ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Laptopok
Kiegészítők
Számítógép
Kellékek
Nyomtatás
Lézernyomtató
Tintasugaras nyomtató
Multifunkciós nyomtató
Nyomtató kellék
PC periféria
PC komponens
TOP márkák
Szoftver

Multifunkciós nyomtató

(151 termék)
/ 5 oldal
/ 5 oldal

Multifunkciós nyomtató

 

Nyomtatás, másolás, szkennelés: ezek a feladatok nem is olyan régen még legalább két-három készüléket igényeltek, mára azonban egy multifunkciós nyomtató segítségével egyúttal is elvégezhetők. Ezek a készülékek ugyanis nem csak printer funkcióban, azaz mint lézernyomtató használhatók, hanem szkennerként és fénymásolóként is. Azonban a „milyen nyomtatót vegyek” típusú kérdések ezen készülékek beszerzésénél a szokásosnál is gyakrabban felmerülnek: HP multifunkciós nyomtató vagy Epson multifunkciós nyomtató mellett tegyük le a garast? Egy lézer multifunkciós nyomtató, egy alap nyomtató szkenner, esetleg egy tintasugaras multifunkciós nyomtató lesz a legjobb választásunk? Az alábbiakban összefoglaljuk az Ön számára, miért is érdemes egy ilyen készülékbe beruházni, és hogy melyek azok a szempontok, amelyeket mindenképpen érdemes mérlegelni vásárlás előtt.

 

Teret ad a kényelemnek

 

Szerencsére elmúltak már azok az idők, amikor olyan készülékkel voltunk kénytelenek telezsúfolni az irodát, amelyek csak egy-egy feladatra hivatottak. Egy multifunkcionális nyomtató segítségével a szkennelés, a nyomtatás és a fénymásolás egy füst alatt elintézhető, így ezeknek a készülékeknek köszönhetően értékes hely szabadítható fel, ha pedig nem szükséges nyomtató scanner fénymásoló kábelekkel külön-külön bajlódni, akkor az irodai asztalokon könnyen elhatalmasodó zűrzavar – és balesetveszély – kockázata is csökkenthető.

A legtöbb multifunkcionális nyomtató 3 az 1-ben modell, vagyis nyomtató-szkenner-fénymásoló funkciókat kínál, bár léteznek 4 az 1-ben típusok is: ezek a faxküldés és -fogadás lehetőségét is biztosítják.

Helytakarékosságuk mellett az ár-érték arány tekintetében is remek választást jelentenek: sokkal jobb áron beszerezhetők, mint a három készülék külön-külön megvásárlása. Egy teljesen alap, de a legtöbb irodában teljesen jól használható tintasugaras multifunkciós nyomtató már 15 000 forintért a miénk lehet, de a nagy márkák termékeiért sem kell sokkal többet fizetnünk – lényegesen kevesebbet, mintha külön-külön kerülne beszerzésre a printer, a szkenner és a fénymásoló.  Egy HP multifunkciós nyomtató, vagyis a nagybetűs multifunkciós lézernyomtató, mely a legtöbb irodában megtalálható, már 45 000 forintért cserébe megkapható, de egy Epson multifunkciós nyomtató, vagyis a klasszikus színes tintasugaras multifunkciós nyomtató sem kerül sokkal többe, mint egy jobb kávéfőző vagy monitor.

 

Multifunkciós lézernyomtató vagy multifunkciós tintasugaras nyomtató?

 

A lézeres termékek beszerzési költsége valamivel magasabb, mint a tintasugaras megoldásoké (ez a legtöbb egyfunkciós printer esetében is így van). A lézeres elven működő termékek kiváló nyomtatási minőséget biztosítanak, különösen gyorsak, és az egy oldalra jutó nyomtatási költségük jóval alacsonyabb, mint a tintasugaras társaiké. A tintasugaras megoldások is szép nyomatokat készítenek, de elsősorban azoknak ajánlottak, akik alkalmanként nyomtatnak, és inkább grafikákat, fotókat, mint szövegeket.

 

Milyen nyomtatót vegyek – avagy a legfontosabb szempontok vásárlás előtt

 

A legfontosabb kérdés, amit érdemes megválaszolni vásárlás előtt, az az, hogy milyen gyakran, mekkora volumen nyomtatására lesz használva a készülék. Ha várhatóan sok dolga lesz a gépnek, akkor elegendő tinta-, festék- és papírkapacitással rendelkező modell mellett döntsünk. A nyomtatási sebesség szintén fontos szempont, azonban érdemes figyelembe venni, hogy ez az érték nagyban függhet attól, hogy fekete-fehér vagy színes nyomtatásra fogjuk-e használni a gépet, ugyanakkor a papír minősége is meghatározó lehet. Tipp: válasszunk kétoldalas nyomtatási funkcióval rendelkező készüléket, ha szeretnénk a papír lehető leghatékonyabb felhasználását biztosítani.

Fontos az is, hogy a választottunk elegendő és megfelelő csatlakozással rendelkezzen: jó, ha legalább egy RJ-45-ös és egy USB interfész rendelkezésre áll, de az sem baj, ha WLAN/Bluetooth kompatibilis a készülék: így telefon vagy tablet segítségével is használhatjuk majd, nemcsak számítógéppel.

Érdemes figyelni a DPI-ben megadott nyomtatási felbontásra is: minél magasabb ez az érték, annál élesebb és jobb minőségű lesz a nyomtatási kép. A grafika és a fényképnyomtatás során nagy nyomtatási felbontásra (2500 DPI) van szükség, de ha csak dokumentumok nyomtatására fogjuk a gépet használni, egy 600 és 1500 DPI közötti felbontás is bőven elegendő lesz.

 

Egy szó mint száz

Ha tehát otthonra vagy akár az irodába olyan keres készüléket, melynek segítségével egyúttal szkennelhet, nyomtathat és fénymásolhat is, webáruházunk kínálatában könnyen megtalálhatja az Önnek leginkább megfelelő hely-és költséghatékony megoldást. HP multifunkciós nyomtató, Epson multifunkciós nyomtató, multifunkciós lézernyomtató, multifunkciós tintasugaras nyomtató, fénymásoló nyomtató: válassza ki az Önnek leginkább megfelelő terméket, és nyomtasson, szkenneljen, fénymásoljon egyetlen készülékkel, kényelmesen!