Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Irodai eszközök
Iratmegsemmisítők
Vágógépek
Laminálás
Spirálkötés
Iratsínek
Címkézőgépek
Számológépek és adapterek
Vonalkód olvasó
Nyomtatás
Kapcsolat
Hálózat

Iratmegsemmisítők

(0 termék)
/ 0 oldal

Sajnos nincs megjeleníthető találat!

/ 0 oldal

Iratmegsemmisítő – praktikum és biztonság minden irodába

Az iratmegsemmisítő ma már szinte minden iroda alapvető felszerelése, csakúgy, mint a nyomtató, a fénymásoló vagy a szkenner. A kézi iratmegsemmisítő rövid egyeduralma után megjelentek a komolyabb, elektronikus készülékek, amelyek rövid idő alatt viszonylag sok papírt képesek felaprítani, ma pedig már ott tartunk, hogy némely készülékek érintőképernyős vezérléssel, szabadalmaztatott hűtésrendszerrel, precíz és ellenálló vágómechanizmussal rendelkeznek, emellett energiahatékonyak és ultracsendes működés jellemzi őket.

A legkedveltebb márkák a piacon, amelyek webshopunk kínálatában is elérhetők:

  1. Hama iratmegsemmisítő,
  2. Rexel iratmegsemmisítő,
  3. Leitz iratmegsemmisítő és a
  4. Dahle iratmegsemmisítő.

Az alapfunkciót tekintve mindegyik eszköz ugyanazt tudja: megsemmisíti a már feleslegessé vált, bizalmas vagy titkos információkat tartalmazó dokumentumokat. Azonban különbség lehet abban, hogy egyszerre hány lap felaprítását képes a gép elvégezni, mekkora papírkosárral rendelkezik a papírcsíkok vagy konfettik tárolására – valamit abban is eltérhet két készülék, hogy milyen formájúra vágja szét a megsemmisítendő iratokat (csíkokra vagy konfettire). Az egyes modellek eltérő méretűre darabolhatják a papírt. A profibb készülékek képesek a gemkapcsok, tűzőkapcsok, hitelkártyák, illetve CD-k és DVD-k megsemmisítésére is, továbbá általában nagyobb vágási sebességgel, alacsony zajszinttel működnek, s automatikus start/stop funkcióval vannak ellátva.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlásnál?

Ha iratmegsemmisítő vásárlására készülünk, azt érdemes leginkább megfontolni, hogy milyen mennyiségű papírt szeretnénk vele megsemmisíteni, mert ha rendszeresen sok iratot kell „ledarálni”, akkor sokkal hatékonyabb egy nagyobb kapacitással rendelkező, profibb modellt választani, amely rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű dokumentummal is elboldogul. Ezáltal munkánk gyorsabbá, hatékonyabbá válik, hiszen időt spórolunk meg.

A biztonság a legfontosabb

Néhány évtized alatt rengeteget változott a világ. Míg korábban a régi, feleslegessé vált iratoktól úgy szabadulhattunk meg legkönnyebben, ha nemes egyszerűséggel kidobtuk őket a kukába, ma már ez – bizonyos esetekben – komoly következményekkel járhat, s akár egy cég bukását, csődbe jutását is okozhatja, ha nem fordítanak megfelelő gondot az adatvédelemre.

Személyes adataink, valamit a cégek működésével kapcsolatos belső, bizalmas információk védelme sokat változott, kezelésük sokkal szigorúbbá vált az elmúlt évek során. Sajnos, az ilyen jellegű adatokkal való visszaélések száma is rohamos növekedésnek indult, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő hangsúlyt fektessünk a prevencióra, vagyis a megelőzésre. Ennek egyik módja, hogy dokumentumainkat megfelelően, lehetőleg elzárt helyen tároljuk, a másik pedig, hogy azokat az anyagokat, amelyekre már nincs szükségünk, gondosan megsemmisítjük – megakadályozva, hogy valamilyen érzékeny adat vagy titkos információ illetéktelen személyek birtokába jusson, s azokkal visszaéljenek.

Az iratokat megsemmisítő eszközök előnyei nyilvánvalók, egy kézi modell is hasznos eszköz lehet, azonban inkább otthonra vagy kisebb irodába ajánlott a használatuk, ahol elvétve akad felaprítandó dokumentum. Nagy mennyiségű papírt azonban rendívül fárasztó és időigényes feladat lenne kézi készülékkel feldarabolni vagy puszta kézzel széttépni. Sokkal hatékonyabb egy gépre bízni ezt a munkát – az aprító néhány másodpercen belül több oldallal is megbirkózik, s olyan apró darabokra vágja szét a papírt, hogy lehetetlenség az eredeti iratot rekonstruálni, vagy információt nyerni belőle. Időt és helyet takarítunk meg egy ilyen gép beszerzésével, hiszen így nem kell év végén a 12 hónap alatt felhalmozódott iratanyagot archiválni és tárolni. Ráadásul biztonságban tudhatjuk cégünk belső, titkos információit és alkalmazottaink személyes adatait, ha megsemmisítünk minden olyan papírt, amellyel a későbbiekben már nem kell dolgoznunk, azonban nem szeretnénk, hogy a bennük szereplő információk illetéktelen kezekbe kerüljenek.