Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

E-jármű
Navigáció
Távcső és teleszkóp
Játék
Hűtőtáska
Aktív hűtőtáska
Passzív hűtőtáska
Autós hűtőtáska
Digitális fényképezőgépek
Kamera és videokamera

Autós hűtőtáska

(0 termék)
/ 0 oldal

Sajnos nincs megjeleníthető találat!

/ 0 oldal

Az autós hűtőtáska, a hűtőláda és társaik

Autós hűtőtáska, hűtőláda, jégakku – ezek azok az eszközök, amelyek talán minden háztartásban megtalálhatók, s amelyek nélkülözhetetlenné válnak, ahogy beköszöntenek a meleg, nyári napok. Hiszen mindannyian vágyunk a szabadba, távoli tájakra, ám a kánikulában komoly nehézségekkel szembesülhetünk, ha nincs otthon hűtőláda, -táska vagy egyéb hűtőeszköz, amely megóvja ételeinket és italainkat attól, hogy a nagy melegben felmelegedve tönkremenjenek.

Ezekből a termékekből is igen széles a választék, s ha épp készülünk lecserélni régi termékünket, esetleg most vásárolunk először hűtésre alkalmas tárolót, van néhány szempont, amelyet mindenképpen érdemes figyelembe venni. Nem mindegy ugyanis, hogy a tanfolyamra kívánunk magunkkal vinni egy-két szendvicset, s ahhoz keresünk egy kisméretű táskát, amely akár a hátizsákunkban is elfér, s amely hidegen tartja az uzsonnánkat, esetleg elutazunk hosszabb időre a családdal vagy a barátokkal, és nagyobb mennyiségű étel vagy ital szállítását kell megoldanunk. Utóbbi esetben egyértelmű, hogy egy nagyobb űrtartalmú és kapacitású eszközre lesz szükségünk. Az sem mindegy, hogy autóval szállítjuk vagy esetleg kézben, a vonaton vagy buszon kell cipelnünk a csomagokat, tehát mindenképpen fontos tényező a súly és a méret.  

A kemény falú hűtőtáska nemcsak hűti, de védi is élelmiszereinket a mechanikai sérülésektől, hiszen külső burkolata merev, ütésálló. Míg egy sima hűtőtáskában a szendvicsek összenyomódhatnak, az üvegpalack pedig könnyen nekiütődhet valaminek és eltörhet, a kemény falú társa védelmet nyújt a fizikai sérüléssel szemben. Javasolt tehát azt is átgondolni választás előtt, hogy mit szeretnénk az útra magunkkal vinni, milyen elvárásoknak kell megfelelni hűtőeszközünknek.

Az elektromos hűtőtáska akkor lehet optimális megoldás, ha van lehetőségünk folyamatosan biztosítani az áramutánpótlást, illetve, ha hosszabb időn keresztül szeretnénk hidegen tartani ételeinket vagy italainkat. A legtöbb elektromos hűtőtáska az autó akkumulátorával is működtethető, illetve egy részük melegen tartó funkcióval is rendelkezik. Hasonló dolgok mondhatók el az autós hűtőtáska esetében, bár ezek – ahogy a nevük is jelzi – speciálisan autós szállításra készültek. Ha az elektromos változat mellett döntünk, érdemes figyelembe venni a fogyasztását még akkor is, ha nem használjuk folyamatosan, heteken vagy hónapokon keresztül. Néhány eszköz energiahatékonysági besorolása az A tartományban van. Még az alapmodelleknél is van egy vezérlő, amellyel akár 70 százalékos energiamegtakarítás érhető el a hagyományos ládákhoz/táskákhoz képest.

Ezek a típusok általában robusztus és könnyen kezelhető műanyagból készülnek, amely könnyű hordozhatóságot biztosít a kis tömegének köszönhetően. Súlyuk többnyire 3–4 kg között mozog. A belső terük úgy van kialakítva, hogy egy másfél literes flakon is biztosan elférjen. Természetesen egy nagyobb űrtartalmú, például 40 literes darab súlya ennél magasabb is lehet. Ezeknél a ládák alján található kerekek megkönnyítik a szállítást.

A jégakku és a jégzselé nemcsak akkor tesznek remek szolgálatot, ha valamivel még kiegészítenénk hűtőtáskánk vagy -ládánk hűtési kapacitását, hanem akkor is jó előkapni őket a fagyasztóból, ha fájdalmat kell csillapítani. Ha elesett a gyerek biciklivel és bedagadt a lába, vagy ha valakinek kihúzták a fogát és fájdalmai vannak, az egyik legjobb fájdalomcsillapító eszköz a hideg. Csökkenti a gyulladást, érzéstelenít, s szinte azonnal hat, megnyugtatja a sajgó területet.

Az autós hűtőtáska és hűtőláda árak nagyon eltérők lehetnek, s az árat befolyásolják az előbb említett szempontok: a termék mérete (nem mindegy, hogy a hűtőláda 30 literes vagy 40 literes); az anyaga; és természetesen egy elektromos vagy autós táska vagy láda ára magasabb, mint egy hagyományos darabé. Vásárlás előtt mindenképpen ajánlott átgondolni igényeinket, elvárásainkat, s azok alapján kiválasztani a megfelelő terméket – akár webshopunkból, ahol a legnépszerűbb, legpraktikusabb hűtőeszközök kedvező áron elérhetők.