Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
LA4 borítékok
LC5 borítékok
LC6 borítékok
LC6/5 borítékok
Légpárnás tasakok
TB4 tasakok
TB5 tasakok
TC4 tasakok
TC5 tasakok
Egyéb tasakok és borítékok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Légpárnás tasakok

(26 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Boríték „kalauz” – légpárnás tasak, enyvezett boríték és társaik

A boríték (legyen az sima vagy légpárnás tasak) és a csomagkísérő tasak az a két termék, amelyeknek a megvásárlására sokszor nem készülünk fel elég alaposan, s erre csak akkor jövünk rá, amikor az üzletben szembe találjuk magunkat a hatalmas választékkal. Légpárnás boríték, különféle boríték méretek, öntapadós és ablakos borítékok, bélésnyomott termékek, névjegy boríték – hogy csak néhányat említsünk a fontosabb típusok közül. Az átlagos felhasználó nehezen tud különbséget tenni enyvezett és szilikonos változat között, és gyakran a különféle tasakok is komoly fejtörést okozhatnak. Ahhoz, hogy gyorsan és könnyedén ki tudjuk választani a megfelelő árucikket, nem árt megismerkedni a különböző terméktípusokkal.

Légpárnás tasak és csomagkísérő tasak

A légpárnás tasak (vagy légpárnás boríték) akkor jön igazán jól, ha törékeny tartalmat szeretnénk szállítani, amelyet ilyen módon meg tudunk védeni a fizikai sérülésektől, s minimális mértékben a nedvességtől is. Többféle méretben hozzájuthatunk ehhez a termékhez. A csomagkísérő tasak vagy más néven okmánytasak egyrészt a benne tárolt dokumentumok védelmére szolgál, másrészt biztosítja, hogy bizonyos adatok (pl. a címzett neve, címe) jól látható és olvasható maradjon. Csomag feladásánál találkozhatunk ezzel a termékkel – az ebbe belehelyezett iratot általában ráragasztják a csomagolóanyagként szolgáló dobozra. Az öntapadós csomagkísérő tasak megóvja a dokumentumot a szennyeződésektől, a gyűrődéstől és a nedvességtől is. 

Boríték méretek

A funkció mellett leginkább a méretre szoktunk koncentrálni, ami önmagában sem egyszerű feladat – hát még, ha hozzáadjuk azt, hogy milyen sokféle típus létezik, bátran kijelenthetjük, hogy a feladat közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek első pillanatban tűnik. Ha a méretek közül kell választani, a többség nagyjából annyit szokott tudni, hogy mekkora az a dokumentum, amelynek bele kellene férnie. (Például levelezőlap nagyságú, A4-es papír méretű stb.) Azonban nem mindig célravezető ilyen módon megadni a paramétereket – sokkal nagyobb eséllyel választjuk ki a megfelelő méretű terméket, ha ismerjük a szabvány boríték méreteket, amelyek a következők:

  • LC6 boríték (mérete: 114X162 mm): tulajdonképpen ez a „hagyományos” méretű termék, ezt ismerjük és használjuk leggyakrabban – egy A4-es papír akkor fog beleférni, ha negyedrészre hajtjuk.
  • LC5 boríték (mérete: 162X299 cm): az A4-es papírt félbe kell hajtanunk ahhoz, hogy beleférjen ebbe a típusba. Az LC6-os társánál pontosan kétszer nagyobb.
  • LC4 boríték (mérete: 229X324 mm): ebbe hajtogatás nélkül tudjuk beletenni az A4-es papírt: mérete az LC5 kétszerese, illetve az LC6 boríték négyszerese.
  • LC5/6 boríték (mérete: 114X229 mm): az A4-es dokumentum harmadrészre hajtogatva tehető bele.
  • TC4 tasak (mérete: 229X324 mm): szintén hajtogatás nélkül helyezhető bele az A4-es papír. Egyetlen tulajdonságában tér el az LC4-es társától: míg azon a terméken a záródás a hosszabbik oldalra esik, a TC4 esetében a rövidebbre.
  • LB4 boríték: szintén hajtogatás nélkül belefér egy A4-es lap, záródása a hosszabbik oldalon található. Mérete: 250X353 mm.

A szabvány méreteken túl léteznek még egyedi méretezésű termékek, azonban leggyakrabban a fenti típusokkal találkozhatunk.

Záródás

A méret mellett azonban más tulajdonságok is jellemzik a terméket – például az, hogy milyen módon záródik. A hagyományosnak mondható, enyvezett boríték mindenki számára ismerős lehet. Ennél a típusnál van egy visszahajtott rész a termék nyílásánál, amely ragasztóanyaggal van bevonva. Ez az anyag akkor tud ténylegesen ragasztóként viselkedni, ha vízzel érintkezik. Ezt a típust leginkább gépi borítékolásnál használják, mivel az automatizálás ennél a záródásnál a legegyszerűbb. A szilikonos boríték esetében a zárást biztosító fülön egy ragasztóréteg található, amelyet szilikonos réteg fed le. Ha eltávolítjuk a csíkot, a boríték könnyedén lezárható. Az enyvezett és szilikonos záródás mellett létezik öntapadós boríték is, amelyen a „száj” résznél két ragasztott felület találkozik, melyeket egymásra hajtva és egymáshoz nyomva tudjuk lezárni a terméket. A ragasztóanyag élettartama ennél a típusnál a legrövidebb, nagyjából 1 év, míg a szilikonosnál 3-4 év, az enyvezett boríték pedig szinte korlátlan ideig megőrzi állapotát.