Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Másolópapírok
Nyomtatványok
Etikettek
Univerzális etikettek
Színes etikettek, jelölőpontok
Speciális etikettek
Egyéb etikettek
Füzetcímkék, matricák
Kockatömbök és öntapadós jegyzettömbök
Füzetek
Speciális papírok
Borítékok és tasakok
Beírók, mutatók, önátírók
Öntapadó nyilak és címkék
Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök
Pénztárgép- és árazószalagok
Írólapok, rajzlapok, vázlatfüzetek
Naptárak és kiegészítők

Színes etikettek, jelölőpontok

(55 termék)
/ 2 oldal
/ 2 oldal


Színes, öntapadós címke – sokoldalú felhasználásra


A színes, öntapadós címke, jelölő címke vagy színes etikett néven is ismert, s szinte minden irodában és sok háztartásban megtalálható. Segítségével egyszerűen és hatékonyan rendezhetjük irodai vagy privát dokumentumainkat – a rendszerezéssel pedig rengeteg időt és még több bosszúságot spórolhatunk meg.

Miért fontos a rendszerezés?

Ha a nyomtatott anyagaink nincsenek megfelelően rendszerezve és tárolva, az egyes iratok könnyen elkeveredhetnek, ezért amikor szükségünk van rájuk, csak hosszas keresgélés árán tudjuk megtalálni azokat. Ezzel szemben, ha mindennek megvan a maga helye, s a dossziék, mappák jól beazonosíthatók, pillanatok alatt hozzájuthatunk a keresett anyaghoz. Megéri tehát időt és energiát szánni a megfelelő rendszerezésre, amelynek egyik eszköze lehet a színes öntapadó címke.

Mire jó a színes etikett?

A jelölő matricák kiváló minőségű, bevonatos papírból készülnek, könnyen felragaszthatók, és nem hagynak nyomot. Széles körben használhatjuk őket: kiválóan alkalmasak irodai, iskolai, naptári jelölésekre és azonosításokra, színkódolásra, illetve a felsoroltakon kívül még számos módon hasznosíthatjuk őket, akár kreatív és hobbi célokra is. Például díszíthetjük velük az iskolai füzetünket, egy születésnapi meghívót, egy borítékot, vagy kombinálhatjuk más technikákkal is (rajzzal, origamival stb.), aminek eredményeként valami igazán egyedi és kreatív alkotást hozhatunk létre. Az öntapadós címkék különféle színekben kaphatók: a zöld, sárga, piros, kék és fehér alapszínek mellett választhatunk neon narancs, rózsaszín, lila, fekete és egyéb árnyalatú matricákat.

Nyomtatható és kézzel írható etikettek

Léteznek olyan tervező és szerkesztő programok, amelyekkel egyszerűen, különösebb hozzáértés nélkül is megtervezhetjük, majd kinyomtathatjuk saját, egyedi címkéinket. A gyártók olyan modern technológiákat alkalmaznak, amelyek lehetővé teszik az elakadásmentes nyomtatást és a tiszta nyomtatási képet, mely védett mindenféle elkenődéstől. Az elkészült matricákat tetszőleges módon használhatjuk fel sokféle felületen. Fontos tudni azonban, hogy nem minden színes etikett nyomtatható – van olyan termék, amelyre csak kézzel írhatunk, míg egyes címkék tintasugaras vagy lézernyomatóval is kompatibilisek.

Visszaszedhető, színes jelölő

Léteznek visszaszedhető és nem visszaszedhető etikettek. A visszaszedhetőket akár többször is felhasználhatjuk, vagyis, miután visszaszedtük őket egy felületről, később újra felragaszthatjuk akár ugyanoda, akár máshova. A nem visszaszedhető típust viszont csak egyetlen alkalommal lehet felhasználni, eltávolítás után már nem tudjuk ismételten felragasztani valahova. A visszaszedhető etikett nagy segítség lehet boltokban, például a leárazott termékek megjelölésére, illetve felhasználhatók a raktározási és szállítási folyamatok során is, de akár hibajelölő címkeként is használhatóak.

Alkalmazzunk színkódolást!

Bár – mint említettük – az öntapadós címke felhasználása rendkívül sokoldalú lehet, a legtöbben jelölésre, rendszerezésre használják ezeket a termékeket. A sokféle szín lehetővé teszi, hogy színkódolást alkalmazzunk – például zöld matricával jelöljük meg azokat az anyagokat, amelyekkel már nincs tennivalónk, pirossal azokat, amelyekkel még dolgoznunk kell. Vagy a sárga pöttyök jelölhetik a szerződéseket tartalmazó mappákat, a kék címkével ellátott dossziékba pedig gyűjthetjük a teljesítési igazolásokat vagy a számlákat. Ugyanígy használható a színes etikett iskolai környezetben is – a különböző tantárgyakhoz tartozó tankönyveket, munkafüzeteket és füzeteket megjelölhetjük különféle színű jelölőpontokkal, így a gyerek gyorsan és egyszerűen ki tudja válogatni a megfelelő felszerelést a sok-sok tanszer közül. Ez főleg akkor jelent nagy segítséget, amikor még nem sajátította le magabiztosan az írást és az olvasást, viszont a színek alapján könnyedén be tudja azonosítani, s elő tudja készíteni a különböző tantárgyak során használt eszközöket.

Otthoni felhasználásra is alkalmas

Otthon is hasznát vehetjük a színes etikettnek – például költözés során a törékeny holmikat tartalmazó dobozokat megjelölhetjük egy színes címkével, vagy az elkészítés dátumának felírása után ráragaszthatjuk befőttjeinkre, lekvárjainkra az etiketteket. Csak a kreativitásunk szab határt annak, hogy hány féle módon használhatjuk fel az öntapadós jelölőpontokat.