Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Okostelefon
Víz-, por-, és ütésálló telefon
Nyomógombos telefon
Mobiltelefon időseknek
Okosóra és aktivitásmérő
Mobiltelefon kiegészítők
iPhone tartozékok
Tablet
E-book
/ 1 oldal
/ 1 oldal

E-book olvasó – kicsi, sokoldalú eszköz mindennapi használatra

E-book olvasó, vagy e-könyv olvasó az a digitális eszköz, melyet könyvek, magazinok vagy újságok olvasására használhatunk. Ideálisak azok számára, akik szeretnek sokat olvasni, s nemcsak otthon, hanem útközben is. Az ebook olvasóval bármikor hozzáférhetünk saját olvasmány-gyűjteményünkhöz, de lehetőség van könyvtárunk bővítésére vagy akár teljes cseréjére is. A belső tárhelynek és a felhőalapú kapcsolatnak köszönhetően a kedvenc könyvek bármikor menthetők és elérhetők. Az e-könyv készülékek praktikusak, néhány milliméter vastagok és könnyűek, így mindig magunkkal vihetjük akár a teljes könyvtárunkat is.

Elvileg az e-könyveket okostelefonokon vagy táblagépeken is el lehet olvasni, bár néha csak speciális olvasóalkalmazások segítségével, de az e-book olvasók jobban megfelelnek erre a célra. Az okostelefonokhoz és táblagépekhez viszonyítva ugyanis energiaigényük lényegesen alacsonyabb. Ezen kívül megkímél minket az olvasás közben érkező üzenetektől és e-mailektől, felugró reklámablakoktól, vagyis számos zavaró tényezőtől – így teljes mértékben az olvasásra koncentrálhatunk. Ám legnagyobb, speciális előnye a szembarát kijelző, ami a fényviszonyoktól függetlenül mindig jó látható és olvasható, akár a szikrázó napsütésben, tengerparton is.

Nincs többé bosszantó lapozgatás, esetleg várakozás kedvenc könyvünk megjelenítésére zseb formátumban, amely végre elférne egy kézitáskában is, nincs zseblámpa az ágyban – ha van otthon e-könyv olvasó. Akár alkonyatkor utazunk vonattal, akár nyaralás közben a tengerparton szeretnénk olvasgatni, ideális választás az e-könyv olvasó. Tulajdonképpen bármikor, amikor nem kívánunk több kilónyi könyvet magunkkal cipelni – vagy akár a lakásunkban tárolni, hiszen a könyvespolc meghatározó és igen helyigényes berendezési tárgy.  Az ebook ráadásul a legújabb technológiának köszönhetően alkalmazkodik egyéni kívánságainkhoz is.

Ezek a termékek leginkább a keménykötésű könyvekkel összehasonlítva praktikusak. 200 grammos átlagtömegükkel akár több ezer könyv tárolására is alkalmasak. Speciális képernyőkkel rendelkeznek, amelyek kímélik a szemet, így megkönnyítik az olvasást, ugyanakkor üzemidejük rendkívül hosszú, akár több hétig is használhatók töltés nélkül. Az LCD-képernyőkkel ellentétben ezeknek nincs bosszantó tükörhatása, a beállítható fényerő pedig lehetővé teszi, hogy lámpa nélkül, a nap bármely szakaszában, bárhol használni lehessen őket. A hardver mellett a szoftver is jelentős előnyöket kínál. A betűméret beállításának lehetőségével a betűket az olvasó számára legkényelmesebb méretben jelenítheti meg. Ez nagy segítség, különösen a gyengén látó emberek számára, akik az apró betűs könyvekkel küszködnek, de az is profitálhat a beállítható fényerőből és betűméretből, akinek a szemei egészségesek, mert jóval hosszabbá válhat a szemek fáradása nélküli olvasási idő.

A legtöbb eszköz lehetővé teszi az elektronikus könyvek beszerzését közvetlenül a gyártó üzletéből. A beépített WLAN-kapcsolatnak köszönhetően a könyvek kényelmesen megvásárolhatók bárhol, ahol internet hozzáférés áll rendelkezésre. A gyártótól függően különböző e-könyv formátumok támogatottak, beleértve az AZW / AZW3, TXT, PDF, MOBI, PRC natív, HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP vagy az ePub formátumot. Egyes modelleknél lehetősége van memóriakártyával bővíteni a tárhelyet, de a felhőkapcsolatnak köszönhetően ez nem feltétlenül szükséges, ráadásul a legtöbb elektronikus könyv kevés helyet foglal.

További előnye e termékeknek, hogy a jövőben pl. utazás közben nyugodtan otthon hagyhatjuk a szótárainkat, mert a legtöbb modell már rendelkezik fordítási funkciókkal különböző nyelvekre. A készülékkel szemben támasztott igényektől függően választhatunk modelleket érintőképernyős működéssel vagy külső kurzorpárnával. Utóbbi lehetővé teszi szöveges részek megjelölését vagy szavak megkeresését anélkül, hogy ujjlenyomatokat hagynánk a képernyőn.

Ahogy egy okostelefon vagy egy laptop esetében, úgy e-book kiegészítők is elérhetők melyeket célszerű beszerezni. Nagyon hasznos egy olyan tok, amely megvédi készülékünket a különféle fizikai hatásoktól, így utazás során sem kell attól tartanunk, hogy kis- vagy közepes ütődés hatására az megsérül, vagy a képernyője karcossá válik. Nincs tehát más dolgunk, mint beszerezni egy e-book olvasót, feltölteni rá kedvenc olvasmányainkat, és élvezni az olvasás, a művelődés meghitt pillanatait a nap bármely szakaszában, sötétben vagy vakító napfényben, otthon vagy utazás közben.