annyira jól ki van találva, annyira célszerű és hatékony beviteli eszközt jelent, hogy nem sokat változott az elmúlt évtizedekben. A lényeg most is ugyanaz, sőt ha jobban belegondolunk, egy modern gamer billentyűzet a hagyományos írógépektől –- nem is sokban különbözik. Bár nyilván modernebb, a mechanikus billentyűzet kapcsolója, rugós kialakítása, de még a kopogása is a klasszikus írógépeket idézi. Szóval nagy túlélő a billentyűzet, és ha valami évtizedeken át szolgál a számítástechnikában, az szolgálni fog valószínűleg évtizedek múlva is. Azonban ha vásárlásra adnánk a fejünket, a széles kínálat láttán könnyen elbizonytalanodhatunk – melyik típust vagy melyik gyártó termékét válasszuk? Logitech billentyűzet vagy Genius billentyűzet mellett döntsünk, esetleg válasszunk inkább egy Asus billentyűzet vagy egy Trust billentyűzet között? Bluetooth billentyűzet legyen, vagy bármely vezeték nélküli billentyűzet, világító billentyűzet  lesz a megfelelő választás, vagy jobban szolgálja az érdekeinket, ha egy ergonómikus billentyűzet mellett döntünk? Megannyi kérdés, de kis utánajárással bárki megtalálhatja az igényeihez, szükségleteihez legjobban illő modelleket.

Vezeték nélküli billentyűzet vagy vezetékes modell?

Egy vezetékes klaviatúra költséghatékonyabb megoldást jelent, mint egy vezeték nélküli billentyűzet, azonban az olcsóságnak ára van – a vezetékek gubancokat okozhatnak, és a kábel hossza is behatárolhatja a mozgásterünket. A vezeték nélküli billentyűzet nagyobb kényelmet és szabadságot biztosít, rugalmasabb, viszont az ára is magasabb. Ha mobil eszközhöz szeretnénk csatlakoztatni, érdemes lehet egy Bluetooth billentyűzet beszerzésében gondolkodni, de a WiFi-s modellek is jó választást jelenthetnek, ha a 2,4 GHz-s frekvencián nem túl nagy a zsúfoltság és nem zavarják egymást a WiFi-s eszközök.

Magyar billentyűzet vs. angol billentyűzet

Fontos a keyboard kiosztása is. A magyar billentyűzet rendelkezik ékezetes betűkkel, míg az angol billentyűzet esetében külön billentyűt – vagy billentyűkombinációt - kell megnyomni az ékezetes karakterek eléréséhez. Ha sokat és inkább magyar nyelven gépelünk, vagy a magyaros kiosztást ismerjük jobban, magyar billentyűzet mellett döntsünk - nagyon zavaró, ha keresgélni kell a megfelelő gombokat, azonban egy gamer billentyűzet esetében, vagy ha az ember programozó, egy angol nyelvű billentyűzet beszerzése jobb döntésnek bizonyulhat.

Mechanikus billentyűzet vs. membrános

A membrános keyboard változatok viszonylag olcsón megkaphatók, és igazából mindent tudnak, ami egy alap klaviatúrától elvárható, noha nem minden esetben ideálisak – hosszabb távon kényelmetlenek, zavaróan hangosak lehetnek, és viszonylag hamar felmondják a szolgálatot. Bár a minőségibb középkategóriás membránosok között már találhatunk gyors, strapabíró, nagyon kényelmes modelleket is, ha gamer billentyűzet beszerzését fontolgatjuk, jól jöhet egy mechanikus változat. Ezek ugyan magasabb árkategóriát képviselnek, mint a membrános társaik, azonban nagyfokú tartósságuk, hosszú élettartamuk, és remek taktilis tulajdonságaik miatt nagyobb igénybevétel esetén jó szolgálatot tesznek, hamar visszahozzák az árukat.

Ergonómia, kialakítás, dizájn, extrák

Fontos a billentyűzet ergonómiája, viszont nincs általános recept arra nézve, kinek mi a kényelmes. Valaki a széles enterhez, valaki a hosszú shifthez szokott, valaki igényli a csuklótámaszt, valaki nem, a változatos kialakítású modellek között azonban mindenki megtalálhatja a számára ideális kombinációt. Ha szempont, hogy minél kisebb legyen a klaviatúra, egy alacsony profilú gombokkal szerelt – akár összehajtható - mini billentyűzet lesz a megfelelő választás. Ha speciális programokhoz vagy játékokhoz keresünk klaviatúrát, egy makrógombokkal felszerelt, programozható gamer billentyűzet lehet a legjobb döntésünk. Ha fontos a billentyűzet kinézete, vagy szeretnénk jól látni a gombokat sötétben is, egy világító billentyűzet az, amire szükségünk lehet.

Árak

Érdemes tisztában lenni az igényeinkkel, vagyis hogy milyen célra keresünk terméket, mert az árak széles sávban mozognak. Egy belépő szintű, pl. Hama billentyűzet már 2 000 forint körüli áron a miénk lehet, de a többi ismert gyártó termékeit is mind elérhetők az öt ezer forint alatti kategóriában, és ezek jó vásárnak is tekinthetők, ha nem várunk tőlünk csodát, csak annyit, hogy tisztességesen működjenek valamennyi ideig. Egy alap gamer billentyűzet 5 000 – 10 000 forintnál kezdődik, a profibb megoldások azonban inkább húszezernél. Ha egy minden extrával felszerelt, mechanikus megoldást keresünk, pl. egy Razer billentyűzet mellett döntünk, lehet, hogy ennél is mélyebbre kell majd nyúlnunk a zsebünkbe, de biztosak lehetünk abban, hogy a klaviatúránk hosszú éveken át minden igényünket kielégíti majd.