Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Okostelefon
Samsung okostelefon
iPhone
Xiaomi okostelefon
Nokia okostelefon
További okostelefon márkák…
Víz-, por-, és ütésálló telefon
Nyomógombos telefon
Mobiltelefon időseknek
Okosóra és aktivitásmérő
Mobiltelefon kiegészítők
iPhone tartozékok
Tablet
E-book

Nokia okostelefon

(17 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal


Nokia: elegáns külső, nagyon korrekt minőség

Nem is olyan régen a Nokia telefonok olyan népszerűek voltak, hogy ha elhangzott a mobiltelefon kifejezés, szinte mindegyikünknek a finn cég által gyártott termékek jutottak elsőre az eszünkbe. Ma már ugyan nem egyeduralkodó a márka a piacon, de a mobiljaik most is azok, amik – vagyis kulturált megjelenést, korrekt minőséget kínálnak, valamint jól csengő márkanevet. Természetesen tud meglepetéseket okozni a gyártó – és okostelefon fronton sok kellemeset is okozott az utóbbi időben, például legutóbb a PureView szériával –, mégis inkább egyszerűségük, megbízhatóságuk, sallangmentes kialakításuk miatt népszerűek ezek az egyébként nem kifejezetten olcsó telefonok. A Nokia tehát nem olcsó, de készülékei összességében kiváló ár-érték arányt képviselnek, sokat tudnak, tartósak, és szinte bárkinek jó választást jelenthetnek.

Miért érdemes Nokia okostelefon mellett dönteni?

A kevesebb néha több. Ezzel a jelszóval pozicionálja magát a gyártó, mondván: amikor a telefonunkhoz fordulunk segítségért, az utolsó dolog, amire szükségünk van, hogy az lelassítson bennünket. Ebből következően a legtöbb mobiltelefonjuk mentes az előre telepített alkalmazásoktól, vagyis a felhasználóra van bízva, hogy milyen appokat telepít a készülékre, amit ily módon semmilyen kéretlen alkalmazás sem lassít le. Mindez az akkumulátor üzemidejére is jó hatással van, és a kissé fapados kialakítás a személyes adatokkal való visszaélés kockázatát is csökkenti elviekben.

Fontos, hogy 2 évig ingyenes az operációs rendszer frissítése, és 3 év biztonsági frissítés is jár a termékekkel, ami nem evidens néhány más gyártó esetében. Pedig a biztonsági frissítések nélkül a hekkertámadások kockázata óriási, és ha elavult az Android verziója, elérhetetlenek a fejlettebb funkciók, mint például a hatékonyabb energiakezelés. Ez a veszély nem fenyeget, ha naprakész a telefonunk.

A hőskorban, amikor a vezeték nélküli telefonok piacán a finn gyártó volt az úr, a cég termékei elpusztíthatatlanságukról voltak híresek – állítólag még ma is léteznek működő 3310-esek – és nincs ez nagyon másképp most sem. A legtöbb Nokia termék ellenáll az esésnek, ütésnek, karcolásnak, bírja a strapát, vagyis egy olcsó okostelefon rövidke élettartamával szemben viszonylag hosszú időn keresztül lehet számítani rájuk.

A cég termékei általában elegánsak, ránézésre meg lehet különböztetni őket a többi gyártó modelljeitől. A termékekhez ráadásul rendszerint extra alkatrészek is járnak. Ilyen például a fülhallgató, az extra akkumulátor, a töltő és néha az USB-kábel, ami nem feltétlenül evidens más termékek esetében.

A gyártó annak idején híres volt a váratlan húzásairól. 1997-ben elsőként telepített játékot telefonra – ez volt a Snake –, de a 808 Pure View is nagy feltűnést keltett a 41 MP-es fényképezőgépével akkor, amikor legtöbb termék 2 vagy legfeljebb 5 MP-es kamerával rendelkezett. Noha ma már a megbízható középkategóriát célozza a cég, a kamerák minősége továbbra is kiemelkedő. A Zeiss cég által gyártott lencsék éles képet és gyönyörű színeket eredményeznek akár félhomályban készülnek a képek, akár a napvilágos ég alatt.

Összességében

Noha a gyártó termékeivel még mindig akadnak kisebb problémák – stabilitás, viszonylag gyenge teljesítményű hardver –, a készülékek az árukhoz képest így is jó teljesítményt, egyszerű használatot, megbízható minőséget kínálnak. Akár egy Nokia 5.4, akár egy Nokia 3.4, akár egy Nokia 2.4 mellett dönt, nem fogja megbánni – akkor is jó választás, ha egy kártyafüggetlen telefon beszerzése a cél, de intuitív, egyszerű használatánál fogva akkor is az, ha az okostelefon időseknek lesz segítségére.