Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Okostelefon
Samsung okostelefon
iPhone
Xiaomi okostelefon
Nokia okostelefon
További okostelefon márkák…
Víz-, por-, és ütésálló telefon
Nyomógombos telefon
Mobiltelefon időseknek
Okosóra és aktivitásmérő
Mobiltelefon kiegészítők
iPhone tartozékok
Tablet
E-book

Xiaomi okostelefon

(95 termék)
/ 3 oldal
/ 3 oldal


Xiaomi: kínai okostelefon a Középső Királyságból

A Xiaomi a remek teljesítményt nyújtó, olcsó telefonok szinonimája. A távol-keleti gyártó villámgyorsan vezető pozícióra tett szert a mobiltelefon piacon Kínában, és üstökösként robbant a Kínán kívüli világban is igényes megjelenésű, megfizethető árú, remek hardveres tulajdonságokkal rendelkező termékeivel. Vagyis a legjobb olcsó okostelefon mezőnyben a gyártó termékei messze a legjobb vételt jelentik, mert felső kategória szintű felszereltséget kínálnak középkategóriás árfekvésben.

MIUI – a kényelmes felhasználói felület

A távol-keleti gyártó készülékei saját fejlesztésű Android platformra épülő, de kinézetében iOS-re hasonlító operációs rendszeren futnak. A MIUI magas szintű testre szabási lehetőségekkel és sok praktikus lehetőséggel rendelkezik, kinézete letisztult, és évről évre bővül a rajta keresztül elérhető funkciók, szolgáltatások köre – és ha minden igaz, adatvédelmi téren is egyre jobb.

Nem kicsi, de tényleg olcsó – avagy a nagy népszerűség okai

Mindenekelőtt a kamera minősége az, ami kiemeli a mezőnyből a gyártó termékeit.  Képfeldolgozó processzorok és nagy felbontású hátlapi kamerák biztosítják a mindig kiváló minőségű, színhű képek készítésének lehetőségét – ami más, olcsó termékek esetében nem mindig mondható el. A gyártó kifejezetten törekszik arra, hogy a készülékekben lévő belső alkatrészek minél kisebb helyet foglaljanak, így minél nagyobb és erősebb akkumulátor kerülhessen a termékekbe – vagyis versenytársaihoz képest különösen jól teljesít akkumulátorainak élettartama szempontjából. Az elegáns, letisztult formavilág szintén ezen termékek védjegye.

Kínálatban élen

A kínai gyártó ritkán ül a babérjain, mert minden évben rengeteg új terméket dob piacra. A különböző felszereltségű eszközök minden szegmensben jelen vannak a belépő szinttől a csúcskategóriáig bezárólag.

A Redmi sorozat modelljei – mint a kivételesen jól sikerült Xiaomi Redmi 9 – a belépő és középkategóriát jelentik, és főleg azokat az árérzékeny vásárlókat célozzák, akik jól felszerelt és megfizethető termékeket keresnek. A drágább Note készülékek remek teljesítményt és számos kiegészítő funkciót kínálnak, bár a Xiaomi Redmi Note 8 pro, Xiaomi Redmi Note 9 pro vagy Xiaomi Redmi Note 10 pro már felső középkategóriát jelent – miközben százezer forint körül megkaphatók.  

Az Mi sorozattal a középkategória felső és a felső kategória alsóbb régióit célozza a gyártó. Ezek a termékek remek technikai paraméterekkel rendelkeznek, gyors processzorokkal, nagy kijelzőkkel, jó minőségű kamerarendszerekkel és elegendő tárolókapacitással. Egy Xiaomi Mi 10 lazán felveszi a versenyt a többszázezer forintos csúcskategóriás mobilokkal, azokhoz képest mégis töredék áron hozzá lehet jutni.

Kiknek ajánlott és miért?

Ha az egyszerű kezelhetőség, a nagyméretű gombok megléte vagy az alapfunkciók gyors elérése a fontos, a MIUI rendszerű termékek remek opciókat kínálnak a testre szabásra, vagyis ha az okostelefon időseknek lesz, bármelyik belépő szintű termék jó választást jelenthet.

Ha szülőknek kellene vezeték nélküli telefon, érdemes középkategóriás terméket választani. Ha nemcsak a megbízható, korrekt működés a szempont, de jól jönne, ha egy minőségi kamera is rendelkezésre állna viberezéshez, Skype-hoz, és az okostelefon árak is lényegesek, a Redmi sorozat tagjai jó választást jelenthetnek.

Ha gyerekeknek keresünk olyan készüléket, amelyen szépen futnak a legújabb játékok, de számolni kell azzal, hogy esetleg valami baleset történhet a telóval, érdemes egy olcsóbb Redmi mellett dönteni – mindent tud, ami a gyerekeknek jól jön, viszont nem lesz nagy az anyagi kár, ha elveszne vagy összetörne.

Összefoglalva

A készülékek korszerűek, megbízható minőséget, remek ár-érték arányt és kiváló alternatívát jelentenek a nagy gyártók néha túlárazott termékeivel szemben, akár kártyafüggetlen telefon, akár dual sim telefon beszerzése a cél, a Xiaomi termékeivel szinte lehetetlen tévedni.