Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

E-jármű
Navigáció
Távcső és teleszkóp
Játék
Hűtőtáska
Digitális fényképezőgépek
Kamera és videokamera

Kamera és videokamera

(3 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Kamera és videokamera

Mivel több, különféle kamera és videokamera is rendelkezésünkre áll a különböző élethelyzetekhez, szeretnénk most ezeket a gépeket röviden bemutatni.

Videokamerák

Egy digitális videokamera segítségével saját filmeket készíthetünk, s így megörökíthetjük életünk fontos eseményeit – legalábbis ha a hozzá való elem, akkumulátor rendelkezésre áll.  Lássuk röviden, mit érdemes tudni róluk.

A különböző videokamerák más-más képminőségben, azaz felbontásban készítenek felvételt. A hagyományos (SD) felbontás kevesebb képpontot (pixelt) tartalmaz, mint a másik két típus, a képek ezért kevésbé tiszták és részletesek. Nagy felbontás (Full HD) esetén a képkockák jóval részletesebbek, így ezek a videokamerák már sokkal jobb képminőséget nyújtanak. A 4K pedig még a Full HD-nél is négyszer nagyobb felbontást kínál.

A zoomolás azt jelenti, hogy a látómező méretét a kamera mozgatása nélkül változtatjuk meg. Ha optikai zoomot használunk, nem változik az elkészült fotó felbontása, és nem romlik a minősége sem. A kamerákba jellemzően tízszeres optikai zoomot szerelnek, de léteznek ennél nagyobb mértékűek is, amelyek távolabbi tárgyak fényképezését is lehetővé teszik. Digitális zoom alkalmazása esetén a zoomarány növelésével romlik a kép minősége.

A videokamerával rögzített film tömörített formátumban kerül az adathordozóra, amire számos különböző formátum áll rendelkezésünkre. A film minőségét a bitsebesség határozza meg, ami megabit per másodpercben (Mb/s vagy Mbps) mérhető. Minél nagyobb ez a szám, annál jobb minőségű lesz a film, de ezzel arányosan a létrehozott fájl mérete is nő. A videokamerák a filmeket digitálisan rögzítik egy belső merevlemezre vagy memóriakártyára.

Sportkamera

Aki szívesen kirándul, szeret kilátókba felmászni vagy búvárkodni, annak a felszereléséből nem hiányozhat egy outdoor- vagy sportkamera. Ez a kicsi, zsebbe tehető kamera arra szolgál, hogy terepen forgassunk vele, ezért úgy van kialakítva, hogy strapabíró, és bármilyen körülmények között használható legyen, ugyanakkor mozgás közben is jó felvételeket készítsen. Jó szolgálatot tehet olyan helyzetekben, ahová nem biztonságos magunkkal vinni a „rendes” kamerát, vagy ahol nem szabad a két kezünk – például sziklamászáskor –, esetleg olyan családi eseményeken, ahol senki sem szeretné egész este a kezében tartani a nagy kamerát.

Családi felvételek készítésére, nyaraláshoz, kiránduláshoz a fő szempont, hogy vízálló legyen a kamera, és viszonylag jó minőségű képeket készítsen; ehhez elég egy középkategóriás gép. Extrém sportoláshoz, csúcsminőségű felvételek készítéséhez viszont már egy profi sportkamera való.

A profi kamerák felépítésükben, valamint a beállítási lehetőségek és az elérhető szolgáltatások terén is a legmagas színvonalat képviselik. A minőségi képfeldolgozó és képstabilizáló szenzorok éles, színhelyes fotók és videók készítését teszik lehetővé. Működésük nagyon stabil, akkumulátoruk hosszú üzemidővel rendelkezik, és esetükben gyári támogatások, frissítések is rendelkezésre állnak. A középkategóriás kamerákat kedvező ár/érték arány, viszonylag jó képminőség, és szintén többféle beállítási lehetőség jellemzi. A kezdő vagy amatőr kamerák fő előnye a kedvező ár és az egyszerű kezelhetőség, az általuk készített felvételek azonban gyengébb minőségűek, és a beállítási lehetőségeik is korlátozottak.

Autós fedélzeti kamera

Azoknak, akik napi szinten vezetnek, vagy épp ellenkezőleg, még tapasztalatlanok az utakon, érdemes beszerezniük egy fedélzeti kamerát, hogy vissza tudják nézni a különböző forgalmi helyzeteket. Baleset esetén a felvételek segítséget nyújtanak a helyszínelés, a szakértői vélemények, kihallgatások és vizsgálatok folyamatában; bizonyítékot szolgáltathatnak arról, hogy ki volt a vétkes, és segíthetnek beazonosítani az illetőt akkor is, ha esetleg elhagyta a baleset helyszínét. Egyes modellek nem csak előre néznek, hanem az autó hátulját is szemmel tartják, így azt is megmutatják, ha valaki parkolás közben húzta meg az autónkat, illetve tolatókameraként is tudnak működni.